LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2024 23:40

WRC - Ράλλυ Ακρόπολις: Δόθηκε η εκκίνηση στο “Ράλλυ των Θεών”

Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν νωρίτερα από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν παραδοσιακά σκληρό αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305,30 χιλιομέτρων.

Ράλλυ Ακρόπολις - Εκκίνηση

Για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις του 2024 είναι το νούμερο ένα αθλητικό γεγονός της χρονιάς, και δε θα μπορούσε παρά να έχει μια αρχή αντάξια της φήμης και της Ιστορίας του.

Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν νωρίτερα από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν παραδοσιακά σκληρό αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305,30 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των πληρωμάτων εντυπωσιακός, αλλά και των επισήμων που βρέθηκαν στο χώρο της εκκίνησης για να τα τιμήσουν. Ανάμεσά τους ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί πήρε μια γεύση αυτού που θα ακολουθήσει, καθώς βρέθηκε στο δεξί μπάκετ του Hyundai i20 N Rally 2 του Dani Sordo στη διαδικασία του Shakedown. Παρών όπως κάθε χρόνο και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε «το πράσινο φως» σε ακόμα μία τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Τον αγώνα ήδη από χθες τιμά με την παρουσία του ο Μαρκ Κάβεντις, ο μεγαλύτερος κατά πολλούς ποδηλάτης σπρίντερ όλων των εποχών. Ο ίδιος όχι μόνο εκτέλεσε χρέη... πλοηγού σε μια βόλτα πέριξ της Λαμίας πλαισιωμένος από οδηγούς και συνοδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα, αλλά και συνοδήγησε στο Toyota GR Yaris Rally 1 του Σεμπαστιάν Οζιέ στο Shakedown, νωρίτερα το πρωί.

Πληρώματα από 32 χώρες, άλλα εκ των οποίων γνωρίζουν καλά τα ελληνικά χώματα και ορισμένα που θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με συνθήκες που έως σήμερα είχαν ακούσει να πλαισιώνουν μόνο αγωνιστικές ιστορίες, πήραν το χειροκρότημα από τους θεατές που κατέκλυσαν το χώρο.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια η Έλενα Παπαρίζου, για να εκτοξεύσει τη διάθεση όλων των παρευρισκομένων, προσδίδοντας με τη μοναδική φωνή της και με τον Μανώλη Κονταρό δίπλα της, τον κατάλληλο εορταστικό τόνο στο «Ράλι των Θεών».

Πιστό στο χαρακτήρα του, που το καθιέρωσε ως έναν από τους δυσκολότερους και πιο αμφίρροπους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει το highlight της αγωνιστικής χρονιάς του WRC. Οι πρωταγωνιστές ήδη κάνουν λόγο για έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες των τελευταίων ετών, ο οποίος αναμένεται να δοκιμάσει τα όρια αυτοκινήτων, ελαστικών και φυσικά των πληρωμάτων.

Ταυτόχρονα, ο εθνικός μας αγώνας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως είναι σε θέση να πρωτοστατεί και εκτός ειδικών διαδρομών, χρησιμοποιώντας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της τελετής εκκίνησης, λήξης και ολόκληρου του EKO Service Park στη Λαμία, αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στα ελληνικά βουνά για τις επόμενες τρεις ημέρες, όπου οι μάχες των πληρωμάτων με αντίπαλο το χρονόμετρο θα ξεδιπλώσουν μοναδικό θέαμα, ήχους και την καταιγιστική δράση που μόνο το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις μπορεί να προσφέρει.

Ειδήσεις σήμερα

Δίκη για το Μάτι: Η κατάθεση μητέρα θύματος που έκανε την έδρα να δακρύσει

Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Ελεύθερος ο γιατρός - Προφυλακίστηκε η σύντροφός του και ο ανήλικος γιος της

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: “Χρυσός” ο Γκάβελας στα 100 μέτρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μολδαβίας.

"Νέα εποχή" για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε μισθούς και βαθμολόγιοΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Ο "Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή" συμπληρώνει τη δέσμη πολιτικών που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» και είχε παρουσιαστεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο ΑλληλεγγύηςΣήμερα 15:07 | Ειδήσεις

Στις 22 Δεκεμβρίου ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέθανε ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ17:10"Νέα εποχή" για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε μισθούς και βαθμολόγιο17:00Τασούλας για τρομοκατική επίθεση: Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια και το αντισημιτικό μίσος που την υποκίνησε16:50Τσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η Κυβέρνηση16:40Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης16:30Κομοτηνή: Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε λαϊκή - Γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο16:14Το ONE VISION από τη ΔΕΗ διαμορφώνει τη νέα εμπειρία πελάτη16:05Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 16:00Πόσο κοστίζει να γεμίσω το ντεπόζιτο το 2025;15:50Γαλλία: Αναβλήθηκε η εορταστική συναυλία στα Ηλύσια Πεδία - Φόβοι για την ασφάλεια των πολιτών15:46Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας15:32Μαχαίρωμα ανήλικης - Κυψέλη: Πώς έγινε το συμβάν - Δεύτερο περιστατικό βίας για τη μαθήτρια15:18ΠΑΟΚ: Την Τετάρτη στην Τούμπα ο Ζαφείρης15:04Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τους14:50Αυστραλία: Οι δωρεές για τον ήρωα της παραλίας Μπόνταϊ ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο14:36Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείο14:22Μαρινάκης: Οι εικόνες από την αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ, υπερβαίνουν τα όρια της λογικής14:08Ρωσία: Η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας13:54Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:40Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού13:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο