LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2024 10:03 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2024 10:19

Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας με φοντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η τουρκική αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ερντογάν να τους ενημερώσει σχετικά με τη δήλωση του ότι το "Ισραήλ θα επιτεθεί" στη χώρα. 

Συμβούλιο ασφαλείας Τουρκίας

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας το οποίο συνέρχεται σήμερα υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ANT1 στη Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επίκεντρο θα είναι η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιράν-Ισραήλ και Ισραήλ-Λιβάνου. Θα συζητηθούν διεξοδικά οι πιθανές επιπτώσεις της περιφερειακής κρίσης, της οποίας ο αντίκτυπος σταδιακά διευρύνεται, στην Τουρκία.

Το ΣΕΑ θα συζητήσει επίσης την τελευταία κατάσταση στη Γάζα, ο οδικός χάρτης και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα είναι ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον στόχων PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. 

Tουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν να μας ενημερώσει για δήλωσή του ότι ‘το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία’

Ενημέρωση από Ερντογάν σε κλειστή συνεδρίαση της Βουλής ζητά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιού Οζέλ για τη δήλωσή του ΄ότι ‘το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία’.

«Ο Ερντογάν, που έκλεισε τα μάτια στο εμπόριο μέχρι τον Απρίλιο, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης αργότερα από τους περισσότερους από εμάς. Εάν ο Πρόεδρος της χώρας έρθει στη Βουλή και πει «Το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία», χρειάζεται επειγόντως κλειστή συνεδρίαση. Θα έρθουν να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για μια κλειστή συνεδρίαση στην οποία αυτά τα πρακτικά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν για 10 χρόνια. Αυτό είναι το πιο νόμιμο αντιπροσωπευτικό όργανο του έθνους. Αυτή η δήλωση δεν μπορεί να μείνει εδώ», δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Αρθρογράφος Τ24: Ο Ερντογάν στρέφει προσοχή του λαού από εσωτερικά προβλήματα στην απειλή Ισραήλ

Ο αρθρογράφος της Τ24 Μεχμέτ Γιλμαζ επικρίνει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία, υποδεικνύοντας ότι μια απλή ματιά στον περιφερειακό χάρτη θα πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση την αληθοφάνεια μιας ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον της Τουρκίας.

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ υποστηρίζει ότι η εστίαση του Ισραήλ ήταν στην αποδυνάμωση των ενόπλων ομάδων στην περιοχή. Η επέκταση της σύγκρουσης για να συμπεριλάβει την Τουρκία θα επεκτείνει υπερβολικά τη στρατιωτική ικανότητα του Ισραήλ και δεν θα απέφερε στρατηγικό όφελος.

Άρθρο Τ24

Ο δημοσιογράφος υπονοεί ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιείτην απειλή του πολέμου ως αντιπερισπασμό από εσωτερικά ζητήματα. Υποστηρίζει ότι η εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης καθοδηγήθηκε από εσωτερικές πολιτικές ανάγκες και όχι από μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι αυτή η πολιτική παρέχει στην κυβέρνηση Ερντογάν την ψευδαίσθηση που χρειαζόταν για να καλύψει την ανικανότητά της. Λέει ότι σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το κοινωνικό έδαφος που έχασε, ο Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του έθνους στην απειλή του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς - Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αν...

 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο