LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 17:21

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Άρης την πρόκριση, ο Εθνικός τις εντυπώσεις

Η διαφορά των δυο κατηγοριών που χωρίζει τις ομάδες, δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εθνικός - Άρης

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο ο Άρης κατάφερε εν τέλει να υπερκεράσει το «εμπόδιο» του Εθνικού Πειραιώς και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η διαφορά των δυο κατηγοριών στο ματς που έγινε στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» δεν φάνηκε, με τους «κίτρινους» να επικρατούν με 1-0 χάρη στο γκολ του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 31΄ και τους Πειραιώτες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Σπύρο Γεωργούση.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν, αναμενόμενα, την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, όμως δυσκολεύονταν στην δημιουργία ευκαιριών. Το σουτ του Άλβαρο Σαμόρα από πλάγια θέση στο 24΄ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χρήστο Κούμπουλα, ενώ στο επόμενο λεπτό, από λάθος του Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο Χερμάν Αντρές Ερέρα πλάσαρε άστοχα προ του Χουλιάν Κουέστα. Εν τέλει, ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 31΄ με τον Νταρίντα. Ο Τσέχος μέσος πήρε την επαναφορά από την απόκρουση του Κούμπουλα στο σουτ του Κλέιτον Ντιαντί και πλάσαρε για το 0-1.

Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Γεωργούσης ήταν αυτός που απασχόλησε ιδιαίτερα την άμυνα του Άρη. Στο 28΄ «νίκησε» τον Κουέστα, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 39΄ πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας πρόλαβε την ύστατη στιγμή και διόρθωσε το λάθος του. Ενδιάμεσα, ζήτησε και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς, με τον Κωνσταντίνο Κατοίκο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Νταρίντα να αποτυγχάνει από κοντά να σουτάρει καλά, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Μάρτιν Μοντόγια. Το δεύτερο μέρος άρχισε με... μονόλογο για τον Εθνικό. Ο Γεωργούσης – και πάλι – αστόχησε με το κεφάλι στο 49΄, ενώ «νικήθηκε» από τον Κουέστα στο 55΄. Ενδιάμεσα, ο Ερέρα βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ νωρίτερα πάνω στον Λίντσεϊ Ρόουζ από τον Αντριάνο Σκεντεράι.

Με τις αλλαγές που έκανε ο Άκης Μάντζιος, ο Άρης ισορρόπησε το ματς και πλησίασε στο δεύτερο γκολ με τους Πιόνε Σίστο (67΄), Κίκε Σαβέριο (73΄, 76΄), Σαμόρα (74΄) και Μόντου Ροντρίγκεθ (80΄). Το οποίο δεν ήρθε ποτέ, αλλά αυτό δεν στοίχησε στους «κίτρινους» που πλέον εστιάζουν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Εθνικός, από την άλλη, συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

Κίτρινες: Μαλάι

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλας, Χριστογιάννης (66΄ Τσιμπόκα), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάι, Σκεντεράι (66΄ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71΄ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57΄ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66΄ Νταούλιας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Χουάνκαρ (66΄ Φρίντεκ), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Εμβοντό (57΄ Μόντσου), Νταρίντα (88΄ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (57΄ Μάνου Γκαρθία), Σαμόρα, Ντιαντί (57΄ Σίστο), Σαβέριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίγιο - Καταγγελία: 34χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 11χρονη ανιψιά του με μαχαίρι

Σίφνος: Ενέδρα και ληστεία σε ταχυδρόμο

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: “Ο πατέρας της δράστιδος της έδινε εύσημα”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο