LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: Σήμερα 13:40

Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα του POS

Με ποια δικαιολογία οι οδηγοί των ταξί αρνήθηκαν να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα. Ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου.

ταξί

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών, να υπάρχει υποχρεωτικά στα ταξί αυτοκόλλητο στο τζάμι, με το οποίο ενημέρωνουν τους πελάτες για την δυνατότητα να πληρώσουν και με κάρτα.

Με τον τρόπο αυτό το οικονομικό επιτελείο ήλπιζε πως θα κόψει το δρόμο στους επιτήδειους του επαγγέλματος οι οποίοι βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να παίρνουν μόνο μετρητά και να αποφεύγουν έτσι την έκδοση απόδειξης και τη διαβίβαση των εσόδων στην ΑΑΔΕ.

40 ημέρες μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία αρνήθηκε να παραλάβει τα αυτοκόλλητα, με εκπροσώπους της να κάνουν λόγο για «τεράστιο μέγεθος» και «αυτοκόλλητα -έκτρωμα» τα οποία μάλιστα εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών .

ΤΑΞΙ - ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Μπροστά στο "αντάρτικο" των ταξί, το οικονομικό επιτελείο περνά στην αντεπίθεση. Είναι θέμα χρόνου η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τον τρόπο διάθεσης των αυτοκόλλητων σημάτων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές σημειώνοντας με νόημα «θέλουν δε θέλουν θα τα κολλήσουν».

Μια πιθανή εκδοχή είναι η νέα απόφαση να ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν υποχρέωση να παραλάβουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας από την εφορία τα αυτοκόλλητα .

Μια άλλη εναλλακτική, να τους σταλεί με email το αυτοκόλλητο, να αναλάβουν να το εκτυπώσουν και να το κολλήσουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΟ είναι αποφασισμένο με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ να ρίξει πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Harrods για υπόθεση Αλ Φαγέντ: Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη

Χαλκιδική: Την δάγκωσε ο σκύλος που έβγαζε βόλτα άλλη γυναίκα (εικόνες)

Τουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον Ιούλιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛίβανος: Νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή - Ισχυρισμοί για νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ (εικόνες)Σήμερα 18:16 | Ειδήσεις

Πηγές, προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ακρίτα παραιτήθηκε από την ΚΟΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Η επιστολή παραίτησής της και η απάντηση του Νίκου Παππά. Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: “Καταπέλτης” το πόρισμα του πραγματογνώμονα (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τμήματα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα για το ττραγικό δυστύχημα στο λούνα πασκ στην Χαλκιδική.

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία (εικόνες)Σήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον Γιώργο Τσιούλο, τον Εύζωνα που συγκίνησε με τα δάκρυά του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή - Ισχυρισμοί για νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ (εικόνες)18:38Ιταλία: Συνελήφθη η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε τα νεογέννητα παιδιά της18:24ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας18:11Φωτιά στον Ασπρόπυργο17:58Χαλκιδική - Λούνα παρκ: “Καταπέλτης” το πόρισμα του πραγματογνώμονα (εικόνες)17:45Χάρις σε Όπρα Γιούνφρι: Αν κάποιος εισβάλει σπίτι μου θα τον πυροβολήσω17:31Weekenders: Αύριο η πρεμιέρα στις 8:50 στον ΑΝΤ1 17:17Γκιουλέρ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο17:04Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής16:50Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο - Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο16:36Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα του POS16:23Ιταλία: Τουρίστρια πέθανε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της (βίντεο)16:1114ο Athens Sustainability Forum 2024: Ραντεβού στο Μουσείο Μπενάκη15:58Εξοπλιστικά - Παπαντωνίου: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό15:49Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε με ρουκέτες στο Ισραήλ (εικόνες)15:36ΣΥΡΙΖΑ: Η Ακρίτα παραιτήθηκε από την ΚΟ15:25ΑΕΚ: Ο Μαρσιάλ “έβαλε ζώνη” για... κούρσες (βίντεο)15:12Βιασμός μαθήτριας δημοτικού μέσα σε περίπτερο14:59Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία (εικόνες)14:46Ρέματα - Χαρδαλιάς: Η Αττική δεν ειναι θωρακισμένη από τις πλημμύρες (εικόνες)14:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο