LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 19:44

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι νέες τεχνολογίες (βίντεο)

Λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κωστής Χατζηδάκης - ΑΝΤ1

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, βρέθηκε καλεσμένος ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην 88η ΔΕΘ.

Σχετικά με τη δήλωση ότι η “ακρίβεια είναι σαν τη γρίπη” ο υπουργός ανέφερε πως “από το 2022 και μετά είναι το νούμερο ένα φαινόμενο αυτό. Ένα φαινόμενο προτώγνωρο για τους νεότερους, ο πληθωρισμός. Είναι σε μία σταδιακή αποκλιμάκωση… και εδώ και αλλού υπάρχει μία εξέλιξη προς θετική κατεύθυνση. Δεν σημαίνει ότι η κυβέρνησή έχει μείνει απαθής” ανέφερε αρχικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

“Το “καλάθι του νοικοκυριού”, οι αυξήσεις στις συντάξεις τα μέτρα που σήμερα ανακοίνωσαμε προφανέστατα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της ακρίβειας, είπε ακόμη.

Σχετικά με τα μέτρα για τους ένστολους, ο υπουργός ανέφερε: “Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός που να μην θέλει να δίνει περισσότερα” είπε ακόμη ο Κωστής Χατζηδάκης και τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιορισμοί και δεν θα ήθελε να κάνει κάποια κίνηση που μετά να φέρει σε δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση τη χώρα απλά για να είναι αρεστός “να μη γίνει το ωσαννα, σταύρωσον αυτόν” είπε χαρακτηριστικά.

Κωστής Χατζηδάκης - ΑΝΤ1

Σχετικά με τα μέτρα για τους νέους, μίλησε για τις δυνατότητες του εξωδικαστικού μηχανισμού και στη συνέχεια μίλησε για την ενίσχυση όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

“Έχουμε επιτυχία στον τομέα της φοροδιαφυγής και αυτό το μεταφράζουμε ως κοινωνικό μέρισμα” είπε ακόμη ο υπουργός.

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε πως θα πρέπει να είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν γίνεται η φορολόγησή του να είναι ίση με του υπαλλήλου του και ανέφερε τα μέτρα που θα ληφθούν σχετικά.

“Οι νέες τεχνολογίες όπως είπε όσο προχωρούν θα γίνεται και το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο” είπε και έφερε ως παράδειγμα τη διασύνδεση των POS.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιδιά: Μπανάνες, γιαούρτι και βρώμη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη

Κέιτ Μίντλεντον: Επιτέλους ολοκλήρωσα τις χημειοθεραπείες μου (βίντεο)

Παλαιό Φάληρο - Απόπειρα γυναικοκτονίας: Νόμιζε ότι την σκότωσε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο