LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 21:41

Κακοκαιρία “Atena”: Προειδοποίηση του 112 και σε Θεσσαλία και Μακεδονία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις μετεωρολογικές ρποβλέψεις συνιστά στους κατοίκους και αυτών των περιοχών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Βροχή - κακοκαιρία - καιρός

Μετά την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, ήχησε και στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων και επισκεπτών Λάρισας, Μαγνησίας και κάποιων περιοχών της Μακεδονίας, μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται λόγω της κακοκαιρίας «Atena».

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα είχε πραγματοποιηθει σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρετοιμασία των αρχών εν όψει της κακοκαιρίας. Στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία ATENA.

Όπως επιβεβαιώθηκε στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει το φαινόμενο το Πυροσβεστικό Σώμα θα υπάρχει διασπορά δυνάμεων της ΕΜΑΚ με λέμβους σε περίπτωση ανάγκης απεγκλωβισμών πολιτών από τα νερά, ενώ σε εγρήγορση θα είναι και οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για αντλήσεις υδάτωνΣε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις με διασπορά λεμβών και μηχανημάτων έργου με στόχο την άμεση επέμβαση εφόσον χρειαστεί. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενδεδειγμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως επίσης και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων. Σε ετοιμότητα θα είναι και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος για κάθε αναγκαία συνδρομή.

Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιδιά: Μπανάνες, γιαούρτι και βρώμη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη

Παλαιό Φάληρο - Απόπειρα γυναικοκτονίας: Νόμιζε ότι την σκότωσε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά...

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι νέες τεχνολογίες (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο