LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2024 08:33

Γκόλντμαν: Ο οδικός χάρτης ΗΠΑ - Κύπρου δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας

Ο Μάικλ Γκόλντμαν μίλησε για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει ο Τούρκος Υπ. Ενέργειας, Αλμπαρσλάν Μπαϊρακταρ.

Κυπριακό - Κατεχόμενα - Κύπρος

Ο Οδικός Χάρτης αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία με την Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον τρίτων με κανένα τρόπο, δήλωσε ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Μάικλ Γκολντμαν ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα έπειτα από την λήξη της θητείας του Τζέφρι Φλέικ και μέχρι τον διορισμό νέου Πρέσβη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σε πρόσφατη συνέντευξή του Μάικλ Γκόλντμαν στην Μιλλιέτ, η δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας του υπενθύμισε την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τον οδικό χάρτη και τον ρώτησε «Ποιος είναι ο λόγος αυτής της συμφωνίας, γιατί χρειαζόταν;».

«Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να καθησυχάσω το τουρκικό κοινό λέγοντας ότι αυτός ο οδικός χάρτης που αναφέρατε δεν στρέφεται εναντίον τρίτων με κανέναν τρόπο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνάπτουν διμερείς συνθήκες ασφαλείας με πολλούς από τους εταίρους τους. Θεωρούμε ότι τέτοιες εταιρικές σχέσεις ενισχύουν την περιφερειακή σταθερότητα. Θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι αυτή η συμφωνία δεν απευθύνεται σε κανέναν τρίτο. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι ενσωματωμένοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», απάντησε ο Αμερικανός επιτετραμμένος.

Δεν θα υπάρξει καθυστέρηση για F16

Για την πώληση F16 στην Τουρκία, ο Αμερικανός Επιτετραμμένος είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση ή εμπόδιο σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό, κατά την περίοδο μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ.

«Φυσικά, υπάρχουν θέματα που η κυβέρνησή σας λαμβάνει υπόψη σε αυτή την πώληση», είπε ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας λέγοντας ότι  συζητούν ποια χαρακτηριστικά θα έχουν τα αεροπλάνα, ποια εξαρτήματα θα παραχθούν πού, πότε θα παραδοθούν κ.λπ. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν», ανέφερε.

Οι εκλογές δεν επηρεάζουν σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Ο Μάικ Γκόλντμαν είπε επίσης ότι μια ενδεχόμενη αλλαγή διοίκησης στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. «Είναι αμοιβαία ωφέλιμο για εμάς να έχουμε καλές, σταθερές σχέσεις, επομένως αυτή η προοπτική θα συνεχίσει να καθοδηγεί τις σχέσεις μας», ανέφερε ο Αμερικανός επιτετραμμένος και πρόσθεσε: «Οι χώρες μας είχαν καλές σχέσεις τόσο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ όσο και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν. Οι δύο σημερινοί υποψήφιοι δεν είναι νέοι στη σκηνή, οπότε νομίζω ότι αυτό δείχνει τη συνέχεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός σχολείου με εκτοπισμένους (βίντεο)

Μεταναστευτικό - Σάμος: Διαμαρτυρία λιμενικών για εξαντλητικές περιπολίες

Δημογραφικό: Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες άνω των 40 μετά το 1990

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρουΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις και ένταση μετά την έγκριση της πρότασης Σπίρτζη για το πόθεν έσχες. Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ - Μάριος Σαλμάς: Προς διαγραφή από την ΚΟ με εισήγηση ΜητσοτάκηΧθες 17:39 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη

“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)Χθες 20:20 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντα με άτομα να «ξηλώνουν» τα καλώδια του σιδηροδρόμου. Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τη «σιδηροδρομική αστυνομία».

Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην ΕλλάδαΤρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:57 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για τις εισαγωγές ορυκτών από την Συρία, τις κυρώσεις  και το "παραθυράκι" του Λιβάνου, αλλά και την καθοριστική ρωσική “παρέμβαση” που εξασφαλίζει εισροές κεφαλαίων στο καθεστώς του Άσαντ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Πάνω από 150 νέα αιτήματα έλαβαν οι δικηγόροι που τον κατηγορούν για βιασμούς23:59ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου23:48Revenge porn: Ανήλικοι απειλούσαν 14χρονη με “πειραγμένες” φωτογραφίες23:36Παπαστεργίου: App για παράνομη κατάληψη χώρων... στο πρότυπο του “MyCoast”23:23Γαλλία: Σχηματισμός κυβέρνησης εν μέσω αντιδράσεων23:10Ταϊβάν: Αρσιβαρίστας “πλακώθηκε” από μπάρα σε γυμναστήριο (βίντεο)22:56 Super League: Ο Αστέρας “όρθιος” και με δέκα παίκτες στο Αγρίνιο22:43Φεστιβάλ ΚΝΕ - Κουτσούμπας: Εδώ θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει22:31Super League: Ο Άρης επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό22:17Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις είπε “ναι” σε νέο debate22:04Γκόλντμαν: Ο οδικός χάρτης ΗΠΑ - Κύπρου δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας21:51Μεταναστευτικό - Σάμος: Διαμαρτυρία λιμενικών για εξαντλητικές περιπολίες21:39Δημογραφικό: Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες άνω των 40 μετά το 199021:26Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Πέρασε” η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας21:12Τραγωδία στο λούνα παρκ: Ο πατέρας του Γιάννη στον ΑΝΤ1 για το πόρισμα του πραγματογνώμονα (βίντεο)20:59“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)20:45Φωτιά στη Σαλαμίνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:32Πρόληψη Καρδιακών Συμβάντων σε αθλητές20:18Πλημμύρες: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής (βίντεο)20:06Καιρός: τοπικές νεφώσεις και μπόρες την Κυριακή19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο