LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 21:43

Γαλλία: Σεζουρνέ αντί Μπρετόν στην Κομισιόν - Η ευχή του Μητσοτάκη (εικόνες)

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου είχε ο Στεφάν Σεζουρνέ, την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι προτάθηκε ως αντικαταστάτης του Μπρετόν στην ΕΕ. Τι του ευχήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Stephane Sejourne.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, με αιχμή την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Sejourne και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς προτάθηκε ως υποψήφιος Επίτροπος της Γαλλίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε κοινές δηλώσεις του με το Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Παράλληλα, τόνισε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και τον πόνο των ανθρώπων».

Ο κ. Γεραπετρίτης συνεχάρη τον Στεφάν Σεζουρνέ που προτάθηκε σήμερα από το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου της Γαλλίας.

Συνεχάρη ακόμη τη Γαλλία για την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας «για την ιδιαίτερα τιμητική θέση που επιφυλάχθηκε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ιδιαίτερα στην τελετή λήξης των αγώνων».

Όπως επισήμανε, Ελλάδα και Γαλλία ανέπτυξαν διαχρονικά μία ισχυρή στρατηγική σχέση, η οποία εδράζεται σε κοινές αρχές και αξίες: του διαφωτισμού, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου. «Οι αρχές αυτές ήταν, εξάλλου, εκείνες που γέννησαν τη μεγάλη γαλλική επανάσταση, πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα το 1821».

Ακόμη αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα στους δύσκολους καιρούς που βίωσε η χώρα, όπως ήταν η δύσκολη εποχή της μείζονος οικονομικής κρίσης.

«Συνεργαζόμαστε στενά σε όλα τα επίπεδα με τη φίλη Γαλλία, εταίροι στην ΕΕ, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ιδίως σε διμερές επίπεδο σε αγαστή διαρκή συνεργασία. Στον ΟΗΕ, η Γαλλία στήριξε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και προσέθεσε: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, το συντονισμό των δράσεων και των κοινών ευρωπαϊκών μας θέσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη διετία 2025-2026».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Η ανακοίνωση του Λαϊκού ΝοσοκομείουΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση από το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, για τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου Γιώργου Παπαδάκη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο ΠαπαδάκηΧθες 21:24 | Ειδήσεις

«Αγαπημένε φίλε σε αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση, με μεγάλη στενοχώρια. Έφυγες τώρα που επιτέλους θα ζούσες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10Κραν Μοντανά - Επίσημη ανακοίνωση: Ταυτοποιήθηκαν τα 40 θύματα - 20 από αυτά είναι ανήλικοι22:56Βενεζουέλα: Eπικοινωνία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της χώρας22:42Γιώργος Παπαδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου22:28Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωση22:14Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα22:00Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο Παπαδάκη21:46ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 5ο Super Cup της ιστορίας του21:32Το Χαμόγελο του Παιδιού: Καλό ταξίδι μοναδικέ Γιώργο21:18ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις συχνότητες του FIR Αθηνών21:04Ο ΑΝΤ1 στην Ελβετία: Από τους 119 τραυματίες, οι 6 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη20:50Νίκος Ανδρουλάκης: Η πορεία του Γιώργου Παπαδάκη ήταν συνώνυμη της μαχητικότητας και της αυθεντικότητας20:35Σωκράτης Φάμελλος: Η μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη θα μείνει ως πρότυπο για τους νέους δημοσιογράφους20:21Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης άντεξε όσο κανένας στον χρόνο20:07Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη19:53Θεσσαλονίκη- Αεροδρόμιο Μακεδονία: Βελτιωμένη η κατάσταση στον εναέριο χώρο 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο