LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: Σήμερα 09:28 | Ανανέωση: Σήμερα 10:51

Λίβανος - Κατασκευάστρια βομβητών: Οι ασύρματοι που εξερράγησαν δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια

Η κατασκευάστρια εταιρεία των ασυρμάτων της Χεζμπολάχ "μπερδεύει" περισσότερο την υπόθεση, με την ανακοίνωσή της.

Λίβανος - έκρηξη - βομβητές

Η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM ανακοίνωσε σήμερα πως έχει πάψει να παράγει «εδώ και περίπου δέκα χρόνια» τους ασυρμάτους που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν χθες Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας είκοσι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ, που κατηγόρησε το Ισραήλ πως τους παγίδευσε με εκρηκτικά.

«Ο IC-V82 ήταν φορητός ασύρματος που παραγόταν και εξαγόταν, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, από το 2004 ως τον Οκτώβριο του 2014. Έπαψε να παράγεται πριν από περίπου 10 χρόνια, και έκτοτε η εταιρεία μας δεν τον διαθέτει στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ICOM, αντιδρώντας σε πληροφορίες της εφημερίδας New York Times και ισραηλινών ΜΜΕ, που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.

«Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνταν για τη λειτουργία της κύριας μονάδες διακόπηκε και η ολογραφική σφραγίδα που επιτρέπει να διαχωρίζονται τα αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις δεν ήταν τοποθετημένη, επομένως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε αν το προϊόν προμήθευσε η εταιρεία μας», πάντα σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια.

Πρόσθεσε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.

«Όλοι οι ασύρματοί μας παράγονται από τη θυγατρική μας Wakayama ICOM Inc., στον νομό Ουαγιακάμα, με βάση αυστηρό σύστημα διαχείρισης», που έχει διεθνή πιστοποίηση και εγγυάται ότι «δεν χρησιμοποιούνται άλλα μέρη από τα εγκεκριμένα από την εταιρεία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εξάλλου, «όλοι οι ασύρματοι κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο», και πουθενά «στο εξωτερικό».

Οι πολύνεκρες εκρήξεις γουόκι-τόκι της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν την επομένη αυτών βομβητών που χρησιμοποιούσαν ιδίως μέλη του σιιτικού κινήματος, την ώρα που γίνονταν οι κηδείες τεσσάρων από τα 12 θύματα, σε νότιο προάστιο του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ απέδωσε τις δυο σειρές εκρήξεων στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει κάνει απολύτως κανένα σχόλιο δημόσια. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τα δυο μέρη εναντίον «κλιμάκωσης οποιασδήποτε φύσης», καθώς εντείνεται η ανησυχία πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Κεφαλογιάννη για τα χαλιά των 17980 ευρώ: Η ανανέωση του γραφείου άργησε 15 χρόνια

Κούγιας: Ο Λύτρας αδικήθηκε, υπερβολική η δίωξη (βίντεο)

Πέτρου Ράλλη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για φρεγάτες Belharra: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η θωράκιση της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 19:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόκτηση ακόμη μίας φρεγάτας Belharra.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο “οδικός χάρτης” για την εκλογή του ΠροέδρουΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

Πότε θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου, Πόσες υπογραφές απαιτούνται από μέλη της Κ.Ε για την κατάθεση υποψηφιότητας.

Αγορά περσικών χαλιών από το Υπουργείο Τουρισμού: Τι απαντά η Δέσποινα Μοιραράκη (βίντεο)Σήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η αγορά από το υπουργείο Τουρισμού, δύο περσικών χαλιών, συνολικού κόστους 18 χιλιάδων ευρώ, από την επιχείρηση Μοιραράκη. Τι απαντά η ίδια.

Φοροδιαφυγή: Έναν μεγαλοπαράγοντα, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου και έναν επιχειρηματία στη Μύκονο “έπιασαν” τα “δίχτυα” της ΑΑΔΕ (βίντεο)Σήμερα 20:59 | Ειδήσεις

Τρεις καραμπινάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αποκάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές. Επιτήδειοι, έκλεβαν το ΦΠΑ σε βάρος των πολιτών και του κράτους και εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές, με ξένα χρήματα. Η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η κόντρα Τζάκρη - Ραγκούση για το “bullying”22:35BCL: Ο ΠΑΟΚ πήρε... το θρίλερ κόντρα στην Οραντέα22:21Δολοφονία Κατσούρη - Εισαγγελία: Στο στόχαστρο των ερευνών αξιωματικοί της ΕΛΑΣ22:08Champions League: Η Μπάγερ Λεβερκούζεν σκόρπισε... στους 4 ανέμους την Φέγενορντ21:54Αγορά περσικών χαλιών από το Υπουργείο Τουρισμού: Τι απαντά η Δέσποινα Μοιραράκη (βίντεο)21:41 Φοροδιαφυγή: Έναν μεγαλοπαράγοντα, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου και έναν επιχειρηματία στη Μύκονο “έπιασαν” τα “δίχτυα” της ΑΑΔΕ (βίντεο)21:27ΣΥΡΙΖΑ: Ο “οδικός χάρτης” για την εκλογή του Προέδρου21:14Εκλογές - ΗΠΑ: “Τραμπάλα” οι δημοσκοπήσεις για Τραμπ και Χάρις21:00ΗΠΑ: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της (βίντεο)20:47ΑΑΔΕ: Επιστροφές άνω των 5,3 δις ευρώ μέσα στο 202420:34Μητσοτάκης: Να αποκτήσουμε ένα κράτος με περισσότερη διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα (εικόνες)20:20ΠΑΣΟΚ: Υψηλοί τόνοι μεταξύ των υποψηφίων πριν το ντιμπέιτ20:07Μητσοτάκης για φρεγάτες Belharra: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η θωράκιση της πατρίδας (εικόνες)19:53ΕΟΠΥΥ – παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέοι 5 κατηγορούμενοι19:40Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης19:26Επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες: Πότε κατατίθεται στους λογαριασμούς19:13Κρήτη: Έπαθε ανακοπή μέσα στο ταξί που τον πήγαινε στο νοσοκομείο και πέθανε19:01Μπαχτσελί: Ο Δένδιας λαχταράει… το βυθό όπως οι παππούδες του18:48Βόλος: Καθηγητής πανεπιστημίου εξαπατούσε πολίτες18:36Χεζμπολάχ – Νασράλα: Σφαγές οι επιθέσεις με τους βομβητές18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο