LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 22:06

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η στιγμή της σύλληψης του ύποπτου ως δράστη (βίντεο)

Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν και πυροβόλησαν τον ένοπλο σε θάμνους κοντά στο γήπεδο του γκολφ, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που έπαιζε ο Τραμπ.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Βίντεο από την κάμερα της αστυνομίας κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και δείχνει τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον άνδρα που είναι ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν και πυροβόλησαν τον ένοπλο σε θάμνους κοντά στο γήπεδο του γκολφ, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που έπαιζε ο Τραμπ.

Ο ύποπτος άφησε ένα τουφέκι τύπου AK-47 και άλλα αντικείμενα στο σημείο και τράπηκε σε φυγή με ένα όχημα, αλλά αργότερα συνελήφθη στην κομητεία Μάρτιν της Φλόριντα, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο.

ΗΠΑ - Τραμπ - Απόπειρα δολοφονίας - Ύποπτος

 Η δίωξη 

Ο ύποπτος που φέρεται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σχετιζόμενα με οπλοκατοχή, μία ημέρα αφού θεάθηκε να κρύβεται σε θάμνους, οπλισμένος με ένα τυφέκιο, στο γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Είναι πιθανόν ότι θα του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες, αλλά αυτήν η πρώτη δίωξη (για κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο καταδικασμένο για κακούργημα και για κατοχή πυροβόλου με σβησμένο σειριακό αριθμό) επιτρέπει στις αρχές να τον κρατήσουν προφυλακισμένο όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. Οι δύο αυτές κατηγορίες επιφέρουν ποινές 15 και 5 ετών αντίστοιχα.

Την Κυριακή, μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ όταν ένας πράκτορας είδε μια κάνη να ξεπροβάλει από τους θάμνους στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου έπαιζε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο ύποπτος διέφυγε με αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω του δύο σακίδια και το όπλο του, ένα τυφέκιο τύπου SKS με προσαρμοσμένη διόπτρα. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

Ο Ρουθ φορούσε σκούρα στολή της φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με αλυσίδες κατά τη σημερινή εμφάνισή του στο δικαστήριο, σύμφωνα με το CNN.

ΗΠΑ - Τραμπ - Απόπειρα δολοφονίας - Ύποπτος

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ επί περισσότερες από 11 ώρες μέχρι να τον αντιληφθούν οι πράκτορες. Στοιχεία από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνο του Ρουθ βρισκόταν στο σημείο περίπου από τις 1.59 π.μ. μέχρι τη 1.31 μ.μ. της 15ης Σεπτεμβρίου.

Ο 58χρονος Ρουθ συνελήφθη περίπου 40 λεπτά μετά τον εντοπισμό του ενώ οδηγούσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν ξέρει για ποιον λόγο τον σταμάτησαν «απάντησε καταφατικά», σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο. Η πινακίδα του αυτοκινήτου του ήταν κλεμμένη από άλλο όχημα.

Ο Ρουθ έχει καταδικαστεί δύο φορές στη Βόρεια Καρολίνα, το 2002 για κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής και το 2019 για κατοχή κλεμμένων αγαθών. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις δύο υποθέσεις.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την απόπειρα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος ενεργούσε λόγω της «εμπρηστικής ρητορικής» των Δημοκρατικών, μολονότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει αποδείξεις, ούτε διευκρίνισαν το κίνητρο του δράστη.

«Η ρητορική τους (σ.σ. του Μπάιντεν και της Χάρις) προκάλεσε τον πυροβολισμό εναντίον μου, ενώ εγώ είμαι εκείνος που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που την καταστρέφουν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», είπε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Ειδήσεις σήμερα:

Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)

ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)

“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 19:11 | Ειδήσεις

Πώς συν΄ςβη η τραγωδία στι Φαράγγι της Σαμαριάς. Γιατρός που βρισκόταν μεταξύ των πεζοπόρων εκείνη την ώρα επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοιΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Τι υποστήριξε κατά την απολογία του ο βοηθός παθολόγου. Ποιες κατγορίες αντιμετωπίζει καθένας κατηγορούμενος. Υπό ποιους όρους αφέθηκαν ελεύθεροι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους.

“X”: Χακαρίστηκαν πολλοί λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Θύμα και η ελληνική ΠυροσβεστικήΣήμερα 22:26 | Ειδήσεις

Ποιοι άλλοι δημοφιλείς λογαριασμοί  δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Τετάρτης.

Λίβανος: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη νέα έκρηξη βομβητών (εικόνες)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανσέληνος: Απόψε το “φεγγάρι του θερισμού”23:59Κέιτ Μίντλετον: Επέστρεψε στα καθήκοντα της η πριγκίπισσα της Ουαλίας23:48Βόλος: Κρίσιμη επέμβαση για τον 69χρονο που δέχθηκε επίθεση με καμάκι από τον γιο του 23:38Νετανιάχου: Οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ θα γυρίσουν στα σπίτια τους (βίντεο)23:24Ξηρασία - Ζιμπάμπουε: Σκοτώνουν τους ελέφαντες γιατί λιμοκτονούν23:11Γαλλία - Νέα υπόθεση “Ζιζέλ Πελικό”: Ο σύζυγός της τη νάρκωνε για να ασελγεί επάνω της22:57Ουκρανία - Ζελένσκι: Έχω έτοιμο το “σχέδιο νίκης” που θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν 22:44“X”: Χακαρίστηκαν πολλοί λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική22:30Έφτασε στην Ελλάδα ο Μαρσιάλ, αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ (εικόνες) 22:17Eurovision: Το κοινό θα επιλέξει την φετινή ελληνική συμμετοχή22:04Παύλος Φύσσας: Πορεία για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του (εικόνες)21:50Κόκκινα δάνεια: “Θηλιά” στο λαιμό των πολιτών21:37Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια φθηναίνουν (βίντεο) 21:23Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοι21:09Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών: “Έρχονται” άτοκα δάνεια για τα νοικοκυριά 20:56Νοτοπούλου για Κασσελάκη: Είναι θρασύδειλος και ξέρει ότι λέω την αλήθεια20:42Αποκλεισμό σε αθλητή επειδή έκανε τον σταυρό του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο 20:29ΓΣΕΕ: Απεργία για ακρίβεια, στεγαστική κρίση και ΣΣΕ20:15Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη20:02Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας 19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο