LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:15

Βρετανία: Γιατρός έκανε περιτομές χωρίς άδεια και με σκουριασμένα εργαλεία

Ο κατηγορούμενος από όταν ήταν ασκούμενος γιατρός άρχισε να επισκέπτεται σπίτια με ραντεβού για να πραγματοποιεί περιτομές στη μουσουλμανική κοινότητα.

Γιατρός - ακουστικά - νοσοκομείο


Ένας πρώην γιατρός από τη Βρετανία κατηγορείται πως χρησιμοποίησε ένα σκουριασμένο ιατρικό εργαλείο για να κάνει περιτομές σε νεαρά αγόρια και δεν τους παρείχε ιατρική ανακούφιση από τον πόνο.

Ο 58χρονος Mohammad Siddiqui, κατηγορείται ότι δεν είχε αποστειρώσει σωστά την ιατρική εργαλειοθήκη του, με την αστυνομία να βρίσκει μια σειρά από ιατρικά εργαλεία που είχαν πάνω τους σκουριά και δέρμα.

Ο κατηγορούμενος από όταν ήταν ασκούμενος γιατρός άρχισε να επισκέπτεται σπίτια με ραντεβού για να πραγματοποιεί περιτομές στη μουσουλμανική κοινότητα. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αργότερα διαγράφηκε από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, ωστόσο συνέχισε να πραγματοποιεί περιτομές. Μάλιστα, εξαιτίας του, ένα αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο Siddiqui, από το Μπέρμιγχαμ, διεξήγαγε τις διαδικασίες του «όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Έκοβε τις γωνίες προκάλεσε περιττό πόνο, ταλαιπωρία και έθεσε ζωές σε κίνδυνο», σημείωσε.

Η αστυνομία βρήκε επίσης έναν «ακινητοποιητή περιτομής» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να συγκρατεί τα παιδιά στη θέση τους κατά τη διάρκεια των περιτομών και θεωρείται απαράδεκτη πρακτική, σύμφωνα με την Independent.

Ο επακόλουθος έλεγχος αποκάλυψε ότι πολλά από τα εργαλεία του δεν είχαν αποστειρωθεί.

Ο «γιατρός» χρησιμοποιούσε αναισθητική κρέμα σε κάποιους από τους ασθενείς του, αλλά συχνά ξεκινούσε τις διαδικασίες μόλις «λίγα λεπτά» μετά τη χορήγησή της, είπαν οι ένορκοι.
Ένα αγόρι που ήταν 15 ετών όταν του έκανε περιτομή ο Siddiqui είχε ακατάσχετη αιμορραγία και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, ενώ μπήκε και στο χειρουργείο.

Το αγόρι ανέφερε ότι η αιμορραγία άρχισε περίπου 20-30 λεπτά αφότου έφυγε από το σπίτι του. Η μητέρα του αγοριού προσπάθησε να καλέσει τον Siddiqui για βοήθεια, αλλά εκείνος δεν απαντούσε.

Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι ο Siddiqui είχε χρεώσει περίπου 150 έως 200 λίρες για την περιτομή των αδελφών του -6 και 3 ετών- και 300 λίρες γι' αυτόν, επειδή ήταν μεγαλύτερος.

Επίσης, συμβούλεψε τα παιδιά αν πονούσαν μετά την διαδικασία, να βάλουν βαζελίνη!

Όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία το 2019, ο Siddiqui, ο οποίος ειδικευόταν στις περιτομές όταν ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, είπε ότι είχε πραγματοποιήσει 1.200 έως 1.500 τέτοιες επεμβάσεις από το 2012.

Ο ίδιος αρνείται τις σοβαρές καταγγελίες που του προσάπτονται, ενώ η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Κεφαλογιάννη για τα χαλιά των 17980 ευρώ: Η ανανέωση του γραφείου άργησε 15 χρόνια

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του

Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά έρχεται στις 22 ΔεκεμβρίουΣήμερα 15:53 | Ειδήσεις

Η μέρα προσφοράς, ελπίδας και αλληλεγγύης πλησιάζει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μάς καλεί να γίνουμε όλοι ένα και να δώσουμε όλη μας την αγάπη στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσειςΣήμερα 13:58 | Ειδήσεις

Τι λέει η ΕΥΔΑΠ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι 19:40Πάτρα: Νταλίκα έπεσε πάνω σε φορτηγάκι και το διέλυσε (εικόνες)19:26Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε κλοπή μηχανών από ανήλικους19:12ΥΠΑΑΤ: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων κτηνοτρόφων18:58Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων - Θεοφανίων: Οι τελετουργίες, τα έθιμα και οι συμβολισμοί18:44Πιερρακάκης: Η πρώτη του συνεδρίαση της G7 ως πρόεδρος του Eurogroup18:31"Αποκαλύψεις": Η εξώδικη απάντηση του επιχειρηματία στον Γιώργο Μαζωνάκη18:17Λάρισα: Γυναίκα ξεψύχησε κάτω από τις ρόδες φορτηγού (εικόνες)18:03Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Γυναίκα παρασύρθηκε από αγροτικό όχημα17:50ΗΠΑ: Νεκρός εντοπίστηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο φοιτητών στο πανεπιστήμιο Brown17:36Εντίθ Πιάφ: Ο έρωτας με τον Χορν, ο γάμος με Έλληνα και η ταραχώδης ζωή της17:22Παναθηναϊκός: Θα προτείνει στη Λάτσιο 4 εκατ. ευρώ και συνιδιοκτησία για τον Μανδά17:09Παραμένουν στα μπλόκα και ενισχύουν τις δράσεις τους οι παραγωγοί σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα16:55“Μινιόν” - “Κατράντζος”: Σαν σήμερα οι φωτιές που έκαψαν την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα (εικόνες) 16:41Μαζωνάκης - "Αποκαλύψεις": Τι λέει μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό που περιγράφει ο 22χρονος16:28"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά έρχεται στις 22 Δεκεμβρίου16:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο