LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 21:43

Γαλλία: Σεζουρνέ αντί Μπρετόν στην Κομισιόν - Η ευχή του Μητσοτάκη (εικόνες)

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου είχε ο Στεφάν Σεζουρνέ, την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι προτάθηκε ως αντικαταστάτης του Μπρετόν στην ΕΕ. Τι του ευχήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Stephane Sejourne.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, με αιχμή την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Sejourne και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς προτάθηκε ως υποψήφιος Επίτροπος της Γαλλίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε κοινές δηλώσεις του με το Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Παράλληλα, τόνισε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και τον πόνο των ανθρώπων».

Ο κ. Γεραπετρίτης συνεχάρη τον Στεφάν Σεζουρνέ που προτάθηκε σήμερα από το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου της Γαλλίας.

Συνεχάρη ακόμη τη Γαλλία για την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας «για την ιδιαίτερα τιμητική θέση που επιφυλάχθηκε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ιδιαίτερα στην τελετή λήξης των αγώνων».

Όπως επισήμανε, Ελλάδα και Γαλλία ανέπτυξαν διαχρονικά μία ισχυρή στρατηγική σχέση, η οποία εδράζεται σε κοινές αρχές και αξίες: του διαφωτισμού, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου. «Οι αρχές αυτές ήταν, εξάλλου, εκείνες που γέννησαν τη μεγάλη γαλλική επανάσταση, πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα το 1821».

Ακόμη αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα στους δύσκολους καιρούς που βίωσε η χώρα, όπως ήταν η δύσκολη εποχή της μείζονος οικονομικής κρίσης.

«Συνεργαζόμαστε στενά σε όλα τα επίπεδα με τη φίλη Γαλλία, εταίροι στην ΕΕ, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ιδίως σε διμερές επίπεδο σε αγαστή διαρκή συνεργασία. Στον ΟΗΕ, η Γαλλία στήριξε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και προσέθεσε: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, το συντονισμό των δράσεων και των κοινών ευρωπαϊκών μας θέσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη διετία 2025-2026».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσειςΣήμερα 18:23 | Ειδήσεις

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η άρνηση του διαλόγου, ακόμα και μετά από πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού, στερεί τη δυνατότητα να τεθούν τα ζητήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου (Εικόνα)19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο