LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 12:19

Τουρκία - Μπαϊρακτάρ: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι το πιο σημαντικό τμήμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Ο Τούεκος Υπουργός Ενέργειας μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα επανέλθει η Τουρκία με γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Τι είπε για τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας Άκκουγιου.

Fatih - Φατιχ - Υδρογονάνθρακες - σκάφος - γεωτρήσεις

"Οι τρέχουσες εργασίες μας (γεωτρήσεις) είναι στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά θα επανέλθουμε στη Μεσόγειο", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, λέγοντας ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι το πιο σημαντικό τμήμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ, ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ είπε ότι «τώρα, η Ανατολική Μεσόγειος είναι στην πραγματικότητα το πιο σημαντικό τμήμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Στη στρατηγική μας του 2016, η Μεσόγειος βρισκόταν στην πραγματικότητα στο επίκεντρο του στόχου της διεξαγωγής αυτών των επιχειρήσεων με δικά μας πλοία και δικούς μας μηχανικούς, διότι εμείς γνωρίζαμε ότι αν δεν είχαμε έναν τέτοιο στόλο, αν δεν το κάναμε με δικούς μας μηχανικούς, με τους δικούς μας τεχνικούς και τους δικούς μας γεωλόγους και ενοικιάζαμε πλοία και τα λοιπά δεν θα πραγματοποιούνταν αυτές οι επιχειρήσεις στη Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, ξεκινήσαμε αυτές τις δραστηριότητες στη Μεσόγειο με έναν πολύ ισχυρό τρόπο».

«Γιατί η Μεσόγειος ήταν πιο υποσχόμενη; Επειδή τόσο το Ισραήλ όσο και η Αίγυπτος είχαν κάνει πολύ μεγάλες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στη Μεσόγειο εκείνη την εποχή. Επομένως, όλοι δήλωναν ότι η Μεσόγειος ήταν πολύ πλούσια σε υδρογονάνθρακες όσον αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Εμείς εξακολουθούμε να το πιστεύουμε αυτό. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το φέρουμε στην οθόνη, αλλά έχουμε 9 γεωτρήσεις βαθέων υδάτων στη Μεσόγειο. Μπορείτε να δείτε τα σημεία, οι πολίτες μας θα τα δουν σε λίγο. Έχουμε κάνει γεωτρήσεις ακόμη και στα νότια της Κύπρου, δηλαδή ακόμη και σε μια τοποθεσία που είναι αδιανόητο να πάει κανείς, εμείς κάναμε γεωτρήσεις», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ υποστήριξε ότι υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο.

«Όπως σε κάθε επιχείρηση, όπως όταν πήγαμε για την δεύτερη και τη τρίτη γεώτρηση στη Μεσόγειο, πολλές ξένες εταιρείες μας άφησαν μόνους στις επιχειρήσεις μας εκεί, λέγοντας ότι πρόκειται για τις αντιμαχόμενες ζώνες ή για αμφισβητούμενες περιοχές όπου υπάρχει διαμάχη, όπου υπάρχουν κάποιες διεκδικήσεις της “ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου” και ούτω καθεξής. Έχοντας έτσι η κατάσταση, εμείς καταφέραμε να αναπτύξουμε αυτές τις δυνατότητες σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, με κάθε έννοια, αυτά τα είδη των πραγμάτων που είναι έμμεσες ή άμεσες κυρώσεις, μας ώθησαν στην πραγματικότητα να σταθούμε στα δικά μας πόδια και με αυτόν τον τρόπο, γίναμε ικανοί να παρέχουμε αυτές τις δυνατότητες με τους δικούς μας μηχανικούς», είπε ο Τούρκος Υπουργός, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Στόχος να τεθεί σε λειτουργία το Άκκουγιου το 2025

Για τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας Άκκουγιου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «η Τουρκία έχει μια ιστορία ως προς την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από το 1950, μια ιστορία περίπου 70 ετών. Στο παρελθόν είχαν γίνει ορισμένες προσπάθειες και βήματα προκειμένου να υπάρξει πυρηνική ενέργεια από όλες τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά το πιο αξιοσημείωτο και πιο ώριμο έργο είναι το έργο του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Στην πραγματικότητα, η επιλογή του Ακκούγιου ως τοποθεσία χρονολογείται από τη δεκαετία του '70. Η διαπίστωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης είναι ότι: Ναι, αυτή η τοποθεσία είναι κατάλληλη για πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, αλλά από τότε δεν είχε γίνει τίποτα. Το 2010, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Προέδρου μας, όπως γνωρίζετε, υπογράφηκε μια διακυβερνητική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ο στόχος τους είναι να θέσουν σε λειτουργία το Άκκουγιου το 2025. «Τον πρώτο αντιδραστήρα, αλλά ο σχεδιασμός μας ήταν ούτως ή άλλως μέχρι το 2028. Το 25- 26- 27- 28 θα υπάρχουν 4 αντιδραστήρες, στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία και τους 4 αντιδραστήρες μέχρι το τέλος του 2028 και να καλύψουμε το 10% των αναγκών της Τουρκίας σε ηλεκτρική ενέργεια από το Άκκουγιου. Και με αυτόν τον τρόπο, η χώρα μας θα αποφύγει 35.000.000 τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», είπε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση εγγονιών από τον παππού τους - Μητέρα παιδιών: Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου...

Μωραΐτης: Ο Πολάκης είναι ομοφοβικός πραξικοπηματίας - Ο Κασσελάκης πληρώνει την ομορφιά του (βίντεο)

Καραλής στον ΑΝΤ1: Θέλω άλμα πάνω από 6,10 μέτρα, αλλά... (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια: Το κονδύλι για τις ευάλωτες ομάδες, οι δικαιούχοι και η “έκπληξη”Σήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην σχετική απόφαση του οικονομικού επιτελείου για τον χρόνο καταβολής της, αλλά και την διανομή του ποσού σε ευάλωτες ομάδες.

Σεξουαλική κακοποίηση εγγονιών από τον παππού τους - Μητέρα παιδιών: Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου...Σήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Τι εξομολογείται η μητέρα των τεσσάρων παιδιών που έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τους τον παππού.

Βία ανηλίκων - Νέος Κόσμος: Μαθητές δέχθηκαν άγρια επίθεση από εξωσχολικούςΣήμερα 12:59 | Ειδήσεις

Άλλο ένα βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστές μαθητές. Τι ακριβώς συνέβη και πώς έγινε η συμπλοκή.

Μωραΐτης: Ο Πολάκης είναι ομοφοβικός πραξικοπηματίας - Ο Κασσελάκης πληρώνει την ομορφιά του (βίντεο)Σήμερα 11:09 | Ειδήσεις

Λάβρος κατά του Παύλου Πολάκη εμφανίστηκε ο Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην εκπομπή "Weekenders" του ΑΝΤ1. Γιατί μιλά για "πραξικόπημα" στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τις εμφανίσεις του Κασσελάκη στα ΜΜΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξάρχεια: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών – Έκλεψε μέσα σε 8 ημέρες 14 αυτοκίνητα! (εικόνες)14:20Δωδεκάνησα: Αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ για άδικη κράτηση στις φυλακές14:07Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τον Μπάιντεν δυτικούς πυραύλους για να χτυπήσει τη Ρωσία13:53Revenge porn – Καταγγελία 17χρονου: “Πήραν” φωτογραφίες του μέσω Social Media και του ζητούσαν λύτρα13:40Βία ανηλίκων - Νέος Κόσμος: Μαθητές δέχθηκαν άγρια επίθεση από εξωσχολικούς13:26Έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια: Το κονδύλι για τις ευάλωτες ομάδες, οι δικαιούχοι και η “έκπληξη”13:12Χολαργός: Καταδίωξη “μαϊμού” λογιστών που εξαπάτησαν 95χρονη (εικόνες)12:59Τουρκία - Μπαϊρακτάρ: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι το πιο σημαντικό τμήμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”12:45Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το πρόγραμμα στις ΗΠΑ και η συνάντηση12:31Αντιπλημμυρική προστασία - Χαρδαλιάς: Να μπει τέλος στο γαϊτανάκι της ευθύνης (βίντεο)12:18Πήλιο: Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο - “Κόλλησε” το γκάζι του αυτοκινήτου12:04Σεξουαλική κακοποίηση εγγονιών από τον παππού τους - Μητέρα παιδιών: Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου...11:51ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 27 Σεπτεμβρίου11:38Μωραΐτης: Ο Πολάκης είναι ομοφοβικός πραξικοπηματίας - Ο Κασσελάκης πληρώνει την ομορφιά του (βίντεο)11:25Εορτολόγιο - 21 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα11:11Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Οι ριζικές αλλαγές και η επίδραση στην αγορά ακινήτων10:58Παναθηναϊκός - ΟΑΚΑ: Εικόνες από το “πράσινο παλάτι” (βίντεο)10:44Τζάκρη - Ρακούσης: Μηνύσεις για το bullying και τις υπόνοιες10:30Καραλής στον ΑΝΤ1: Θέλω άλμα πάνω από 6,10 μέτρα, αλλά... (βίντεο)10:17Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας10:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο