LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: Σήμερα 19:44

Πλημμύρες: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής (βίντεο)

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής, που γίνονται παγίδες στο ενδεχόμενο πλημμυρών.

Ρέματα - αυτοψία ΑΝΤ1

Αυτοψία σε ρέματα της Αττικής έκανε η Γεωργία Λαγού με την κάμερα του ΑΝΤ1, διαπιστώνοντας ότι, βρίσκονται σε κατάσταση που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση βροχής.

Στο ρέμα της Εσχατιάς η εικόνα είναι αποκαλυπτική για το ρέμα το οποίο περνάει από πέντε δήμους και καταλήγει στο Κηφισό, το οποίο έχει μεταμορφωθεί πραγματικά σε μία απέραντη ζούγκλα.

Μέσα στο ρέμα υπάρχουν μπάζα, τηλεοράσεις, ποδήλατα, αυτοκίνητα και δέντρα, ενώ ο καθένας πετάει ό,τι βρει.

Κορμοί δέντρων…λάστιχα θαμμένα …. μεγάλου όγκου κατασκευές από τσιμέντο που έχουν παρασυρθεί από τα νερά……Σπίτια αιωρούνται ακριβώς πάνω στο ρέμα. Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ της επικινδυνότητας των πλημμυρικών φαινομένων.

Το ρέμα της Xελιδονούς θυμίζει αυτοσχέδια χωματερή. Aυτό καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην κάμερα του ΑΝΤ1 μπορείτε να δείτε μπάζα σκουπίδια που σε περίπτωση επίμονης βροχόπτωσης τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Στη λεωφόρο Κύμης, η εικόνα στο ρέμα είναι από αποκαρδιωτική, φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν με τον καιρό μπάζα αλλά και τσιμεντένιες κατασκευές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και το ρέμα της Εσχατιάς, αλλά και το ρέμα του Ερασινού στην Βραυρώνα ο καθαρισμός ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όχι στην Περιφέρει όπως πολλοί πιστεύουν.

Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής στα Μέγαρα, το ρέμα Σούρες, από το οποίο προήλθαν οι μεγάλες καταστροφές στη Μάνδρα, το ρέμα της Ραφήνας, ο Κηφισός, το Σκόρπιο Ποτάμι στον Μαραθώνα, ο Ποδονίφτης, το Χαϊδαρορέμα, και του Σαρανταπόταμου στον Ασπρόπυργο, της Εσχατιάς και της Καναπίτσας κάθε χρόνο γίνονται ο «εφιάλτης» των κατοίκων.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε εγρήγορση, με τον περιφερειάρχη να καλεί σε έκτακτη σύσκεψη όλους τους φορείς για την αξιολόγηση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Λογικές, του τύπου "το έργο δεν είναι δικό μου", "δεν είναι αρμοδιότητα δική μου, είναι του δήμου", "είναι του Υπουργείου" ή οποιουδήποτε άλλου, προφανώς τις ακούμε, όμως δεν θα κρυφτούμε πίσω από αυτό το "γαϊτανάκι" διαφορετικών υπευθύνων. Όπου μπορούμε να παρέμβουμε, θα παρεμβαίνουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό των ρεμάτων; Για το καθαρισμό μόνο στις σχάρες των φρεατίων, την ευθύνη φέρουν οι Δήμοι. Για τα σώματα και τους αγωγούς, ό,τι δηλαδή υπάρχει από κάτω, η ΕΥΔΑΠ και το υπουργείο υποδομών - αναλόγως ποιος κατασκεύασε τί. Για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά που ντόρος γίνεται κάθε φορά που πλημμυρίζει μέρος της πόλης, την ευθύνη για τη κοίτη του ρέματος εντός του αστικού ιστού την έχει η περιφέρεια, ενώ για τα ρέματα εκτός σχεδίου πόλης, η γενική διεύθυνση δασών που ανήκει στο υπουργείο περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα “καρφιά”

Χολαργός: Καταδίωξη “μαϊμού” λογιστών που εξαπάτησαν 95χρονη (εικόνες)

Δήμος Αθηναίων για ποντίκια στο Σύνταγμα: Δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρασε” η πρόταση της Πολιτικής ΓραμματείαςΣήμερα 21:10 | Ειδήσεις

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου ψήφισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ - Μάριος Σαλμάς: Προς διαγραφή από την ΚΟ με εισήγηση ΜητσοτάκηΣήμερα 17:39 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη

“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)Σήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντα με άτομα να «ξηλώνουν» τα καλώδια του σιδηροδρόμου. Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τη «σιδηροδρομική αστυνομία».

Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην ΕλλάδαΤρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:57 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για τις εισαγωγές ορυκτών από την Συρία, τις κυρώσεις  και το "παραθυράκι" του Λιβάνου, αλλά και την καθοριστική ρωσική “παρέμβαση” που εξασφαλίζει εισροές κεφαλαίων στο καθεστώς του Άσαντ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Σχηματισμός κυβέρνησης εν μέσω αντιδράσεων23:10Ταϊβάν: Αρσιβαρίστας “πλακώθηκε” από μπάρα σε γυμναστήριο (βίντεο)22:56 Super League: Ο Αστέρας “όρθιος” και με δέκα παίκτες στο Αγρίνιο22:43Φεστιβάλ ΚΝΕ - Κουτσούμπας: Εδώ θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει22:31Super League: Ο Άρης επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό22:17Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις είπε “ναι” σε νέο debate22:04Γκόλντμαν: Ο οδικός χάρτης ΗΠΑ - Κύπρου δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας21:51Μεταναστευτικό - Σάμος: Διαμαρτυρία λιμενικών για εξαντλητικές περιπολίες21:39Δημογραφικό: Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες άνω των 40 μετά το 199021:26Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρασε” η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας21:12Τραγωδία στο λούνα παρκ: Ο πατέρας του Γιάννη στον ΑΝΤ1 για το πόρισμα του πραγματογνώμονα (βίντεο)20:59“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)20:45Φωτιά στη Σαλαμίνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:32Πρόληψη Καρδιακών Συμβάντων σε αθλητές20:18Πλημμύρες: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής (βίντεο)20:06Καιρός: τοπικές νεφώσεις και μπόρες την Κυριακή19:52ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα “καρφιά”19:39Formula 1 – GP Σινγκαπούρης: Poleman ο Λάντο Νόρις19:27Super League: Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” με 4άρα τον Βόλο19:14Τουρκία: Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι χωρίστηκαν με επιτυχία (βίντεο)19:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο