LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2024 17:41

Πρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σαράφογλου - Πολυδερόπουλος

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μαρκ Πολυμερόπουλος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη δημποσιογράφο του ΑΝΤ1, Μαρία Σαράφογλου, η οποία μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις του κ. Πολυμερόπουλου, αναφορικά με το πώς μπόρεσε το Ισραήλ να πραγματοποιήσει αυτήν την επίθεση με τους βομβητές, κατά της Χεζμπολάχ, αλλά και γιατί δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση που δέχθηκε από την Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Σ: Πώς γνώριζαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τα συστήματα επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, ότι χρησιμοποιούσαν παλιά τεχνολογία, δύσκολα ανιχνεύσιμη;

Μ.Π: Το πιθανότερο είναι ότι είχαν ανθρώπινες πηγές, πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ και τους είχαν ενημερώσει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει τα συστήματα επικοινωνίας, γιατί αρχικά χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που εντοπίζονταν εύκολα με την τεχνολογία που διαθέτει το Ισραήλ.

Μ.Σ: Είχαν παγιδεύσει από πριν τις συσκευές, ή ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά από απόσταση;

Μ.Π: Φαίνεται πώς οι Ισραηλινοί έστησαν εταιρίες βιτρίνες στην Ευρώπη και οργάνωσαν μια ολόκληρη επιχείρηση εφοδιαστικής αλυσίδας. Κατά την διακίνηση των συσκευών, αποστέλλονταν οι βομβητές και στη συνέχεια τους εντόπιζαν και είτε τους τροποποίησαν εισάγοντας μέσα εκρηκτικά, είτε κατασκεύασαν τις συσκευές οι ίδιοι από την αρχή. Το κλειδί, όμως, είναι ότι κατάφεραν μέσω εταιριών που έστησαν ως βιτρίνα στην Ευρώπη, να γίνουν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Σ: Εμπλέκονται δηλαδή και άλλες χώρες σε αυτό;

Μ.Π: Δεν είναι ξεκάθαρο εάν συνεργαζόταν με άλλες χώρες. Εφόσον όμως εμπλέκονται εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρίες που είχαν στήσει (οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες) θα έμοιαζαν όχι μόνο στη Χεζμπολάχ που συναλλασσόταν μαζί τους, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες ως νόμιμες εταιρίες. Μάλιστα μια από αυτές εμφανιζόταν να έχει συχνή δραστηριότητα για να μπορέσει να προσφέρει κάλυψη.

Μ.Σ: Κάθε συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε όπλο πλέον;

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Μ.Π: Τίποτε δεν είναι ασφαλές πια. Στόχος αυτής της επιχείρησης δεν ήταν απλά να βγάλει εκτός μάχης εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ, αλλά να αναδείξει τον φόβο και την δυσπιστία στις συσκευές επικοινωνίας.

Μ.Σ: Εφόσον έφεραν εις πέρας την επίθεση με τους βομβητές γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό τον περασμένο Οκτώβρη;

Μ.Π: Καταρχάς, το μακελειό είχε να κάνει με την SHIN BET που είναι οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι ανάλογο του αμερικανικού FBI και τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την λωρίδα της Γάζας. Η Μοσάντ η διάσημη μυστική υπηρεσία δεν δραστηριοποιείται στη Γάζα και αυτό που είδατε είναι έργο της Μοσάντ που έχει αναλάβει τον Λίβανο. Είναι η πιο εντυπωσιακή επιχείρηση που έχω δει στην διαδρομή μου. Συνολικά όμως εγείρεται το ερώτημα αυτό γιατί το Ισραήλ υπέστη σημαντική ήττα τον Οκτώβρη.

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ

Κάρτες - Ισραήλ - βομβητές - Χεζμπολάχ


Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΠΟ: Εγγονός πρώην πρωθυπουργού παρέδωσε αρχαίο αγγείο στην Μενδώνη

Ακρίτα: Η ανάρτησή της για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ και η... πισίνα

Περιφέρεια Ηπείρου - Καχριμάνης: Γιατί δίνουμε 37000 ευρώ σε υπάλληλο για να…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων Σήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Θα τεθούν τα ζητήματα του ΑΤΑΚ και του ΚΑΕΚ.

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο