LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 13:31

Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του

Γιατί παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς από τον Πρωθυπουργό. Οι τοποθετήσεις και η αντίδρασή του.

Μάριος Σαλμάς

Του Νίκου Ρογκάκου

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, με θέμα την διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Μάριου Σαλμά, μετά την παραπομπή του από τον Πρωθυπουργό και με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Σε μια περίοδο που το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ έχει κινητικότητα, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον γαλάζιο βουλευτή ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνιστά ένα αναμφίβολο πολιτικό μήνυμα.

Η πρόσφατη ερώτηση των «11» αναμόχλευσε τα πάθη και εντός του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σαλμάς ήταν εκ των 11 που κατέθεσαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά δεν σκόπευε να συνεχίσει επί του θέματος. Αντιθέτως, σκόπευε πολιτικά να συνεχίσει με το θέμα του «φωτογραφικού διαγωνισμού», όπως το έθεσε ο κ. Σαλμάς που υποστήριζε οτι ευνοούσε συγκεκριμένη εταιρία σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Σαλμάς είχε αναφέρει το περιστατικό στην Κ.Ο. του κόμματος, έκανε ερώτηση που απαντήθηκε από τη Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο και με αφορμή την ερώτηση των «11» επανέφερε το θέμα σε συνεντεύξεις του.

Ο κ. Σαλμάς σε συνομιλητές του έλεγε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, αν και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης στα δύο τηλεφωνήματα που του έκανε δεν του εξήγησε ποιο ήταν το αντικείμενο της παραπομπής. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι η παραπομπή του αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερά Οδός: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινή βάση (εικόνες)

Superclassico: Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής τουΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Γιατί παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς από τον Πρωθυπουργό. Οι τοποθετήσεις και η αντίδρασή του.

Λούνα Παρκ - Μνημόσυνο Γιάννη: Θλίψη στην Βέροια για τον 19χρονοΣήμερα 16:00 | Ειδήσεις

Συγκίνηση και οργή για τον χαμό του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Ετοιμος για μακροχρόνιο αγώνα στην μνήμη του παιδιού του δηλώνει ο πατέρας του Γιάννη.

Πέτρου Ράλλη - Τροχαίο δυστύχημα: Πληροφορίες αναζητά η ΑστυνομίαΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο οδηγός μιας μηχανής στην Πέτρου Ράλλη. Βοήθεια από τους πολίτες ζητά η Αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο.

Ιταλία: Νεκρά παιδιά σε κατάρρευση κτηρίου (εικόνες)Σήμερα 11:34 | Ειδήσεις

Πως συνέβη η τραγωδία που κόστισε την ζωή στα παιδιά, που βρίσκονταν μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας τους στο σπίτι τους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λούνα Παρκ - Μνημόσυνο Γιάννη: Θλίψη στην Βέροια για τον 19χρονο16:14Emilia Romagna MotoGP: Ο Ένεα Μπαστιανίνι μεγάλος νικητής16:00Πέτρου Ράλλη - Τροχαίο δυστύχημα: Πληροφορίες αναζητά η Αστυνομία15:46Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το “γατόσπιτο” της Καλλιθέας15:33 Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Μόλις το 2% κάνει καταγγελία στις Αρχές15:19Ευρωκοινοβούλιο - Τέμπη: Προσφυγή της Left για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα15:05Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Οι ριζικές αλλαγές και η επίδραση στην αγορά ακινήτων14:52Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του14:40Έβρος: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών14:27ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Πληρωμές έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε 4,2 εκατομμύρια δικαιούχους14:13Ηράκλειο: Επιτέθηκαν με βαριοπούλα σε πατέρα και γιο14:00Χαλκιδική: Διπλός σεισμός στο Άγιον Όρος13:46Νέα Υόρκη - Ερντογάν: Εκδηλώσεις “λατρείας” κατά την υποδοχή του (βίντεο)13:32Πλαστά πτυχία: Νέα καταδίκη για 55χρονο με... περγαμηνές από το εξωτερικό13:19Κεραμέως για συντάξεις: Αύξηση 2,2% με 2,5%13:06Άσθμα: Υψηλότερος κίνδυνος για άτομα με διαβήτη12:52Κέρκυρα: Το “παρκάρισμα” του.. αιώνα (εικόνες)12:39Ουκρανία: Telegram τέλος για στρατιωτικούς και αξιωματούχους12:25Μπελέρης: Μου πρότειναν να ζητήσω άσυλο στις Βρυξέλλες, αλλά... (βίντεο)12:12Ασπρόπυργος: Τραυματίες αστυνομικοί σε καταυλισμό Ρομά11:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο