LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2024 11:13

Τέμπη: Το συγκινητικό ζεϊμπέκικο πατέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης (βίντεο)

Η Μαρία Καρυστινού και ο Παύλος Ασλανίδης, μίλησαν σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τον τελευταίο να συγκινεί με τον χορό του στη μνήμη του γιού του.

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

Εκδήλωση για το δυστύχημα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Ρέθυμνο, με ομιλητές την Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη, εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023.

Η πλατεία Μικρασιατών ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ ανατριχιαστική ήταν η στιγμή που ο Παύλος Ασλανίδης χόρεψε στη μνήμη του γιου του Δημήτρη, υπό τον ήχο του τραγουδιού του Ψαρογιώργη "Γεννήθηκα".

"Σε αντίδραση της προσπάθειας να μην ακούγεται καθόλου η φωνή μας είμαστε εδώ, αποδεχόμενοι την πρόταση από διάφορους συλλόγους του Ρεθύμνου να μιλήσουμε για τα Τέμπη και κυρίως να ενημερώσουμε για το σημείο της ανάκρισης στο οποίο βρισκόμαστε. Το μήνυμα είναι ότι ο κόσμος με κάθε τρόπο θα ενημερώνεται για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν και τα μαθαίνουμε και για να πούμε ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος. Τα Τέμπη δεν ήταν απλά εκείνο το δρομολόγιο το τραγικό που σκοτώθηκαν και βυθίστηκαν στο πένθος 57 οικογένειες. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Είναι το πως αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη", ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Μαρία Καρυστιανού.

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

Ο Παύλος Ασλανίδης σημείωσε: "Το μήνυμα είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη γιατί ξέρουμε ότι αφορά όλη την Ελλάδα και ειδικά τους νέους, που για αυτούς πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Για να μην συνεχιστούν αυτά τα εγκλήματα που κάνει η χώρα τους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου για αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Τα δικαστήρια τα ευρωπαϊκά, όλα αυτά που θα έρθουν στη συνέχεια".

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών αναφορικά με τις έρευνες ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών – Συγγενών θυμάτων στα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης τόνισε: "Νομίζω ότι πάμε εξαιρετικά καλά. Στην προσπάθειά μας συμβάλλουν και ανεξάρτητοι επιστήμονες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν αυτό που είχαμε από την αρχή. Το αν διαλευκανθεί η υπόθεση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παλέψουμε πολύ περισσότερο για να πείσουμε και αυτούς που πρέπει να πείσουμε. Πιστεύω ότι με τη συμμετοχή πολλών περισσότερων που συντάσσονται τελευταία, τόσο με την κα. Καρυστιανού και τους συγγενείς αλλά και πολύ περισσότερο με εμάς στην ερευνητική ομάδα θα κάνουμε και τους δύσπιστους να σταματήσουν αυτά τα περί θεωριών συνωμοσίας και να ασχοληθούν με την πραγματικότητα, η οποία οφείλω να πω ότι απέδειξε τελευταία ότι και τα 30 παιδιά σκοτώθηκαν από τη φωτιά και όχι από τη σύγκρουση".

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

"Έχει πολύ κόσμο και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε και δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία εάν δεν κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους. Πρέπει να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη", τόνισε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Πανδή.

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικές καταστροφές

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο