LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2024 10:33

Φωτιά στην Αμαλιάδα: Σύμμαχος των πυροσβεστών η βροχή - Η κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη που τραυματίστηκε

Ποια η κατάσταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι Παρασκευής σε δασική έκταση στην Αμαλιάδα.

Φωτιά - Αμαλιάδα

Η βροχόπτωση που εκδηλώνεται από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Γεράκι της Αμαλιάδας έγινε... σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι πλέον καλύτερη η εικόνα της φωτιάς και στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ και 83 οχήματα.

Στο μεταξύ, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν επίσης χθες Παρασκευή σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μανωλάδα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο.

Μάλιστα, στην περιοχή του Πανόπουλου βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή Γεράκι.

Φωτια - Ηλεια

Η κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη 

Στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται ο 35χρονος πυροσβέστης από την 6η Ομάδα Δασοκομάντος που τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην πυρκαγιά στην Ηλεία. Αρχικά διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο του Πύργου και αμέσως μετά στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αμέσως μετά σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε καλά.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινωνούσε από την πρώτη στιγμή με τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του προσβέστη, ενώ σήμερα το πρωί επικοινώνησε και με τον ίδιο στον οποίο ευχήθηκε περαστικά, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα δίπλα του για ό,τι χρειαστεί. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα ακολουθήσει και άλλη χειρουργική επέμβαση.
Χθες το βράδυ στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε ο Αρχηγός του ΠΣ, Θ. Βάγιας, ενώ δίπλα στον 35χρονο βρίσκονται συνεχώς οι συνάδελφοί του.

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Πλέσσας: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

Ο Ντιαρά αθωώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έναντι της FIFA

Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να “χτυπήσει” τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο