LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2024 06:53 | Ανανέωση: 20 Σεπτεμβρίου 2024 09:15

Ολλανδία: Σκότωσε με μαχαίρι περαστικό

Φονική επίθεση στο Ρότερνταμ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ρότερνταμ - Ολλανδία

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά σήμερα την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στο Ρότερνταμ, με τις αρχές να υπογραμμίζουν ότι «δεν αποκλείεται τίποτα», ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο δράστης, ένας 22χρονος άνδρας από το Άμερσφουτ, ήταν «γνωστός στην αστυνομία». Έχει συλληφθεί και εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ύποπτος τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο άνδρα, με καταγωγή από το Ρότερνταμ, και τραυμάτισε σοβαρά έναν 33χρονο Ελβετό λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της γέφυρας του Έρασμου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» κατά την επίθεση.

Όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP, οι παριστάμενοι είπαν στην αστυνομία ότι ο άνδρας αυτός άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς στην τύχη.

Μέλη των υπηρεσιών διάσωσης έφτασαν γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον Ολλανδό, όμως «δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του», σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ελβετός έχει «τραυματιστεί σοβαρά» και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το πρώτο από τα θύματα δέχθηκε επίθεση σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρας του Έρασμου και το δεύτερο στη βάση της γέφυρας, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης NOS.

Περαστικοί και η αστυνομία ακινητοποίησαν τον δράστη. Αυτός «επίσης τραυματίστηκε» και «διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του».

Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής που έκανε μάθημα κοντά στη γέφυρα του Έρασμου δήλωσε στο NOS ότι σταμάτησε τον δράστη. «Είδα έναν άνδρα με δύο μεγάλα μαχαίρια να μαχαιρώνει έναν νεαρό», εξήγησε. «Τελικά κατάφερα να τον ακινητοποιήσω».

«Διεξάγεται έρευνα σε βάθος» και ανακρίνονται αυτόπτες μάρτυρες, επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές.

«Οι συνθήκες (της επίθεσης) παραμένουν ασαφείς», τόνισε η αστυνομία. «Τίποτα δεν αποκλείεται», δήλωσε η Μίριαμ Μπόερς, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Ρότερνταμ όταν ρωτήθηκε αν το κίνητρο του δράστη μπορεί να ήταν η τρομοκρατία.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ολονύχτιο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ (εικόνες)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Εορτολόγιο - 20 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο