LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 15:18

Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το “γατόσπιτο” της Καλλιθέας

 Το έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου προς την Εθελοντική Ομάδα Περίθαλψης Γάτων, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του χώρου, ήταν σαφέστατο: πρέπει εντός πέντε ημερών να κατεδαφίσει τις κατασκευές και να τις απομακρύνει.

Γατόσπιτο - Καλλιθέα

Το «γατόσπιτο» της Καλλιθέας, ένας χώρος προστασίας αδέσποτων γατών, γνωστός επί χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα πρέπει να κατεδαφιστεί και τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, να απομακρυνθούν! Το έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου προς την Εθελοντική Ομάδα Περίθαλψης Γάτων, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του χώρου, ήταν σαφέστατο: πρέπει εντός πέντε ημερών να κατεδαφίσει τις κατασκευές και να τις απομακρύνει.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι τριάντα εθελόντριες της ομάδας, στην πλειοψηφία τους αλλοδαπές, που διαμένουν χρόνια στη Ρόδο, και έχουν θέσει υπό την προστασία τους τα πάνω από 200 ζώα που στεγάζονται εκεί, βρίσκονται σε απόγνωση.

Όλα ξεκίνησαν, πριν από μερικές μέρες, όταν τους κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο που αναφέρει τα εξής: «Σας καλούμε εντός πέντε πλήρων ημερών από της επιδόσεως της παρούσας κλήσεως, να κατεδαφίσετε και να απομακρύνετε τα κάτωθι αυθαίρετα, τα οποία έχετε κατασκευάσει και χρησιμοποιείτε: περίφραξη με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους μήκους 42 μέτρων και ύψους 1,80, με στεγασμένο τμήμα από ελενίτ εμβαδού 52 τ.μ. και ύψους 1,80 μ. περίπου, που καταλαμβάνουν έκταση συνολικού εμβαδού 104 τ.μ. σε δάσος, που βρίσκονται στη θέση Λουτρά Πηγές Καλλιθέας τμήμα της ΚΜ 338 γαιών Κοσκινού δήμου Ρόδου, ιδιοκτησίας ΕΟΤ, όπως απεικονίζονται σε απόσπασμα Ο/Φ 2015 που επισυνάπτουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε στις ενέργειες που ορίζονται στο άρθρο 67 του Ν. 998/79, όπως προστέθηκε με το άρθρο 40 του Ν. 4280/2014».

Το «γατόσπιτο» δημιουργήθηκε μέσα στο δάσος πριν την είσοδο στις Πηγές Καλλιθέας, και όπως αναφέρουν στη «Ροδιακή» οι εθελόντριες, το σημείο εκείνο παραχωρήθηκε από τον τότε δήμαρχο Καλλιθέας, Γιάννη Ιατρίδη, και λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια.

Πολλοί τουρίστες έρχονται από το εξωτερικό για να δουν από κοντά τις γάτες που υπάρχουν στη... δομή “Kalithea Cats”, όπως ονομάζεται, τις ταΐζουν, τις φροντίζουν και αρκετοί προχωρούν και σε υιοθεσίες. Όμως, το «γατόσπιτο» δεν αδειάζει ποτέ, καθώς, κάθε μέρα, ειδικά τις νύχτες, όλο και περισσότερα ζώα, αφήνονται στον χώρο εκείνο...

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι εθελόντριες δεν έχουν κάποια επίσημη χρηματοδότηση και προσπαθούν να το συντηρήσουν από τις δωρεές των τουριστών μέσω paypal, ώστε να καλύψουν στειρώσεις, περιθάλψεις και τροφές. Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε, θα ζητήσουν την παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου, ώστε να βρεθεί κάποια λύση για την τύχη των ζώων, που στην ουσία είναι αδέσποτα. Θα ζητήσουν να τους παραχωρηθεί ένας χώρος, με τις υποδομές που χρειάζονται, ώστε να μην μείνουν οι γάτες στον δρόμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Τραυματίες αστυνομικοί σε καταυλισμό Ρομά

Ιταλία: Νεκρά παιδιά σε κατάρρευση κτηρίου (εικόνες)

Φονικό τροχαίο με νταλίκα που τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής τουΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Γιατί παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς από τον Πρωθυπουργό. Οι τοποθετήσεις και η αντίδρασή του.

Πέτρου Ράλλη - Τροχαίο δυστύχημα: Πληροφορίες αναζητά η ΑστυνομίαΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο οδηγός μιας μηχανής στην Πέτρου Ράλλη. Βοήθεια από τους πολίτες ζητά η Αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο.

Nετανιάχου: Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που ποτέ δεν είχε φανταστείΣήμερα 16:03 | Ειδήσεις

Η δήλωση του Νετανιάχου έρχεται την ώρα που οι εντάσεις στα σύνορα με τον Λίβανο κλιμακώνονται καθημερινά.

Λούνα Παρκ - Μνημόσυνο Γιάννη: Θλίψη στην Βέροια για τον 19χρονοΣήμερα 16:00 | Ειδήσεις

Συγκίνηση και οργή για τον χαμό του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Ετοιμος για μακροχρόνιο αγώνα στην μνήμη του παιδιού του δηλώνει ο πατέρας του Γιάννη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Αντετοκούνμπο: “Εκτός” λόγω τραυματισμού18:29Nετανιάχου: Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που ποτέ δεν είχε φανταστεί18:15Ελασσόνα: Αντιδήμαρχος ο νεκρός οδηγός στο δυστύχημα με την φλεγόμενη νταλίκα18:01Φωτιά στη Λέσβο – Κινητοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα17:48Ερυθρά Θάλασσα: Επέστρεψε η φρεγάτα “Ψαρά” - Ετοιμάζεται η “Σπέτσαι” (βίντεο)17:34Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός κατοικιών με παιδιά (εικόνες)17:20Formula 1 - GP Σιγκαπούρης: Νίκη “περίπατος” για τον Νόρις17:06Γλοιοβλάστωμα: Αντικαταθλιπτικό βοηθά στην αντιμετώπιση του όγκου στον εγκέφαλο16:52Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου - Έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων16:40Αλαμπάμα: Μακελειό σε ανταλλαγή πυροβολισμών (εικόνες)16:27Λούνα Παρκ - Μνημόσυνο Γιάννη: Θλίψη στην Βέροια για τον 19χρονο16:14Emilia Romagna MotoGP: Ο Ένεα Μπαστιανίνι μεγάλος νικητής16:00Πέτρου Ράλλη - Τροχαίο δυστύχημα: Πληροφορίες αναζητά η Αστυνομία15:46Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το “γατόσπιτο” της Καλλιθέας15:33 Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Μόλις το 2% κάνει καταγγελία στις Αρχές15:19Ευρωκοινοβούλιο - Τέμπη: Προσφυγή της Left για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα15:05Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Οι ριζικές αλλαγές και η επίδραση στην αγορά ακινήτων14:52Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του14:40Έβρος: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών14:27ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Πληρωμές έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε 4,2 εκατομμύρια δικαιούχους14:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο