LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 06:20 | Ανανέωση: Σήμερα 06:35

Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και το τετ α τετ με τον Ερντογάν

Με τον σεΐχη του Κουβέιτ συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ οριστικοποιήθηκε το ραντεβού με τον Ερντογάν.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της 79ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, τον σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα διάδοχο για τη στήριξη του Κουβέιτ στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση κράτους μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2025-2026.

Ανταλλάγησαν ακόμη απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Μέση Ανατολή και Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης με αμερικανοεβραίους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και την διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακο.

Η συνάντηση με τον Ερντογάν

Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο Τρίτη (24η Σεπτεμβρίου), στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τους δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών και οι διευθυντές των διπλωματικών τους γραφείων.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι σφικτή, καθώς οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ δεν δίνουν τα περιθώρια διμερών επισκέψεων.

Θα γίνει γενική επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, σημείωσαν οι πηγές. Για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα γίνει αξιολόγηση μετά τη συνάντηση.

«Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων. Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση. Έχει θετικές επιπτώσεις στη θετική ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο" ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.


Κυπριακό

Για το Κυπριακό, αυτή τη φορά θα τεθεί το θέμα από την ελληνική πλευρά. Κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι «υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μεταναστευτικό

«Όσο οι διακινητές προσαρμόζουν τις μεθόδους τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να αυξήσουμε τα επίπεδα συνεργασίας με την Τουρκία» εξήγησε κυβερνητική πηγή. Η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα.

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου -Γαλλίας προγραμματίστηκε για αύριο Τρίτη στις 18.00 (τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό», σημείωσε κυβερνητική πηγή.

Μεσανατολικό

«Ψηφίσαμε υπέρ σε πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. Συντονιστήκαμε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών και ψηφίσαμε υπέρ», θύμισε κυβερνητική πηγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παγκράτι: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων έξω από σχολείο

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια - Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο ΚασσελάκηςΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο προβλήματα και λύσεις.

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

Για "μεροκάματο του τρόμου" κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ήταν πολύ τυχερός που ήταν μέσα στο περίπτερο την ώρα της επίθεσης από τους κακοποιούς.

Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)Σήμερα 09:23 | Ειδήσεις

Διαρκή "πυρά" προς τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω του ΑΝΤ1, από την Κατερίνα Νοτοπούλου. Τι είπε για το bullying, τον Τσίπρα, την Γεροβασίλη και τα τρολ του διαδικτύου.

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τις βόλτες αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο Δήμος για την εμφάνιση πολλών ποντικών στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ράμα: Ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα στα πρότυπα του Βατικανού10:20Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)10:07Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια09:54Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)09:41Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)09:28Τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή09:15Πάτρα: Γάτα… θάφτηκε στο τσιμέντο σε οικοδομικά έργα09:01Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια – Να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης08:48Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)08:35ΝΔ - Σαλμάς: Σήμερα η ώρα του “διαζυγίου”08:22Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει με τα τεκμήριά τους08:08Παγώνη στον ΑΝΤ1: Πολίτες περιμένουν 8 ώρες στα επείγοντα στην γενική εφημερία (βίντεο)07:55Μέση Ανατολή: Επίθεση ιρακινής οργάνωσης σε ισραηλινές θέσεις07:42Εκλογές Βραδενβούργο: “Φιλί της ζωής” για το SPD07:29Γάζα - Νετανιάχου: 50 από τους 97 Ισραηλινούς ομήρους είναι ζωντανοί07:15Δήμαρχος Κορυδαλλού στον ΑΝΤ1: Οι αντιδήμαρχοι μπήκαν μπροστά για να προστατέψουν τον κόσμο07:02Παγκράτι: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων έξω από σχολείο06:48Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και το τετ α τετ με τον Ερντογάν06:35Εορτολόγιο - 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:21Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο