LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2024 14:32 | Ανανέωση: 05 Οκτωβρίου 2024 14:39

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη

Επεισοδιακή είναι και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εκλογές στο κόμμα και τη ''θύελλα'' αντιδράσεων για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Τζακρη - Κασσελακης

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει οτι «πριν λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές, όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής, Καθώς και το πόθεν έσχες του.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι», είπε ο Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες, αφότου κατέθεσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή», είπε. «Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

Νωρίτερα, αμέσως μετά την παρέμβαση που είχε κάνει η κ. Τζάκρη στη συνεδρίαση, ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων». Είπε ότι «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» και πως «όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα». Η κ. Γεροβασίλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από την κ. Τζάκρη «να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

«Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Τόνισε ότι «μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει» και οι προϋποθέσεις είναι «πρώτο, το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη» και «δεύτερον, η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας».

Τόνισε ότι «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο (σ.σ. η συλλογική απόφαση για προοδευτική εκλογική συνεργασία)».

Σημείωσε ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία». «Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πώς θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πώς θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πώς θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό», είπε, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής debate. «Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του

“Cassandra” - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Πύργος: Άνδρας κατέρρευσε από την ασιτία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο