LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2024 10:11 | Ανανέωση: 26 Σεπτεμβρίου 2024 21:20

“Ramstein Flag 24”: Η Τουρκία δεν θα συμμετέχει στην άσκηση στην Ανδραβίδα

Ο λόγος που η Τουρκία φέρεται να απέχει από την άσκηση που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Πολεμικό αεροσκάφος

Να απέχει από την ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Ramstein Flag 24», η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποφάσισε η Τουρκία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι, απάντησε και επισήμως αρνητικά για τη συμμετοχή της στην άσκηση.

Ο λόγος φέρεται να είναι ότι, αρνείται να καταθέσει σχέδια πτήσης για τα μαχητικά αεροσκάφη που θα επιχειρούσαν στον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών. Παρά τις πιέσεις που ασκούσε η Άγκυρα, ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν απαραίτητη η υποβολή σχεδίων πτήσης, η Αθήνα καθώς και οι υπόλοιπες συμμαχικές χώρες, απέρριψαν τις τουρκικές αιτιάσεις.

Πρόκειται για μια χρόνια διαφωνία που έχουμε με την Άγκυρα, η οποία αμφισβητεί συστηματικά την ελληνική δικαιοδοσία στο FIR Αθηνών, προσπαθώντας να επιβάλλει την άποψη ότι δεν είναι αναγκαίο να ενημερώνει την ελληνική πλευρά για τις πτήσεις της, όταν αυτές γίνονται στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού για την άσκηση

«Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, θα διεξαχθεί η άσκηση «Ramstein Flag 24» στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Η «Ramstein Flag 24» είναι μια άσκηση υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένη να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον με κύριο στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα της.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, Rafale και άλλων πλατφορμών.

Για να βελτιωθεί η αλληλεπίδραση με τους φίλους της αεροπορικής ιδέας, προγραμματίζονται δύο Spotters days, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και την Τρίτη 8η Οκτωβρίου».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες ταυτότητες: Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για την έκδοση τους

Τραμπ: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου από το Ιράν

Λαύριο: Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο