LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2024 19:17

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Οι 87 “σέρνουν τα εξ αμάξης” στον Κασσελάκη

Ποιο τεχνικό ζήτημα θα αφορά η πρώτη ψηφοφορία και πότε θα διεξαχθεί. Οι φωνές και οι διενέξεις συνεχίζονται. Σκληρή κριτική και ""βαριές κουβέντες" από τους 87.

ΣΥΡΙΖΑ - Πόλεμος - Κεντρική Επιτροπή

Εμπόλεμη κατάσταση θυμίζει η εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα βέλη να είναι αδιάκοπα, σοβαρά και σκληρά και την διάσπαση του κόμματος να φαίνεται πλέον αναπόφευκτη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, για να κριθεί αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας χρειάζεται να συγκεντρώσει 148 ψήφους, καθώς τ παρόντα μέλη είναι τα 295 από τα 301 του οργάνου.

Στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μετωπική ”σύγκρουση” των δύο στρατοπέδων, με θέμα το αν η ψηφοφορία ουσίας επί της υποβληθείσας πρότασης μομφής θα είναι κρυφή ή φανερή. Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ζητά φανερή ψηφοφορία, ενώ η πλευρά των 87 στελεχών ζητά κρυφή. Για το θέμα αυτό θα διενεργηθεί ψηφοφορία.

Εν συνεχεία αναλόγως του αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί φανερή ή κρυφή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής καθαυτής.

Η συνεδρίαση είναι κυριολεκτικά θυελλώδης και οι παρόντες αναφέρουν ότι από την αίθουσα συνεδρίασης ακούγονται διαρκώς φωνές και διενέξεις.

Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να ανέφερε για τον κ. Κασσελάκη ότι «λάθη πολιτικής και σχεδιασμού συγχωρούνται, ο πρόεδρος όμως κινείται χωρίς ήθος και αξία. Ακούμε διαρκώς για σύνθεση και υπευθυνότητα, αυτά όμως δεν τα εννοεί έμπρακτα. Εκ μέρους του βλέπουμε διαρκώς απειλές, διχασμό, απρέπεια και πράξεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς».

Την αγανακτισμένη φράση ότι «πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο» φέρεται να χρησιμοποίησε δηκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με τον οποίο εξάλλου, το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

Ίσες αποστάσεις φαίνεται ότι συνεχίζει να κρατά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς. Ο πολιτικός στην ομιλία του αφ’ ενός φέρεται να υπενθύμισε στον κ. Κασσελάκη ότι δεν μιλά σε αντιπάλους αλλά σε συντρόφους, αφ’ ετέρου να καταλόγισε στους διαφωνούντες μεγάλα πολιτικά λάθη.

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Το Starliner γύρισε άδειο στην Γη για να μην κινδυνέψουν οι αστροναύτες (βίντεο)

Μέριλαντ: 16χρονος σκότωσε 15χρονο την πρώτη ημέρα του στο σχολείο (βίντεο)

Τρίκαλα: Κλείδωνε γυναίκα και παιδιά στο σπίτι, όταν έφευγε για δουλειά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο