LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2024 12:38 | Ανανέωση: 04 Οκτωβρίου 2024 12:50

Μενίδι: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη Ρομά που έκλεβαν καλώδια από τις γραμμές του τρένου (βίντεο)

Που και πως εντοπίστηκαν οι δράστες της πολλοστής απόπειρας κλοπής καλωδίων στο εν λόγω τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και πως οργανώθηκε η επιχείριση σύλληψης τους.

Μενίδι - ΣΚΑ - Σύλληψη - κλοπή καλωδίων

Κάμερες παρακολούθησης του ΟΣΕ σε drones, κατέγραψαν ύποπτες κινήσεις μέσα στο σκοτάδι, σε τμήμα του σιδβηροδρομικού δικτύου κοντά στον ΣΚΑ Μενιδίου, όπου συχνά γίνεται απόπειρα κλοπής καλωδίων από τις γραμμές των τρένων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, στελέχη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή και με οργανωμένες κινήσεις, σε συνεννόηση με τον άνθρωπο που μέσω των καμερών παρατηρούσε διαρκώς τις κινήσεις των δραστών μέσα στο σκοτάδι, αρχικά εντόπισαν έναν τσιλιαδόρο, ο οποίος περίμενε να βγei από τις γραμμές ο συνεργός του, επίσης Ρομά.

Μενίδι - ΣΚΑ - Σύλληψη - κλοπή καλωδίων

Όταν βγήκε, συνελήφθη και αυτός από τους αστυνομικούς και αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου για να οδηγηθούν ενώπιον Εισαγγελέα, από όπου ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει το δικαστήριο!

Είναι η τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα που το συγκεκριμένο σημείο των γραμμών μπαίνει στο στόχαστρο δραστών που κλέβουν καλώδια για να εκμεταλλευτούν τον χαλκό που περιέχεται σε αυτά.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει τα εξής:

"Μία ακόμη δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ, σημειώθηκε τα ξημερώματα από δυο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, ξημερώματα σήμερα 01.11 παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ. Σηκώθηκε αμέσως drone του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ, για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης από τον χειριστή εντοπίστηκαν 2 άτομα μέσα στην τροχιά τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές. Ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις στις 01:48. Ο ΟΣΕ σήμερα προχωρά σε μηνύσεις κατά των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές. Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και ο Σ, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων. Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο στα καλώδια, αλλά κλέβουν και τμήματα από τις ράγες, τις οποίες φέρονται να μεταφέρουν σε παράνομα χυτήρια για την πώληση του χαλκού και του σιδήρου. Πρόσφατα, στην περιοχή του Ταύρου, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού. Το ενδιαφέρον αυτών των κυκλωμάτων φαίνεται να έχει πλέον μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ο σκληρός ηλεκτρολυτικός χαλκός που χρησιμοποιείται στις γραμμές έχει υψηλή αξία στην αγορά σκραπ".

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Αν βγει ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ τον διαγράφω την άλλη ώρα

Συναυλία για Τέμπη - Λάτα: Δεν θέλαμε να υπάρχει εισιτήριο, ιδίως για τους φοιτητές, αλλά... (βίντεο)

Ελλάδα - Γερμανία: Μια “ραγισμένη” σχέση 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο