LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 14:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη

Επεισοδιακή είναι και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εκλογές στο κόμμα και τη ''θύελλα'' αντιδράσεων για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Τζακρη - Κασσελακης

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει οτι «πριν λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές, όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής, Καθώς και το πόθεν έσχες του.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι», είπε ο Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες, αφότου κατέθεσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή», είπε. «Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

Νωρίτερα, αμέσως μετά την παρέμβαση που είχε κάνει η κ. Τζάκρη στη συνεδρίαση, ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων». Είπε ότι «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» και πως «όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα». Η κ. Γεροβασίλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από την κ. Τζάκρη «να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρικη Επιτροπή

«Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Τόνισε ότι «μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει» και οι προϋποθέσεις είναι «πρώτο, το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη» και «δεύτερον, η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας».

Τόνισε ότι «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο (σ.σ. η συλλογική απόφαση για προοδευτική εκλογική συνεργασία)».

Σημείωσε ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία». «Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πώς θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πώς θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πώς θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό», είπε, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής debate. «Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του

“Cassandra” - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Πύργος: Άνδρας κατέρρευσε από την ασιτία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην ΑιτωλοακαρνανίαΣήμερα 16:45 | Ειδήσεις

Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, ενώ εργαζόταν, σήμερα τα ξημερώματα.

Μίμης Πλέσσας: Το “αντίο” του ΑΝΤ1 στον σπουδαίο συνθέτη (βίντεο)Σήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Ο ANT1, "αποχαιρετά" τον Μίμη Πλέσσα, τον αγαπημένο συνθέτη με την πλούσια προσφορά του στη μουσική. Οι σπουδές στο εξωτερικό και οι διακρίσεις του μεγάλου καλλιτέχνη.

Σχέδιο ΑΑΔΕ για αυτόματη απόδοση ΦΠΑΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Τι προβλέπει στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για την αυτόματη απόδοση ΦΠΑ. Πώς θα καταβάλλεται αυτόματα το ψηφιακό τέλος συναλλαγών.

Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του ΝασράλαΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Μυστήριο επικρατεί για τον διάδοχό του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν. Τι αναφέρουν αραβικά μέσα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Είχε φυλακίσει μετανάστες σε διαμέρισμα και τους εκβίαζε17:07Κακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)16:54Πάτρα: Σπείρα άδειαζε σπίτια επί σειρά ετών16:40Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθηνών - Κορίνθου από πτώση δέντρων 16:27ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γκλέτσος κατέθεσε την υποψηφιότητα του16:13Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρει την ανάρτηση της η παλαιστινιακή παροικία16:00Σχέδιο ΑΑΔΕ για αυτόματη απόδοση ΦΠΑ15:46Συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών15:33ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες15:19Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του Νασράλα 15:06Περιστέρι: Άγριος καυγάς ιερέα με συγγενή την ώρα της κηδείας14:52ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη 14:39Κρήτη: Ήπιαν σφηνάκια και βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ14:25Άλιμος: Επεισοδιακή σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών (εικόνες)14:12Κακοκαιρία “Cassandra” - Αγρίνιο: Αγνοείται φύλακας λατομείου (βίντεο)13:58Ιωνάς Καρούσης: Θρήνος στην επιμνημόσυνη δέηση (εικόνες)13:45Μίμης Πλέσσας: Το “αντίο” του ΑΝΤ1 στον σπουδαίο συνθέτη (βίντεο)13:31Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του13:18Μητσοτάκης για Μίμη Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του13:04Λίβανος - ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 11 Έλληνες με τις οικογένειές τους12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο