LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2024 08:40

Κακοκαιρία σαρώνει την ανατολική Ευρώπη (εικόνες)

Αντιμέτωπες με πλημμύρες είναι οι περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ενώ στην δυτική Αυστρία έχει καλυφθεί από χιόνι. 

Τσεχία - Πλημμύρες

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Ρουμανία λόγω της κακοκαιρίας Boris, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Ρουμανίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τέσσερις νεκρούς σε επιχείρηση έρευνας στην πλέον πληγείσα περιοχή, αυτή του Γκαλάτι (νοτιοανατολικά), όπου επηρεάστηκαν 5.000 νοικοκυριά.

Επτακόσια σπίτια πλημμύρισαν μόνο στο χωριό Σλομπόζια Κονάτσι, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Εμίλ Ντράγκομιρ, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Digi24, κάνοντας λόγο για «καταστροφή ασυνήθιστης κλίμακας». «Είχαμε πλημμύρες και πριν από 11 χρόνια, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό», πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας ότι ο κεντρικός δρόμος μοιάζει με χείμαρρο.

Ο Ντράγκου Στεφάν, 52 ετών, που εργάζεται στην περιοχή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προσπάθησε «να σώσει κάτι» αλλά ήταν «μάταιος κόπος γιατί το νερό έφθασε πολύ γρήγορα».

Ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, σε ανακοίνωσή του, απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Για άλλη μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα».

Στην Τσεχία, έχουν κινητοποιηθεί 100.000 πυροσβέστες και σχεδόν 50.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτροδότησης CEZ.

Τσεχία - Πλημμύρες

Τσεχία - Πλημμύρες

Νοσοκομείο στην πόλη Μπρνο (νοτιοανατολικά) εκκενώθηκε χθες το πρωί. Η περιφέρεια της Μοραβίας (βορειοανατολικά) κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην πόλη Ολομόουτς (ανατολικά), ο Ρόμπερτ Χούμπινακ πήγε να προμηθευτεί σάκους για να προστατεύσει το σπίτι του. «Έφερα σχεδόν τρεις τόνους άμμους από χθες», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τσεχία - Πλημμύρες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στην Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Στην Πολωνία, η κατάσταση ήταν πιο επισφαλής στο νοτιοδυτικό τμήμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες.

«Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει» και δεν υπάρχει «καμία ελπίδα ότι θα σταματήσει να βρέχει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφία Οβσιάνκα, 65 ετών, κάτοικος του Γκλουχολάζι.

Στην Αυστρία, καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας έως 146 χλμ/ώρα στο νότιο τμήμα και οι βροχοπτώσεις έφθασαν τα 170 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Βιέννη, οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε σχεδόν 150 περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες, μεταξύ άλλων για απάντληση υδάτων από κελάρια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ένα τμήμα του πάρκου Σένμπρουν --που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες στην Αυστρία-- έκλεισε για λόγους ασφαλείας, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο APA. Τα νεκροταφεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στα βουνά της δυτικής Αυστρίας, το χιόνι δυσκόλευε την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους και οι διασώστες αναζητούσαν έναν άνδρα, η τύχη του οποίου αγνοείται ύστερα από χιονοστιβάδα. Το Τιρόλο καλύπτεται από στρώμα χιονιού που σε κάποια σημεία φθάνει το ένα μέτρο, κάτι ασυνήθιστο για τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιανία: Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή

Αίγυπτος: Φονική σύγκρουση τρένων (εικόνες)

Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο