LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2024 16:48

Κυπριακό - Γενί Σαφάκ: Οι ΗΠΑ θα φέρουν Ελλάδα και Τουρκία αντιμέτωπες

Τι αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα για τον Οδικό Χάρτη Συνεργασίας ΗΠΑ - Κύπρου και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Γιατί κατηγορεί τις ΗΠΑ για "εκμετάλλευση πολέμων".

Κατεχόμενα - Κύπρος - Πενταδάκτυλος

«Οι ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται επίσης να κατασκευάσουν στρατιωτικές οχυρώσεις στη Κυπριακή Δημοκρατία, θα πυροδοτήσουν την κούρσα των εξοπλισμών στο νησί και θα φέρουν ξανά αντιμέτωπες την Τουρκία και την Ελλάδα, που είναι εγγυήτριες χώρες», υποστηρίζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, σχολιάζοντας τη συμφωνία οδικού χάρτη αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, «οι ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες και πάλι τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν 4 βάσεις στην Ελλάδα. Η βάση Σούδα στην Κρήτη, το στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο, η Αλεξανδρούπολη και η βάση του Λιτόχωρου άνοιξαν για χρήση από τις ΗΠΑ. Η εν λόγω κίνηση οδήγησε στην κλιμάκωση των ήδη τεταμένων εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. Οι ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται επίσης να κατασκευάσουν στρατιωτικές οχυρώσεις στη “νότια Κύπρο”, θα πυροδοτήσουν την κούρσα των εξοπλισμών στο νησί και θα φέρουν ξανά αντιμέτωπες την Τουρκία και την Ελλάδα, που είναι εγγυήτριες χώρες», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ακόμη ότι «με το πρόσχημα της ενίσχυσης της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν εκατοντάδες τεθωρακισμένα στρατεύματα στην Αλεξανδρούπολη, 50 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία, και έστειλαν 10 μαχητικά αεροσκάφη F-35 και 14 F-15 και 500 στρατιώτες στη βάση της Σούδας. Η Σούδα είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μεσόγειο. Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, η οποία επένδυσε πρόσφατα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στον εκσυγχρονισμό της βάσης, έχει δηλώσει την επιθυμία της να παραμείνει μόνιμα στη Μεσόγειο».

Όπως γράφει η εφημερίδα, «η παρουσία της Ρωσίας που μειώθηκε στην περιοχή μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαιρία να κάνουν μια κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Το 2022, οι ΗΠΑ ήραν το 35ετές εμπάργκο όπλων που είχαν επιβάλει στην 'Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Παλαιότερα η 'ελληνοκυπριακή διοίκηση' κάλυπτε τις στρατιωτικές της ανάγκες από τη Ρωσία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο».


Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας: Αποφυλακίζεται μέχρι να δικαστεί ο ποινικολόγος

Παράσυρση - Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό που “είχε πιεί ένα τσίπουρο”

Τουρκία: Λαχματζούν χωρίς…κιμά, λόγω ακρίβειας!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο