LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: Σήμερα 16:38

“The Ellinikon Moments” - KUMA Kengo: Η επανασύνδεση της Αρχιτεκτονικής με τη Φύση

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη LAMDA Development, υποδέχθηκαν τον βραβευμένο αρχιτέκτονα KUMA Kengo στο The Ellinikon Experience Centre. 

KUMA Kengo

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την LAMDA Development, στο πλαίσιο των δράσεων για το «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας - Ελλάδας» και της ενότητας Talks του θεσμού The Ellinikon Moments, υποδέχθηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για μια μοναδική ομιλία, τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα KUMA Kengo. Ο διακεκριμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας μίλησε στο τέταρτο "Talk" για τη διαχρονική προσπάθειά του να επανασυνδέσει την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον και να διατηρήσει τη συνέχεια μεταξύ φυσικού και κοινωνικού πλαισίου, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και παραδοσιακά μοτίβα.

Πριν από την ομιλία, διεξήχθη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο The Ellinikon Experience Centre, όπου φοιτητές από την Ιαπωνία και την Ελλάδα παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα «Υλικοί Πολιτισμοί: ο τρόπος του ξύλου και ο τρόπος της πέτρας» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας για φοιτητές αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο της επετειακής χρονιάς, με την ευγενική υποστήριξη της Alberta Shipmanagement και του Kuma Lab (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο του Tokyo).

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων αυτών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά σε Ιαπωνία και Ελλάδα, ήταν o κ. KUMA Kengo, Ομότιμος Καθηγητής, University of Tokyo & ιδρυτής της αρχιτεκτονικής εταιρείας Kengo Kuma & Associates και ο κ. TOSHIKI Hirano, Επίκουρος Καθηγητής στο εργαστήριο Kuma Lab, University of Tokyo, καθώς και ο κ. Άρης Καφαντάρης, Επικεφαλής Έργων της εταιρίας Kengo Kuma & Associates και o Δρ. Βασίλης Γκανιάτσας, Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. που παρείχαν την οργανωτική καθοδήγηση.

Μέσα από τον θεσμό “The Ellinikon Moments”, η LAMDA Development υλοποιεί μια σειρά από ομιλίες και δράσεις με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Ελληνικού. Παράλληλα, προμηνύει το μέλλον του The Ellinikon, φέρνοντας στο προσκήνιο το όραμα για την ανάπτυξή του σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα

Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίαςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό στην Ομόνοια. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔΣήμερα 17:56 | Ειδήσεις

Ο Μάριος Σαλμάς τίθεται και εκτός κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής.

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)Σήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, η τύχη των οποίων αγνοείται. Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)Σήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Για λόγους ασφαλείας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους και εκκενώνεται δομή λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φάρμακα: Ακριβότερα τα πληρώνουν οι ασθενείς (εικόνες)20:12Ζουράφα: Τούρκος απόστρατος πλησίασε με σκάφος και “ανέμιζε” την τουρκική σημαία 19:57Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη19:44ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης: Κι εγώ εδώ είμαι...19:30Γαλλία - Δίκη Πελικό: Πρώην σύντροφος του δράστη φοβάται ότι ήταν και η ίδια θύμα βιασμού19:16Ομόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας19:02Νέα Υόρκη - Ερντογάν: Σλόγκαν στους δρόμους της πόλης δήλωσή του (βίντεο)18:47Γυναικοκτονία - Ιταλία: Ξεκινά η δίκη για τη σφαγή φοιτήτριας από τον πρώην της18:33Μέση Ανατολή – Γεραπετρίτης: Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες ειρήνευσης18:19Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔ18:06Τουρκία: Αντιδράσεις για το σχέδιο Ράμα και την ίδρυση στην Αλβανία μουσουλμανικού κράτους17:52Κρήτη - Ηράκλειο: Και δεύτερος νεκρός μοτοσικλετιστής μέσα σε λίγες ώρες17:38Ερντογάν – Σολτς: Άκκουγιου και Eurofighter στο επίκεντρο της συνάντησης τους17:25ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για συνέδριο και εκλογές17:12Hellenic Train: Οι αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της στάσης εργασίας 16:58Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)16:47Κέρκυρα: Νεαρή κατήγγειλε βιασμό από μαθητές16:33Φωτιά στο Αγρίνιο16:19Γαλατασαράι: Ταπείνωσε την Φενέρμπαχτσε και περιμένει “φουριόζα” τον ΠΑΟΚ16:07Ιαπωνία: Φονική κακοκαιρία, πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο