LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2024 13:31

Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του

Γιατί παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς από τον Πρωθυπουργό. Οι τοποθετήσεις και η αντίδρασή του.

Μάριος Σαλμάς

Του Νίκου Ρογκάκου

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, με θέμα την διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Μάριου Σαλμά, μετά την παραπομπή του από τον Πρωθυπουργό και με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Σε μια περίοδο που το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ έχει κινητικότητα, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον γαλάζιο βουλευτή ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνιστά ένα αναμφίβολο πολιτικό μήνυμα.

Η πρόσφατη ερώτηση των «11» αναμόχλευσε τα πάθη και εντός του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σαλμάς ήταν εκ των 11 που κατέθεσαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά δεν σκόπευε να συνεχίσει επί του θέματος. Αντιθέτως, σκόπευε πολιτικά να συνεχίσει με το θέμα του «φωτογραφικού διαγωνισμού», όπως το έθεσε ο κ. Σαλμάς που υποστήριζε οτι ευνοούσε συγκεκριμένη εταιρία σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Σαλμάς είχε αναφέρει το περιστατικό στην Κ.Ο. του κόμματος, έκανε ερώτηση που απαντήθηκε από τη Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο και με αφορμή την ερώτηση των «11» επανέφερε το θέμα σε συνεντεύξεις του.

Ο κ. Σαλμάς σε συνομιλητές του έλεγε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, αν και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης στα δύο τηλεφωνήματα που του έκανε δεν του εξήγησε ποιο ήταν το αντικείμενο της παραπομπής. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι η παραπομπή του αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερά Οδός: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινή βάση (εικόνες)

Superclassico: Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες22:20Στουρνάρας: “Έκρηξη” επενδύσεων το 202722:06Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Διαιτητικό έγκλημα…και συντριβή21:53Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος21:39Σαντορίνη: 25χρονη κατάπιε κουτάλι γλυκού και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ21:26Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένη21:12Κακλαμάνης για Βρετανικό Μουσείο: Η Ελλάδα αξιώνει σεβασμό στην ιερότητα του πολιτισμού της20:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Γλυφάδα20:45Φλωρίδης για Άγνωστο Στρατιώτη: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με σεβασμό στην εθνική μνήμη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες20:32Τσιτσιπάς: Αποσύρθηκε από το τουρνουά της Βιέννης20:18Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Γεωργιάδης: Φέρνουμε ρυθμίσεις αυτονόητες, λύνουμε προβλήματα19:51Άγνωστος στρατιώτης - Ανδρουλάκης : Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα αχρείαστο εσωτερικό μέτωπο διχασμού, πόλωσης και τοξικότητας19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο