LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2024 19:46

Λύτρας: Το σκεπτικό πίσω από την αποφυλάκισή του

Ποιο ήταν το "κλειδί" για την αποφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου. Γιατί οι δικαστές αποφάσυσαν να "ελαφρύνουν" την κατηγορία. 

Λύτρας - Περιπολικό

Των Λία Κοντοπούλου/Άννα Νικολάου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο, παραπέμποντας σε δίκη τον ποινικολόγο για το επεισόδιο ξυλοδαρμού της συζύγου του, μετατρέποντας όμως την κατηγορία, από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο Απόστολος Λύτρας θέλησε με δήλωσή του να ευχαριστήσει "τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους όλους, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκανσε αυτή τη δυσκολία"

Ο ποινικολόγος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε ξανά συγγνώμη από τη σύζυγό του για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, που τον έφερε στη θέση του κατηγορουμένου και του στέρησε την ελευθερία του για αρκετές εβδομάδες.

Ο Απόστολος Λύτρας αμέσως μετά την έξοδό του από τις φυλακές Κορίνθου επιβιβάστηκε σε όχημα συνεργατών του και επέστρεψε στην Αθήνα. Όμως πλέον δεν θα μπορεί να διαμένει στο ίδιο σπίτι με τη σύζυγό του.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές αποφάσισαν την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών και μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Έτσι ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα δικαστεί για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση.

Το "κλειδί" της αποφυλάκισης του

Το κλειδί ήταν η μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Στα πλημμελήματα δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση έτσι ήταν επόμενο ο Απόστολος Λύτρας άμεσα να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Γιατί όμως οι δικαστές ελάφρυναν την κατηγορία;

Όπως περιγράφουν στο σκεπτικό τους, οι σωματικές βλάβες από τον ξυλοδαρμό, παρά τη σοβαρότητά τους δεν προκάλεσαν κίνδυνο ζωής στην παθούσα, ούτε προέκυψε άμεσος δόλος.

Χαρακτηριστικά στο βούλευμα αναφέρετε πως "ο κατηγορούμενος την έπληξε με γυμνά χέρια, ενώ τα χτυπήματα δεν ήταν μεγάλης διάρκειας και ικανά να προκαλέσουν επικίνδυνη κατάσταση. Η παθούσα δεν νοσηλεύτηκε μετά τον ξυλοδαρμό της και δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των τραυμάτων"

Πριν από λίγες ημέρες η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με υπόμνημα είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης, όχι όμως και υπέρ της μετατροπής της κατηγορίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας: Η αποφυλάκιση, η νέα “συγγνώμη” και οι όροι

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους

Μεταναστευτικό: Τα “πυρά” Μητσοτάκη και η αγωνία της ΕΕ για το “σφράγισμα” της Γερμανίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙνστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας": Ανακοινώθηκαν τα 41 ονόματα του Επιστημονικού ΣυμβουλίουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα από τον πολιτικό, τον επιστημονικό, αλλά και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Το σχέδιο "Εύρυτος" για την διαχείριση των αποθεμάτων νερού, κινείται σε επτά άξονες. Μεταξύ άλλων, προβλέπει εκτροπές ποταμών και ενεργοποίηση εφεδρικών γεωτρήσεων για την υδροδότηση της Αττικής.

Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασηςΣήμερα 19:35 | Ειδήσεις

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεοΣήμερα 19:53 | Ειδήσεις

Ξέσπασαν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, για την νέα καθυστέρηση, στην έναρξη της πρώτης δίκης που σχετίζεται με το δυστύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λειψυδρία - Αποκάλυψη ANT1: Αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ20:32Χρονοκόφτης στη Βουλή: Βαριές εκφράσεις Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου20:18Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεο20:04Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"19:50Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασης19:35Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας": Ανακοινώθηκαν τα 41 ονόματα του Επιστημονικού Συμβουλίου19:21Κίνα: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την χώρα του χρόνου19:03Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το συμβάν στην Περαία18:46Αντιπαράθεση Ερντογάν – Μερτς στην Άγκυρα: Η Γερμανία δεν βλέπει τι γίνεται στη Γάζα;18:30Χαλκίδα: Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε παιδί18:16Θεοδωρικάκος: Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας18:02Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς δύο ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό17:48Αποκαλύψεις - Κερατέα: 31χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της και εξαφανίστηκε17:34Εύβοια: Μηχανή παρέσυρε μικρό παιδί και το εγκατέλειψε17:20Τι αλλάζει στο νυχτερινό ρεύμα από 1η Νοεμβρίου;17:06Νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας16:52Παύλος Μαρινάκης: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους16:38Μοσχάτο: Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για κακοποίηση 13χρονου16:24Κυκλώνας Μελίσα: Σκόρπισε την καταστροφή, δυναμώνει και πάει προς τις Βερμούδες16:10Γαλλία: Σύντομα η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πολ Πογκμπά στα γήπεδα15:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο