LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2024 12:38 | Ανανέωση: 04 Οκτωβρίου 2024 12:50

Μενίδι: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη Ρομά που έκλεβαν καλώδια από τις γραμμές του τρένου (βίντεο)

Που και πως εντοπίστηκαν οι δράστες της πολλοστής απόπειρας κλοπής καλωδίων στο εν λόγω τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και πως οργανώθηκε η επιχείριση σύλληψης τους.

Μενίδι - ΣΚΑ - Σύλληψη - κλοπή καλωδίων

Κάμερες παρακολούθησης του ΟΣΕ σε drones, κατέγραψαν ύποπτες κινήσεις μέσα στο σκοτάδι, σε τμήμα του σιδβηροδρομικού δικτύου κοντά στον ΣΚΑ Μενιδίου, όπου συχνά γίνεται απόπειρα κλοπής καλωδίων από τις γραμμές των τρένων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, στελέχη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή και με οργανωμένες κινήσεις, σε συνεννόηση με τον άνθρωπο που μέσω των καμερών παρατηρούσε διαρκώς τις κινήσεις των δραστών μέσα στο σκοτάδι, αρχικά εντόπισαν έναν τσιλιαδόρο, ο οποίος περίμενε να βγei από τις γραμμές ο συνεργός του, επίσης Ρομά.

Μενίδι - ΣΚΑ - Σύλληψη - κλοπή καλωδίων

Όταν βγήκε, συνελήφθη και αυτός από τους αστυνομικούς και αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου για να οδηγηθούν ενώπιον Εισαγγελέα, από όπου ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει το δικαστήριο!

Είναι η τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα που το συγκεκριμένο σημείο των γραμμών μπαίνει στο στόχαστρο δραστών που κλέβουν καλώδια για να εκμεταλλευτούν τον χαλκό που περιέχεται σε αυτά.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει τα εξής:

"Μία ακόμη δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ, σημειώθηκε τα ξημερώματα από δυο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, ξημερώματα σήμερα 01.11 παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ. Σηκώθηκε αμέσως drone του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ, για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης από τον χειριστή εντοπίστηκαν 2 άτομα μέσα στην τροχιά τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές. Ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις στις 01:48. Ο ΟΣΕ σήμερα προχωρά σε μηνύσεις κατά των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές. Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και ο Σ, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων. Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο στα καλώδια, αλλά κλέβουν και τμήματα από τις ράγες, τις οποίες φέρονται να μεταφέρουν σε παράνομα χυτήρια για την πώληση του χαλκού και του σιδήρου. Πρόσφατα, στην περιοχή του Ταύρου, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού. Το ενδιαφέρον αυτών των κυκλωμάτων φαίνεται να έχει πλέον μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ο σκληρός ηλεκτρολυτικός χαλκός που χρησιμοποιείται στις γραμμές έχει υψηλή αξία στην αγορά σκραπ".

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Αν βγει ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ τον διαγράφω την άλλη ώρα

Συναυλία για Τέμπη - Λάτα: Δεν θέλαμε να υπάρχει εισιτήριο, ιδίως για τους φοιτητές, αλλά... (βίντεο)

Ελλάδα - Γερμανία: Μια “ραγισμένη” σχέση 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣφοδρή κακοκαιρία σε Ήπειρο και Μακεδονία: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας - Καστραφορές στον ΓράμμοΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, καταγράφοντας τις ζημιές και συντονίζοντας τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας. 

Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιάΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Κυρίαρχο στοιχείο του τελικού σχεδίου είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Τι καιρό θα κάνει την ΠέμπτηΧθες 19:49 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. 

Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 100 και πλέον μεταναστών σε λίγες ώρες Σήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλάτσι: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε μετά από πρόσκρουση – Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός08:20Σφοδρή κακοκαιρία σε Ήπειρο και Μακεδονία: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας - Καστραφορές στον Γράμμο08:06Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά07:52Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 100 και πλέον μεταναστών σε λίγες ώρες 07:38Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου της LAMDA Development07:24Ο ανατρεπτικός μύθος της Νέας Υόρκης: Το ταξίδι του Lou Reed07:10Αταμάν: Δεν υπάρχει χρόνος να αναζητήσουμε νέο παίκτη06:56Λωρίδα της Γάζας: 22 Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Φθιώτιδα: Βρήκαν ναρκωτικά σε έλεγχο στα διόδια της Τραγάνας - Μία σύλληψη 23:59Παναθηναϊκός-Τι Τζέι Σορτς: Ο Φαρίντ μας κάνει πιο άνετους με την μπάλα στα χέρια23:46Λούβρο: Προσωρινό κλείσιμο έκθεσης με αρχαιοελληνικά κεραμικά λόγω αυξημένων μέτρων ασφαλείας23:38Ήπειρος: Επιχειρήσεις διάσωσης κτηνοτρόφων που εγκλωβίστηκαν λόγω σφοδρής κακοκαιρίας23:24Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Το πρώτο της μήνυμα στους Έλληνες πολίτες - Θα εργαστώ σκληρά23:10ΠΑΟΚ: Συγκλονιστική νίκη σε σχεδόν νεκρό χρόνο - Πρόκριση στους 1622:56Συμβούλιο της Επικρατείας: Πρόστιμα σε 4 υπουργεία που δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις του 22:42Πανιώνιος: Άλλη μια ήττα για την ομάδα του Ζούρου22:28ΗΠΑ: Ο Τραμπ προανήγγειλε παρέμβαση για την λήξη του πολέμου στο Σουδάν 22:14Περιστέρι: "Διπλό" χωρίς άγχος στην Τσεχία και πρόκριση 22:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο