LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: Σήμερα 15:28

Σχέδιο ΑΑΔΕ για αυτόματη απόδοση ΦΠΑ

Τι προβλέπει στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για την αυτόματη απόδοση ΦΠΑ. Πώς θα καταβάλλεται αυτόματα το ψηφιακό τέλος συναλλαγών.

Του Νίκου Ρογκάκου

Αυτόματο προσδιορισμό, βεβαίωση και είσπραξη ΦΠΑ με την συναλλαγή μελετά η ΑΑΔΕ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μπορούν οι επιτήδειοι να κλέβουν τον κρατικό φόρο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για το διάστημα 2025-2029 προβλέπεται πως η διαδικασία αυτή θα συμβαίνει αυτόματα για το ψηφιακό τέλος συναλλαγών, σε πρώτη φάση, και των φόρων μεταβίβασης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων σε επόμενες φάσεις από τη Φορολογική Διοίκηση τη στιγμή της πραγματοποίησης της κάθε συναλλαγής επί της οποίας οι συγκεκριμένοι φόροι επιβάλλονται.

Προϋπόθεση, βεβαίως, για να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό είναι όλες πλέον οι συναλλαγές που υπόκεινται σε ΦΠΑ και λοιπούς φόρους συναλλαγών να γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

Με αυτό τον τρόπο, θα εισπράττει άμεσα, πολύ νωρίτερα από ό,τι τώρα, όλους τους φόρους που επιβαρύνουν τις πάσης φύσεως συναλλαγές των πολιτών.

Η εφαρμογή του φιλόδοξου αυτού σχεδίου προαναγγέλλεται στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, για την περίοδο 2025-2029, το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές δράσεις που προγραμματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή για την περίοδο αυτή είναι ο προσδιορισμός, ο καταλογισμός και η είσπραξη του φόρου σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης ψηφιακών εφαρμογών (my Data, myProperty, διασύνδεση ταμειακών με POS).

Ειδήσεις σήμερα:

Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του

Κρήτη: Ήπιαν σφηνάκια και βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

Περιστέρι: Άγριος καυγάς ιερέα με συγγενή την ώρα της κηδείας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)Σήμερα 16:45 | Ειδήσεις

Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, ενώ εργαζόταν, σήμερα τα ξημερώματα. Καρέ - καρέ η μεταφορά της σορού του.

Μίμης Πλέσσας: Το “αντίο” του ΑΝΤ1 στον σπουδαίο συνθέτη (βίντεο)Σήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Ο ANT1, "αποχαιρετά" τον Μίμη Πλέσσα, τον αγαπημένο συνθέτη με την πλούσια προσφορά του στη μουσική. Οι σπουδές στο εξωτερικό και οι διακρίσεις του μεγάλου καλλιτέχνη.

Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του ΝασράλαΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Μυστήριο επικρατεί για τον διάδοχό του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν. Τι αναφέρουν αραβικά μέσα.

Τα ακίνητα των Μπεκτασήδων και οι τουριστικές ορέξεις του ΡάμαΧθες 15:54 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για το “Βατικανό των Τιράνων”, το Παγκόσμιο Τάγμα των Μπεκτασήδων και τις βλέψεις για τα ακινήτα - “φιλέτα” σε τουριστικές περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εγνατία: Φορτηγό έπεσε σε σταθμό διοδίων (εικόνες)18:27Παναθηναϊκός – Αράο: Κοντά σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο18:14Αμαλιάδα: Θρήνος για τον 5χρονο Κωνσταντίνο18:01Εκτροπή ασθενοφόρου στην Καισαριανή (εικόνες)17:47ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Οκτωβρίου17:34Τα ακίνητα των Μπεκτασήδων και οι τουριστικές ορέξεις του Ράμα17:20Θεσσαλονίκη: Είχε φυλακίσει μετανάστες σε διαμέρισμα και τους εκβίαζε17:07Κακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)16:54Πάτρα: Σπείρα άδειαζε σπίτια επί σειρά ετών16:40Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθηνών - Κορίνθου από πτώση δέντρων 16:27ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γκλέτσος κατέθεσε την υποψηφιότητα του16:13Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρει την ανάρτηση της η παλαιστινιακή παροικία16:00Σχέδιο ΑΑΔΕ για αυτόματη απόδοση ΦΠΑ15:46Συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών15:33ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες15:19Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του Νασράλα 15:06Περιστέρι: Άγριος καυγάς ιερέα με συγγενή την ώρα της κηδείας14:52ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη 14:39Κρήτη: Ήπιαν σφηνάκια και βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ14:25Άλιμος: Επεισοδιακή σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών (εικόνες)14:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο