LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 18:41 | Ανανέωση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 19:31

Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;

Ακόμη, χαρακτήρισε τον Δένδια προβοκάτορα και υποστήριξε ότι στην ουσία οι δηλώσεις του είναι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας

Ελλάδα - Τουρκία - Σημαίες

"Ποιος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση , ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας" διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας πως "το λόμπι του χάους στην Ελλάδα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όπως πάντα, για να σαμποτάρουν τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκία"

Ακόμη, χαρακτήρισε τον Δένδια προβοκάτορα και υποστήριξε ότι στην ουσία οι δηλώσεις του είναι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ της οποίας προήδρευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ είπε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου:

"Όπως γνωρίζετε, παρακολουθούμε πάντα στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, εκεί άνοιξε μια νέα πόρτα διαλόγου. Αυτό δημιουργεί μια σειρά από μηνύματα που δίνουν σημασία στο διάλογο. Ο αξιότιμος πρόεδρός μας χρησιμοποίησε και τις εξής δηλώσεις: «Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα και την ίδια γεωγραφία. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ακόμη και μεταξύ των αδερφών και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα και μεταξύ μας. Ας τα λύσουμε μαζί χωρίς να εμπλέκουμε κανέναν άλλο», είπε.

Αλλά ενώ όλη αυτή η προσέγγιση προσπαθεί να διατηρηθεί, το λόμπι του χάους για την Ελλάδα και ορισμένα ριζοσπαστικά στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όπως πάντα, για να σαμποτάρουν αυτή την ομαλοποίηση και αυτόν τον διάλογο.

Εδώ, όπως γνωρίζετε, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Δένδιας, ένας προβοκάτορας που γνωρίζουμε από την προηγούμενη θητεία του, έκανε δηλώσεις που αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά άστοχες. Πήγε στο Καστελόριζο, 2 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές μας, και από εκεί είπε πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στόχευσαν την Τουρκία.

Τώρα, φυσικά, το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το εξής: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπούν την ελληνική κυβέρνηση;


 Αυτή η δήλωση Δένδια είναι μια δήλωση που με κάθε τρόπο στοχεύει το σύστημα διαλόγου, δηλαδή την Τουρκία, και προσπαθεί να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου. Αλλά για την Τουρκία, αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από την προσέγγιση του Μητσοτάκη «να χαμηλώσουμε την ένταση, να συνεχίσουμε την ομαλοποίηση, ας συνεχίσουμε τον διάλογο, ενώ στοχεύει την Τουρκία, στην πραγματικότητα δεν στοχεύει την Τουρκία. Στοχεύει την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που άσκησε ο Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός.

Γιατί δεν γίνεται να φτάσουν τα λόγια του Δένδια σε εμάς χωρίς να πνιγούμε στα νερά του Αιγαίου. Μόνο άνθρωποι σαν τον Δένδια μιλάνε και ακούνε τα λόγια του Δένδια. Δεν σημαίνει τίποτα για εμάς με κανέναν τρόπο. Αλλά ενώ ο δικός του πρωθυπουργός κάνει άλλες δηλώσεις, επομένως λέει κάτι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας.

Γνωρίζουμε βέβαια και τις πολιτικές φιλοδοξίες ανθρώπων όπως ο Δένδιας. Το είδαμε και την προηγούμενη περίοδο του Υπουργείου. Αλλά η έκφραση αυτού μέσω της Τουρκίας είναι πλέον πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι το εξής: είμαστε πρόθυμοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ στο τραπέζι, να τα διατηρήσουμε μέσω του διαλόγου στο τραπέζι και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Γνωρίζουμε ότι άλλοι έρχονται και θέλουν να έρθουν εδώ μόνο με βάση τα δικά τους συμφέροντα ή με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Βλέπουμε πάντα ότι αυτοί που δείχνουν τη σημαία στην Ανατολική Μεσόγειο και προσποιούνται ότι λύνουν τα προβλήματα προσπαθούν να κάνουν τα προβλήματα πιο περίπλοκα ή ότι αυτοί που θέλουν να παρέμβουν στο Κυπριακό απ' έξω επιδιώκουν στην πραγματικότητα άλλα συμφέροντα.  Ναι, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει ένα πολύ κατάλληλο πολιτικό μοντέλο για τέτοια έργα. Αυτό όμως που θα ωφελήσει όλους είναι να διαχειριστεί τη διαδικασία με κοινή λογική"


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Τραμπ: Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας και το προφίλ του υπόπτου

Πρόσκρουση τρένου σε κομμένα δέντρα - Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι μας ζητήθηκε καθαρισμός

Τροχαίο - Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – ΠούτινΣήμερα 14:53 | Ειδήσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι "παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις".

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονία17:39ΠΑΟΚ – Ζαφείρης: Έκλεισε η συμφωνία για τη μεταγραφή17:25Αφγανιστάν: Στους 78 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα - 17 εώς 19 από τα θύματα ήταν παιδιά17:12Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στα Προσφυγικά έπειτα από καταδίωξη16:58Σητεία: Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του ημιβυθισμένου “MN KOSTAS”16:44Λαβρόφ για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι: Θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση των διαπραγματεύσεων16:31Φωτιά στην Ηλεία16:17Ιαπωνία: Μια εξαιρετικά λαμπρή πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό (βίντεο)16:03Αττική: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδων της τουρκικής μαφίας – Έξι συλληφθέντες μέχρι στιγμής15:49Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)15:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:21Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν15:07Σοκαριστικό τροχαίο στην Κυπαρισσία: 74χρονος "καρφώθηκε" σε κολώνα και εκτινάχθηκε (εικόνες)14:52Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν Σ. Φάμελλος και Δ. Κουτσούμπας14:38Ο Τραμπ προτείνει τη Βουδαπέστη για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι14:24Αφιέρωμα στο 33ο τουρνουά Ακρόπολις: Η ώρα του Αντετοκούνμπο14:10Σκουπίδια στο Ηράκλειο: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι έλεγχοι13:56Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28Γαύδος: Νέο περιστατικό διάσωσης – 25 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά13:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο