LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2024 10:27

Εθνική Τράπεζα: Υπερκάλυψη 12 φορές για το 10% που αποκρατικοποιήθηκε

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, το πλήθος των αποκρατικοποιήσεων που έγιναν όσο και τα έσοδα που εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελούν ρεκόρ. 

ΕΤΕ - Εθνική Τράπεζα - Λογότυπος

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία και ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων και Ελλήνων επενδυτών στις προοπτικές της καθώς και του τραπεζικού συστήματος, χαρακτηρίζει την διάθεση του 10% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με σημερινή του δήλωση.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, «η αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής τράπεζας που μόλις ολοκληρώθηκε αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία. Ιδίως αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι συνέπεσε με μια περίοδο που επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια στις αγορές λόγω της όξυνσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Παρ’ όλα αυτά η διεθνής προσφορά - με τη συμμετοχή παγκόσμιας κλάσης θεσμικών επενδυτών - υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές και η συνολική κατά 11 φορές. Επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον τραπεζικό κλάδο στην ελληνική αγορά, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών διαμορφώθηκε 42% ψηλότερα σε σχέση με την έκδοση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Η αποκρατικοποίηση αυτή είναι η ενδέκατη που ολοκληρώνεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Αποτελεί ρεκόρ τόσο το πλήθος των αποκρατικοποιήσεων που έγιναν όσο και τα έσοδα που εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία ξεπερνούν τα 7,8 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων και Ελλήνων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος ειδικότερα. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΤΧΣ και της Εθνικής».

Στουρνάρας: Ακόμα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διάθεσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η σημαντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς και τις προοπτικές του, γεγονός που επέτρεψε στο ΤΧΣ να προχωρήσει στην επιτυχή αύξηση.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ) και τους συνεργάτες του και Παύλο Μυλωνά (Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα) και τους συνεργάτες του».

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς - Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αν...

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός σε Ρουμανία και Πολωνία09:22Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν Τούρκο οδηγό νταλίκας έξω από ξενοδοχείο09:07Παναθηναϊκός: Πρόβλημα και με τον Πελίστρι ενόψει Κηφισιάς08:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου08:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης08:23Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:09Μελόνι: Διάβασα πολλά απάνθρωπα και τρομακτικά σχόλια μετά την δολοφονία του Τσάρλι Κερκ23:59Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων23:45Γαλλία: Αποσύρθηκε η κατάργηση των δυο αργιών23:31Ντεμπούτο με νίκη για τον Χιμένεθ, 2-1 με ανατροπή ο Άρης στο Περιστέρι23:16Η Ρουμανία ανακοίνωσε παραβίαση του εναερίου χώρου της από drone23:02Super League: Έκανε «σεφτέ» ο Βόλος, 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο22:48Eurovision: Και δεύτερη χώρα απειλεί με μποϊκοτάζ αν συμμετάσχει το Ισραήλ22:34Φθιώτιδα: Κατάπιε ναρκωτικά μπροστά στους αστυνομικούς22:19Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος22:05Αρχαία Ολυμπία: Οριοθετημένη η φωτιά σε ορεινή δασική έκταση21:49Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον Θερμαϊκό21:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων21:07Ουκρανική επίθεση κατά ρωσικού συμπλέγματος διυλιστηρίων20:52Αταμάν για την ανάρτηση “χωρίς έλεος”: Απολύθηκε αυτός που την έκανε20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο