LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2024 16:12 | Ανανέωση: 10 Σεπτεμβρίου 2024 17:13

ΟΠΕΚΑ - Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις στα 3 βασικά επιδόματα

Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.

Χαρτονομίσματα - λεφτά - ευρώ

Στις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και στην ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε την Τρίτη η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υπουργός εξήγησε πως τον Δεκέμβριο του 2024 θα δοθεί:

  • ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1.600 ευρώ
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
  • μία επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο ΕΕΕ, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. «Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο ’23» ανέφερε η υπουργός.

Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.

Όπως επισήμανε η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματά του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης, πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη, έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται πανελλαδικά και από τις αρχές του 2025, περίπου στο πρώτο 3μηνο, κάθε δήμος θα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και ένας παππούς και μια γιαγιά να πάρει από 300 μέχρι 500 ευρώ, ανάλογα αν ο κηδεμόνας είναι σε πλήρη ή σε ημιαπασχόληση, και να βοηθήσει στον οικογενειακό προγραμματισμό», ανέφερε η υπουργός.

Όπως διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη, συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ. Φέτος δόθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ «και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήσεις αποδοχών - Μειώσεις φόρων: 14 απαντήσεις για δικαιούχους, κριτήρια και μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλεξανδρούπολη: Στις 68 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα 17:34Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν17:24Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο