LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 09:18 | Ανανέωση: Σήμερα 12:37

Σχολές ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων εισαγωγής

Ποιες ειδικότητες θα φιλοξενήσουν φέτος οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Υπηρεσίας. Ποια η διαδικασία εγγραφής.

ΤΕΙ Αθήνας

Λήγει σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Δικαίωμα αίτησης υποβολής έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού) όλων των ηλικιών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στον ιστότοπο https://www.gov.gr . Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr > Εκπαίδευση > Εγγραφή σε σχολείο > Εγγραφή σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν

  • τον τίτλο σπουδών και
  • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

και αναρτώνται και τα δύο σε μορφή PDF.

Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (δύο χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι ειδικότητες του έτους κατάρτισης 2024-2025 είναι οι εξής:

  • Βοηθός εργοθεραπείας και
  • Βοηθός ιατρικών εργαστήριων
  • Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας.

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Μέση Ανατολή: Επίθεση ιρακινής οργάνωσης σε ισραηλινές θέσεις

Δήμαρχος Κορυδαλλού στον ΑΝΤ1: Οι αντιδήμαρχοι μπήκαν μπροστά για να προστατέψουν τον κόσμο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Ο Σαλμάς διεγράφη γιατί συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσειςΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, και για τα σενάρια επιστροφής των Γ. Γεραπετρίτη ή Στ. Παπασταύρου στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Είμαι εδώ...Σήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Η λακωνική ανάρτηση-προάγγελος της καθόδου του στην κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)Σήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, η τύχη των οποίων αγνοείται. Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Σπείρα έκανε 110 διαρρήξεις: Τα όπλα και βίντεο από τις έρευνες για την εξάρθρωση της (εικόνες)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Δεκάδες συλλήψεις και ιπροσαγωγές για εκατοντάδες κλοπές σπιτιών, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στο Αγρίνιο16:19Γαλατασαράι: Ταπείνωσε την Φενέρμπαχτσε και περιμένει “φουριόζα” τον ΠΑΟΚ16:07Ιαπωνία: Φονική κακοκαιρία, πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)15:54Ο ΣΥΡΙΖΑ “αδειάζει” τον Πέτρο Παππά για τις προγραφές15:41Κακοκαιρία “Daniel”: Ευρωπαϊκή αποζημίωση στην Ελλάδα15:27ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Είμαι εδώ...15:13Hellenic Train: Οι αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της στάσης εργασίας 15:00Σπείρα έκανε 110 διαρρήξεις: Τα όπλα και βίντεο από τις έρευνες για την εξάρθρωση της (εικόνες)14:47Θεσσαλονίκη: Νέα δίκη για την άγρια δολοφονία οικιακού βοηθού14:33Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)14:20Κουρσκ: Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι από το ουκρανικό χτύπημα14:06Πανελλήνιες 2024: Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τους πληγέντες των Τεμπών13:53Μαρινάκης: Ο Σαλμάς διεγράφη γιατί συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις13:40Λίβανος: Ανελέητο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ και προειδοποιήσεις για συνέχεια (βίντεο)13:29Καλαφάτης για Σαλμά: Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός13:16Λεωφόρος Σχιστού: Ανατροπή βυτιοφόρου - Διακοπή της κυκλοφορίας13:02Ζαχάρω: Διαρρήκτες μπήκαν από την πόρτα και έφυγαν από… στύλο της ΔΕΗ (εικόνες)12:50Σχολές ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων εισαγωγής12:37ΝΔ: Ο Σαλμάς εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας12:24Βάλια Κάλντα:…Αρκούδα έφαγε το φαΐ οικογένειας κατασκηνωτών (εικόνες)12:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο