LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 20:35 | Ανανέωση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 20:51

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η δίωξη που ασκήθηκε στον ύποπτο δράστη

Για ποια αδικήματα ασκήθηκε δίωξη στον άνδρα που φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΗΠΑ - Τραμπ - Απόπειρα δολοφονίας - Ύποπτος

Ο ύποπτος που φέρεται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σχετιζόμενα με οπλοκατοχή, μία ημέρα αφού θεάθηκε να κρύβεται σε θάμνους, οπλισμένος με ένα τυφέκιο, στο γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Είναι πιθανόν ότι θα του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες, αλλά αυτήν η πρώτη δίωξη (για κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο καταδικασμένο για κακούργημα και για κατοχή πυροβόλου με σβησμένο σειριακό αριθμό) επιτρέπει στις αρχές να τον κρατήσουν προφυλακισμένο όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. Οι δύο αυτές κατηγορίες επιφέρουν ποινές 15 και 5 ετών αντίστοιχα.

Την Κυριακή, μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ όταν ένας πράκτορας είδε μια κάνη να ξεπροβάλει από τους θάμνους στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου έπαιζε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο ύποπτος διέφυγε με αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω του δύο σακίδια και το όπλο του, ένα τυφέκιο τύπου SKS με προσαρμοσμένη διόπτρα. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

Ο Ρουθ φορούσε σκούρα στολή της φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με αλυσίδες κατά τη σημερινή εμφάνισή του στο δικαστήριο, σύμφωνα με το CNN.


Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ επί περισσότερες από 11 ώρες μέχρι να τον αντιληφθούν οι πράκτορες. Στοιχεία από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνο του Ρουθ βρισκόταν στο σημείο περίπου από τις 1.59 π.μ. μέχρι τη 1.31 μ.μ. της 15ης Σεπτεμβρίου.

Ο 58χρονος Ρουθ συνελήφθη περίπου 40 λεπτά μετά τον εντοπισμό του ενώ οδηγούσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν ξέρει για ποιον λόγο τον σταμάτησαν «απάντησε καταφατικά», σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο. Η πινακίδα του αυτοκινήτου του ήταν κλεμμένη από άλλο όχημα.

Ο Ρουθ έχει καταδικαστεί δύο φορές στη Βόρεια Καρολίνα, το 2002 για κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής και το 2019 για κατοχή κλεμμένων αγαθών. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις δύο υποθέσεις.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την απόπειρα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος ενεργούσε λόγω της «εμπρηστικής ρητορικής» των Δημοκρατικών, μολονότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει αποδείξεις, ούτε διευκρίνισαν το κίνητρο του δράστη.

«Η ρητορική τους (σ.σ. του Μπάιντεν και της Χάρις) προκάλεσε τον πυροβολισμό εναντίον μου, ενώ εγώ είμαι εκείνος που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που την καταστρέφουν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», είπε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης19:54Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης19:44“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο