LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 21:43

Γαλλία: Σεζουρνέ αντί Μπρετόν στην Κομισιόν - Η ευχή του Μητσοτάκη (εικόνες)

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου είχε ο Στεφάν Σεζουρνέ, την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι προτάθηκε ως αντικαταστάτης του Μπρετόν στην ΕΕ. Τι του ευχήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Stephane Sejourne.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, με αιχμή την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Sejourne και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς προτάθηκε ως υποψήφιος Επίτροπος της Γαλλίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε κοινές δηλώσεις του με το Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Παράλληλα, τόνισε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και τον πόνο των ανθρώπων».

Ο κ. Γεραπετρίτης συνεχάρη τον Στεφάν Σεζουρνέ που προτάθηκε σήμερα από το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου της Γαλλίας.

Συνεχάρη ακόμη τη Γαλλία για την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας «για την ιδιαίτερα τιμητική θέση που επιφυλάχθηκε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ιδιαίτερα στην τελετή λήξης των αγώνων».

Όπως επισήμανε, Ελλάδα και Γαλλία ανέπτυξαν διαχρονικά μία ισχυρή στρατηγική σχέση, η οποία εδράζεται σε κοινές αρχές και αξίες: του διαφωτισμού, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου. «Οι αρχές αυτές ήταν, εξάλλου, εκείνες που γέννησαν τη μεγάλη γαλλική επανάσταση, πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα το 1821».

Ακόμη αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα στους δύσκολους καιρούς που βίωσε η χώρα, όπως ήταν η δύσκολη εποχή της μείζονος οικονομικής κρίσης.

«Συνεργαζόμαστε στενά σε όλα τα επίπεδα με τη φίλη Γαλλία, εταίροι στην ΕΕ, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ιδίως σε διμερές επίπεδο σε αγαστή διαρκή συνεργασία. Στον ΟΗΕ, η Γαλλία στήριξε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και προσέθεσε: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, το συντονισμό των δράσεων και των κοινών ευρωπαϊκών μας θέσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη διετία 2025-2026».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο