LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 07:39 | Ανανέωση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 07:42

Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για τη συνάντηση με Ερντογάν - Τι είπαν για το μεταναστευτικό

Οι δεσμεύσεις των δύο ηγετών για την αντιμετώπιση των νέων μεθόδων τις οποίες μεταχειρίζονται οι διακινητές. Ποια άλλα θέματα συζήτησαν.

μητσοτάκης - ερντογαν

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ραντεβού του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε στην κάμερα του ΑΝΤ1 την ικανοποίηση του για την έκβαση του. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ανοιχτών διαύλων με την Τουρκία και διεμήνυσε ότι μόνο μέσω του Διεθνούς Δικαίου μπορεί να επιτευχθεί η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας ώστε όπου διαφωνούμε -και διαφωνούμε σε θέματα όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών-, να το κάνουμε συμφωνώντας, πρώτα απ' όλα, ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί μόνο με αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο».

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 Σπύρος Μουρελάτος, όσον αφορά το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εξελιγμένες μέθοδοι τις οποίες χρησιμοποιούν οι διακινητές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου.  «Αυτό που θέλουμε είναι να σταματούν οι βάρκες προτού εισέλθουν στο νερό. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε, βέβαια, τη συνεργασία των τουρκικών αρχών. Θα έλεγα ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά στη δημιουργία καλύτερων διαύλων επικοινωνίας, διότι η μετανάστευση είναι ένα τεράστιο ζήτημα και δεν θέλουμε να αφήσουμε τους διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να θέτουν σε κίνδυνο ζωές αθώων», τόνισε.

μητσοτάκης - ερντογαν

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Στην Αστόρια ο πρωθυπουργός συνάντησε θερμό κλίμα από τους ομογενείς, τους οποίους χαρακτήρισε ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Έστειλε το μήνυμα, δε, ότι ανεξαρτήτως του ποιος θα επικρατήσει στις επικείμενες Αμερικανικές εκλογές, οι σχέσεις των δύο χωρών θα γίνονται ολοένα και ισχυρότερες. «Όποιος και εάν εκλεγεί, όποιον και εάν επιλέξουν οι Αμερικανοί πολίτες να τους εκπροσωπήσει στο ύπατο αξίωμα, αυτή η σχέση θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερη, γιατί αυτό υπαγορεύει το κοινό συμφέρον των δύο χωρών μας. Η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο προσπαθώντας παρά τις δυσκολίες να εξομαλύνει τη σχέση της με την Τουρκία, αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή, αποτελώντας έναν έντιμο διαμεσολαβητή και συνομιλώντας με όλες τις εμπολεκόμενες πλευρές ώστε να επιλυθεί αυτή η αναδυόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή», επισήμανε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας: Η ηλεκτρική διασύνδεση στο “τραπέζι” της συνάντησης

Καιρός: τοπικές μπόρες και νέα άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεσανατολικό: Η Χαμάς παρέδωσε την απάντησή της στο σχέδιο Τραμπ για τη ΓάζαΣήμερα 22:45 | Ειδήσεις

Η παλαιστινιακή οργάνωση παρέδωσε την απάντηση στους μεσολαβητές.

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud"Σήμερα 22:09 | Ειδήσεις

Με εντολή Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε «έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού που στρεφόταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla»

ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη ΚάρλαΣήμερα 20:29 | Ειδήσεις

Παρά την έρευνα της Ευρωπαΐκής Εισαγγελίας, πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις.

Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής ΚωνσταντοπούλουΣήμερα 21:57 | Ειδήσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Πάνου Ρούτσι, δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει την πρόσκληση εκταφής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας παρενέβη σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας23:04Μεσανατολικό: Η Χαμάς παρέδωσε την απάντησή της στο σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα22:45Ιερά Οδός: Οδηγός ΙΧ παραβίασε κόκκινο και επιτέθηκε με κατσαβίδι σε μοτοσικλετιστή που του έκανε παρατήρηση22:36Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud" 22:22Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου22:07Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Μόνο η ΝΔ εγγυάται ότι θα πάμε μπροστά με σχέδιο και ορίζοντα το 203021:54Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος φωτορεπόρτερ σε επίθεση από ρωσικό drone21:39Στάρμερ για επίθεση στο Μάντσεστερ: Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά21:25Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Νεκρά 13.000 ζώα (εικόνες)21:12Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - 26χρονος υπέκυψε στα τραύματα του20:58ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη Κάρλα20:45Super League: Τα σημαντικότερα ματς του σαββατοκύριακου20:31Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)20:17Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στην Σανγκάη και προχώρησε στον επόμενο γύρο20:03ΗΠΑ: 29 αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα (εικόνες)19:49Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο