LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 10:47

Χάρις σε Όπρα Γιούνφρι: Αν κάποιος εισβάλει σπίτι μου θα τον πυροβολήσω

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και πολιτική αντίπαλος του Ντοναλντ Τραμπ, έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην γνωστή παρουσιάστρια.

Όπρα Γουίνφρει - Κάμαλα Χάρις

Η διάσημη παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρι απέδειξε την Πέμπτη την ικανότητά της να κινητοποιεί τόσο τους σταρ όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδεχόμενη την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις σε μια εκδήλωση με τη μορφή τοκ- σόου.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Unite for America», πραγματοποιήθηκε στο Μίσιγκαν και μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestream από τους λογαριασμούς τόσο της Γουίνφρι όσο και της Χάρις στο YouTube, το Instagram, το TikTok, το Facebook ή το Twitch.

Η Όπρα είχε καλέσει να παρέμβουν πολλοί διάσημοι αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, από την Τζένιφερ Λόπες, τη Μέριλ Στριπ και τη Τζούλια Ρόμπερτς, ως τον Μπεν Στίλερ και τον κωμικό Κρις Ροκ.

Όπρα Γουίνφρει - Κάμαλα Χάρις

Η γνωστή παρουσιάστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών, είχε εμφανιστεί και στο συνέδριό τους στο Σικάγο τον Αύγουστο, όπου η Χάρις δέχθηκε και επίσημα το χρίσμα για να είναι υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών ξεκίνησε τη συζήτηση με τη Γουίνφρι παρουσιάζοντας την προεκλογική της εκστρατεία ως ένα κίνημα υπέρ της ενότητας.

Η Χάρις ζήτησε από τους Αμερικανούς να επιδείξουν ενότητα «απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να μας διχάσουν και να μας κάνουν να δείχνουμε με το δάκτυλο ο ένας τον άλλον», μια έμμεση αναφορά στον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Όπρα Γουίνφρει - Κάμαλα Χάρις

«Αυτό το κίνημα έχει στόχο να μας υπενθυμίσει ότι τα κοινά μας είναι περισσότερα από τις διαφορές μας», τόνισε.

Η 59χρονη Δημοκρατική απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που της έθεσε η 70χρονη Γουίνφρι και οι οποίες αφορούσαν ζητήματα όπως η μετανάστευση, το κόστος ζωής και οι αμβλώσεις.

«Θα τον πυροβολήσω…»

Σε μια συγκινητική στιγμή η Χάρις πήρε αγκαλιά μια 15χρονη κοπέλα, τη Νάταλι Γκρίφιθ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στις 4 Σεπτεμβρίου όταν ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο όπου φοιτά κοντά στην Ατλάντα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Ωστόσο η υποψήφια των Δημοκρατικών δήλωσε ότι είναι και η ίδια κάτοχος όπλου, όπως και ο υποψήφιος του κόμματος για την αντιπροεδρία Τιμ Γουόλς.

«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», τόνισε. Πρόσθεσε όμως γελώντας: «Μάλλον δεν έπρεπε να το έχω πει αυτό. Η ομάδα μου θα το ρυθμίσει αργότερα».

Όπρα Γουίνφρει - Κάμαλα Χάρις

Ο Τραμπ δεν επιθυμεί να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοκατοχή, ενώ η Χάρις στηρίζει την απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών, την υιοθέτηση αυστηρότερων ελέγχων στο ιστορικό όσων αγοράζουν όπλα και νόμους που να προβλέπουν την αφαίρεση των όπλων από όσους έχουν κριθεί επικίνδυνοι.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη Γουίνφρι ότι στηρίζει τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Η Χάρις είχε αναφερθεί στο όπλο που έχει στην κατοχή της ήδη από το 2019 όταν ήταν γερουσιάστρια και ξανά στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Όπρα Γουίνφρει - Κάμαλα Χάρις

Σε παρέμβασή της μέσω zoom η Μέριλ Στριπ δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Τραμπ να αρνηθεί να αναγνωρίσει τυχόν ήττα του στις εκλογές, όπως είχε κάνει το 2020.

«Αναρωτιέμαι αν είμαστε έτοιμοι για την 7η Ιανουαρίου», δήλωσε αναφερόμενη στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Εύζωνας: Γιατί δάκρυσα στην τελευταία μου υπηρεσία (βίντεο)

Πιερρακάκης: Πολλές αποβολές για κινητά στα σχολεία - Οι συγχωνεύσεις τμημάτων είναι λύση, όχι πρόβλημα (βίντεο)

Χαλκιδική: Κάλεσαν την αστυνομία για να διώξουν 10χρονη μαθήτρια που δεν “χωρούσε” στην τάξη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛίβανος - Φονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή: Ισχυρισμοί για νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ (εικόνες)Σήμερα 18:16 | Ειδήσεις

Πηγές, προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος.

Ηράκλειο: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 4 εγγόνια τουΣήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ενώ αρχικά ομολόγησε τις πράξεις του, μετά αυτοδιαψεύστηκε και στη συνέχεια τα έριξε όλα στο ποτό, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: “Καταπέλτης” το πόρισμα του πραγματογνώμονα (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τμήματα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα για το ττραγικό δυστύχημα στο λούνα πασκ στην Χαλκιδική.

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία (εικόνες)Σήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον Γιώργο Τσιούλο, τον Εύζωνα που συγκίνησε με τα δάκρυά του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Τουρίστρια πέθανε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της (βίντεο)19:31Ηράκλειο: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 4 εγγόνια του19:18Laver Cup Berlin 2024: Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Κοκκινάκη19:04Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα18:51Λίβανος - Φονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή: Ισχυρισμοί για νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ (εικόνες)18:38Ιταλία: Συνελήφθη η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε τα νεογέννητα παιδιά της18:24ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας18:11Φωτιά στον Ασπρόπυργο17:58Χαλκιδική - Λούνα παρκ: “Καταπέλτης” το πόρισμα του πραγματογνώμονα (εικόνες)17:45Χάρις σε Όπρα Γιούνφρι: Αν κάποιος εισβάλει σπίτι μου θα τον πυροβολήσω17:31Weekenders: Αύριο η πρεμιέρα στις 8:50 στον ΑΝΤ1 17:17Γκιουλέρ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο17:04Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής16:50Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο - Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο16:36Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα του POS16:23Έκθεση Κομισιόν για φοροδιαφυγή - Μητσοτάκης: Αλλαγές που έλεγαν πως “στην Ελλάδα δεν γίνονται”, τελικά γίνονται!16:1114ο Athens Sustainability Forum 2024: Ραντεβού στο Μουσείο Μπενάκη15:58Εξοπλιστικά - Παπαντωνίου: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό15:49Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε με ρουκέτες στο Ισραήλ (εικόνες)15:36ΣΥΡΙΖΑ: Η Ακρίτα παραιτήθηκε από την ΚΟ15:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο