LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2024 16:01

Παπαστεργίου: App για παράνομη κατάληψη χώρων... στο πρότυπο του “MyCoast”

Μέσω της νέα εφαρμογής, οι πολίτες θα μπορούν γνωρίζουν πότε είναι παράνομη η κατάληψη δημόσιου χώρου.

Κατάληψη - Παραλίες - MyCoast

Στα πρότυπα της εφαρμογής MyCoast μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης, σχεδιάζει να «πατήσει» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μια νέα εφαρμογή σχετικά με την παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου, πεζοδρομίων κα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά fm, «όταν θέλουμε να δούμε τον δημόσιο χώρο, ο οποίος ανήκει σε όλους μας, καλό θα είναι να ξέρουμε όλοι νομίμως τι έχει καταληφθεί». Διευκρίνισε μάλιστα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, πλέον μέσω μιας πλατφόρμας που ετοιμάζει το υπουργείο οι πολίτες θα γνωρίζουν πότε είναι παράνομη η κατάληψη σε μια πλατεία, πεζοδρόμια, κοινόχρηστο δρόμο. «Σε ένα εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι να βγει αυτή η εφαρμογή στον αέρα, ενώ παράλληλα θα φτιάξουμε και τα εργαλεία στους δήμους για να μπορέσουν να περάσουν επάνω στον χάρτη τις, νομίμες εκτάσεις που έχουν παραχωρήσει». Στο μεταξύ, υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η έκδοση των δέκα πιο δημοφιλών πιστοποιητικών θα έχει καταργηθεί.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στο smart readiness, είπε ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο δεν έχει κριτήρια και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους εγκατάστασης οπτικής ίνας στις πολυκατοικίες. Το πρόγραμμα επιχορηγεί την πραγματοποίηση εργασιών που αφορούν στην εγκατάσταση υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετατροπή ενός κτιρίου σε «έξυπνο». Στο μεταξύ έκανε λόγο και για το δεύτερο voucher, το Giga bit voucher, το «οποίο με 80 εκατ. ευρώ πληρώνει την διαφορά μιας απλή σύνδεσης και αναβάθμισή της σύνδεση με οπτική ίνα».

Όσον αφορά στην τοποθέτηση καμερών κυκλοφορίας, ο υπουργός τόνισε ότι οι προσπάθειες της αστυνομίας και της τροχαίας θα πρέπει να ενισχυθούν με τεχνικά μέσα. «Το 2025 πλέον με γρήγορες αλλά και βιώσιμες διαδικασίες, με ψηφιακά μέσα, πάμε να βρούμε έναν τρόπο που θα δουλεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, κάνοντας λόγο για αποστολή των κλήσεων την ίδια ή την επόμενη μέρας της παράβασης.

Τέλος, για το Κτημοτολόγιο υπογράμμισε ότι «τους τελευταίους δυο μήνες με το νέο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης βγάζουμε πολύ περισσότερες υποθέσεις, τα πράγματα πάνε καλύτερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρασε” η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας

Ταϊβάν: Αρσιβαρίστας “πλακώθηκε” από μπάρα σε γυμναστήριο (βίντεο)

Γαλλία: Σχηματισμός κυβέρνησης εν μέσω αντιδράσεων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο