LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 17:41

Πρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σαράφογλου - Πολυδερόπουλος

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη δημποσιογράφο του ΑΝΤ1, Μαρία Σαράφογλου, η οποία μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις του κ. Πολυμερόπουλου, αναφορικά με το πώς μπόρεσε το Ισραήλ να πραγματοποιήσει αυτήν την επίθεση με τους βομβητές, κατά της Χεζμπολάχ, αλλά και γιατί δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση που δέχθηκε από την Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Σ: Πώς γνώριζαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τα συστήματα επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, ότι χρησιμοποιούσαν παλιά τεχνολογία, δύσκολα ανιχνεύσιμη;

Μ.Π: Το πιθανότερο είναι ότι είχαν ανθρώπινες πηγές, πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ και τους είχαν ενημερώσει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει τα συστήματα επικοινωνίας, γιατί αρχικά χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που εντοπίζονταν εύκολα με την τεχνολογία που διαθέτει το Ισραήλ.

Μ.Σ: Είχαν παγιδεύσει από πριν τις συσκευές, ή ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά από απόσταση;

Μ.Π: Φαίνεται πώς οι Ισραηλινοί έστησαν εταιρίες βιτρίνες στην Ευρώπη και οργάνωσαν μια ολόκληρη επιχείρηση εφοδιαστικής αλυσίδας. Κατά την διακίνηση των συσκευών, αποστέλλονταν οι βομβητές και στη συνέχεια τους εντόπιζαν και είτε τους τροποποίησαν εισάγοντας μέσα εκρηκτικά, είτε κατασκεύασαν τις συσκευές οι ίδιοι από την αρχή. Το κλειδί, όμως, είναι ότι κατάφεραν μέσω εταιριών που έστησαν ως βιτρίνα στην Ευρώπη, να γίνουν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Σ: Εμπλέκονται δηλαδή και άλλες χώρες σε αυτό;

Μ.Π: Δεν είναι ξεκάθαρο εάν συνεργαζόταν με άλλες χώρες. Εφόσον όμως εμπλέκονται εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρίες που είχαν στήσει (οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες) θα έμοιαζαν όχι μόνο στη Χεζμπολάχ που συναλλασσόταν μαζί τους, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες ως νόμιμες εταιρίες. Μάλιστα μια από αυτές εμφανιζόταν να έχει συχνή δραστηριότητα για να μπορέσει να προσφέρει κάλυψη.

Μ.Σ: Κάθε συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε όπλο πλέον;

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Π: Τίποτε δεν είναι ασφαλές πια. Στόχος αυτής της επιχείρησης δεν ήταν απλά να βγάλει εκτός μάχης εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ, αλλά να αναδείξει τον φόβο και την δυσπιστία στις συσκευές επικοινωνίας.

Μ.Σ: Εφόσον έφεραν εις πέρας την επίθεση με τους βομβητές γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό τον περασμένο Οκτώβρη;

Μ.Π: Καταρχάς, το μακελειό είχε να κάνει με την SHIN BET που είναι οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι ανάλογο του αμερικανικού FBI και τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την λωρίδα της Γάζας. Η Μοσάντ η διάσημη μυστική υπηρεσία δεν δραστηριοποιείται στη Γάζα και αυτό που είδατε είναι έργο της Μοσάντ που έχει αναλάβει τον Λίβανο. Είναι η πιο εντυπωσιακή επιχείρηση που έχω δει στην διαδρομή μου. Συνολικά όμως εγείρεται το ερώτημα αυτό γιατί το Ισραήλ υπέστη σημαντική ήττα τον Οκτώβρη.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ


Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΠΟ: Εγγονός πρώην πρωθυπουργού παρέδωσε αρχαίο αγγείο στην Μενδώνη

Ακρίτα: Η ανάρτησή της για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ και η... πισίνα

Περιφέρεια Ηπείρου - Καχριμάνης: Γιατί δίνουμε 37000 ευρώ σε υπάλληλο για να…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)Σήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Την λήψη άμεσων μέτρων ζητούν οι κάτοικοι γύρω από τους τέσσερις μεγάλους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, καθώς όπως λένε, κυριαρχεί η εγκληματικότητα.

Ηράκλειο: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 4 εγγόνια τουΣήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ενώ αρχικά ομολόγησε τις πράξεις του, μετά αυτοδιαψεύστηκε και στη συνέχεια τα έριξε όλα στο ποτό, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.

Κατσούρης: “Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα πρέπει να τιμωρηθούν”, λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

"Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα πρέπει να τιμωρηθούν", λέει στον ΑΝΤ1, ο αδελφός του Μιχάλη Κατσούρη, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, τον Αύγουστο του 2023.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ - Λίβανος: Η εκκληση του ΟΗΕ και η απάντηση Νετανιάχου22:10Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Του έχει πάρει… τον αέρα21:57Πτήση τρόμου στην Κολομβία: “Παναγία μου, θα πεθάνουμε” (βίντεο)21:43Καιρός: Σάββατο με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες21:30Βόρεια Ελλάδα: Καθηγητής Πανεπιστημίου εκβίαζε ερευνητές προγραμμάτων21:18Hellenic Train: Πότε επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη διαδρομή Κιάτο - Αίγιο - Κιάτο21:05Κατσούρης: “Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα πρέπει να τιμωρηθούν”, λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του (βίντεο)20:51Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 1100 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε μια μέρα20:38Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)20:24ΕΕΣ – Ηρώδειο: Συναυλία για την ειρήνη και την αλληλεγγύη (εικόνες)20:11Weekenders: Αύριο η πρεμιέρα στις 8:50 στον ΑΝΤ1 19:59Πρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)19:45Ιταλία: Τουρίστρια πέθανε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της (βίντεο)19:31Ηράκλειο: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 4 εγγόνια του19:18Laver Cup Berlin 2024: Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Κοκκινάκη19:04Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα18:51Λίβανος: 10 διοικητές της Χεζμπολάχ νεκροί μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ (εικόνες)18:38Ιταλία: Συνελήφθη η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε τα νεογέννητα παιδιά της18:24ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας18:11Φωτιά στον Ασπρόπυργο17:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο