LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2024 13:22

Μεταναστευτικό - Σάμος: Διαμαρτυρία λιμενικών για εξαντλητικές περιπολίες

Τι αναφέρει η επιστολή της Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου - Σάμου.

λιμενικο

Επιστολή που απευθύνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έστειλε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου - Σάμου με την οποία περιγράφει εξαντλητικές και επικίνδυνες περιπολίες, σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και απαξιωτική συμπεριφορά από ανώτερους. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, με το σωματείο να προετοιμάζεται για δυναμικές παρεμβάσεις. Την ίδια ώρα οι Λιμενικοί Χίου-Σάμου κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό , καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται όπως λένε.

Αναλυτικά :

Το ανατολικό αιγαίο περνάει κρίση. Η κατάσταση κάθε μέρα και χειρότερη. Το μεταναστευτικό σαν πρόβλημα διογκώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται θυμίζοντας δυστυχώς παλιότερες εποχές και καταστάσεις που τα στελέχη μας καλούνται να ξαναπεράσουν. Τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα παραμένουν. Ποτέ δεν ξεπεράστηκαν. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

Ατελείωτες περιπολίες ημερήσιες και νυχτερινές που καταστρατηγούν τόσο τα ωράρια εργασίας των πληρωμάτων όσο και την νομοθεσία που τις διέπει (ΠΔΕΜ) και εξαντλούν κυβερνήτες και πληρώματα ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τόσο το πλήρωμα όσο και την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

Ψυχολογική πίεση σε πληρώματα σκαφών που υποχρεώνονται να περιπολούν ακόμα και με δυσμενείς και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Υποστελέχωση των Υπηρεσιών Χίου και Σάμου που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%. Αναληθής η πραγματική οργανική σύνθεση των υπηρεσιών λόγω πολλών αποσπάσεων με αποτέλεσμα τη μη ενίσχυση τους από νέους συναδέλφους των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικών τακτικών μεταθέσεων εδώ και πέντε χρόνια εγκλωβίζονται συνάδελφοι και ζουν νοσηρές καταστάσεις επί σειρά ετών.

Συμπεριφορά προϊσταμένων απαξιωτική και υποτιμητική όταν αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό προσπαθεί και «κάνει υπερήφανη» τόσο την Υπηρεσία του όσο και το Λιμενικό Σώμα με τις επιτυχίες που έχει επιδείξει. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Χίου & Σάμου έχουν επιδείξει διαχρονικά ανιδιοτέλεια, εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και αναμένουν να αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά τους.

Πεποίθησή μας είναι ότι ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με την τήρηση των θεσμικών κανόνων μπορούν να λύνονται μόνο μέσω των θεσμικών οδών, συνδικαλιστικών αλλά και υπηρεσιακών. Όμως μετά λύπης συνειδητοποιούμε ότι παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται. Δεν έχετε ανταποκριθεί στις φωνές μας. Ως Ένωση θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, δεν θα μείνουμε πια στο να ακούμε τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους, αλλά θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες προκειμένου να βρούμε λύσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός σχολείου με εκτοπισμένους (βίντεο)

Δήμος Αθηναίων για ποντίκια στο Σύνταγμα: Δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Δημογραφικό: Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες άνω των 40 μετά το 1990

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρουΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις και ένταση μετά την έγκριση της πρότασης Σπίρτζη για το πόθεν έσχες. Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ - Μάριος Σαλμάς: Προς διαγραφή από την ΚΟ με εισήγηση ΜητσοτάκηΧθες 17:39 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη

“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)Χθες 20:20 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντα με άτομα να «ξηλώνουν» τα καλώδια του σιδηροδρόμου. Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τη «σιδηροδρομική αστυνομία».

Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην ΕλλάδαΤρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:57 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για τις εισαγωγές ορυκτών από την Συρία, τις κυρώσεις  και το "παραθυράκι" του Λιβάνου, αλλά και την καθοριστική ρωσική “παρέμβαση” που εξασφαλίζει εισροές κεφαλαίων στο καθεστώς του Άσαντ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Πάνω από 150 νέα αιτήματα έλαβαν οι δικηγόροι που τον κατηγορούν για βιασμούς23:59ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου23:48Revenge porn: Ανήλικοι απειλούσαν 14χρονη με “πειραγμένες” φωτογραφίες23:36Παπαστεργίου: App για παράνομη κατάληψη χώρων... στο πρότυπο του “MyCoast”23:23Γαλλία: Σχηματισμός κυβέρνησης εν μέσω αντιδράσεων23:10Ταϊβάν: Αρσιβαρίστας “πλακώθηκε” από μπάρα σε γυμναστήριο (βίντεο)22:56 Super League: Ο Αστέρας “όρθιος” και με δέκα παίκτες στο Αγρίνιο22:43Φεστιβάλ ΚΝΕ - Κουτσούμπας: Εδώ θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει22:31Super League: Ο Άρης επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό22:17Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις είπε “ναι” σε νέο debate22:04Γκόλντμαν: Ο οδικός χάρτης ΗΠΑ - Κύπρου δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας21:51Μεταναστευτικό - Σάμος: Διαμαρτυρία λιμενικών για εξαντλητικές περιπολίες21:39Δημογραφικό: Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες άνω των 40 μετά το 199021:26Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρασε” η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας21:12Τραγωδία στο λούνα παρκ: Ο πατέρας του Γιάννη στον ΑΝΤ1 για το πόρισμα του πραγματογνώμονα (βίντεο)20:59“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)20:45Φωτιά στη Σαλαμίνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:32Πρόληψη Καρδιακών Συμβάντων σε αθλητές20:18Πλημμύρες: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής (βίντεο)20:06Καιρός: τοπικές νεφώσεις και μπόρες την Κυριακή19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο