LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2024 17:13

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν κάθε κίνδυνο

Πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν κάθε είδους απειλές και κινδύνους. Η Τουρκία αποσύρθηκε από την άσκηση «Ramstein Flag 24» επειδή δεν δέχτηκε το FIR Αθηνών.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ

«Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας, τις αξιολογούμε με μια πολυδιάστατη στρατηγική ασφαλείας και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Το Ισραήλ συνεχίζει τις απάνθρωπες επιθέσεις που αγνοούν το διεθνές δίκαιο επηρεάζουν τη διεθνή ασφάλεια. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν τις απειλές και κινδύνους που στρέφονται ή μπορεί να κατευθύνονται ενάντια στην επιβίωσή μας», αναφέρουν πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία πολλές επιχειρήσεις εκκένωσης στο παρελθόν, έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και τις προετοιμασίες τους για την ασφαλή εκκένωση ξένων πολιτών, ιδιαίτερα των πολιτών μας, από τον Λίβανο. Αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις στον Λίβανο παρακολουθούνται στενά σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε περίπτωση που ξεκινήσει η εκκένωση θα δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας», συνεχίζου οι πηγές σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ανέφεραν επίσης τα εξής σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην προμήθεια αεροσκαφών F-16 και Eurofighter: «Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την προμήθεια F-16 συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις.
Συνεχίζονται οι μελέτες τεχνικού επιπέδου για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter Typhoon. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και σε αυτό το θέμα».

Η Τουρκία αποσύρθηκε από την άσκηση «Ramstein Flag 24»

«Η Άσκηση “Ramstein Flag-2024” διεξάγεται στην Ελλάδα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου 2024, με τη συμμετοχή από 13 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Όταν η Ελλάδα έδειξε τη γραμμή FIR (Περιοχή πληροφοριών πτήσης) ως δική της περιοχή κυριαρχίας στο έγγραφο προγραμματισμού ασκήσεων, έγιναν τα απαραίτητα βήματα. Παρόλο που επιδείχθηκε θετική προσέγγιση από τις αρχές του ΝΑΤΟ, λόγω της επίμονης στάσης της Ελλάδας η χώρα μας δεν συμμετείχε στην άσκηση αυτή»

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Απάτες - ΤτΕ: “Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο