LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2024 22:33

Κορινθία - “Παλαιοχριστιανοί”: Η Πρόνοια μας πήρε το νεογέννητο βρέφος

Με εισαγγελική διάταξη το ζευγάρι έχασε την επιμέλεια του 5ου παιδιού του αμέσως μόλις αυτό γεννήθηκε. Ο κατ' οίκον τοκετός, ο κίνδυνος και το νέο τους σπίτι.

Κορινθία - λαγούμι - πολύτεκνη οικογένεια - παλαιοχριστιανοί

Σε κρατική δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αναμένεται να καταλήξει το νεογέννητο βρέφος, 5ο κατά σειρά κοινό παιδί, των περιβόητων “παλαιοχριστιανών της Κορινθίας” Μανώλη Καλαϊτζιδάκη και Σεβαστής Κανάκη, καθώς η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κατόπιν έκδοσης σχετικής εισαγγελικής διάταξης, αφαίρεσε από τους γονείς του το δικαίωμα άσκησης, της επιμέλειάς του. Σύμφωνα με το ζευγάρι, οι αρχές αρνούνται να επιτρέψουν πρόσβαση προς την μικρή Άννα, τόσο στον πατέρα όσο και στη μητέρα η οποία τους δηλώνει την επιθυμία να την θηλάσει.

Το βρέφος χαροπάλευε για αρκετές ημέρες διότι η κ. Κανάκη αποφάσισε να γεννήσει στον χώρο όπου τώρα διαμένει η οικογένεια, και χωρίς ιατρική βοήθεια, με αποτέλεσμα ο τοκετός της να παρουσιάσει επιπλοκές. Η εγκυμοσύνη της μάλιστα παρατάθηκε μέχρι και τον 10ο μήνα και κατά την γέννηση εκδήλωσε ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του νεογνού.

Μητέρα και βρέφος βρίσκονται τώρα και οι δύο στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το βρέφος ωστόσο βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα χωρίς να επιτρέπεται στην κ. Κανάκη να το πλησιάσει.

Το ζευγάρι εδώ και δύο μήνες έχει αποχωρήσει από το “λαγούμι” όπου εγκαταβίωνε και μετακόμισε σε ένα μετόχιο Ιεράς Μονής, το οποίο απέχει 1,5 ώρα με αυτοκίνητο από την Αθήνα. Βεβαίως ούτε και ο χώρος αυτός διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, το ζευγάρι όμως τοποθέτησε φωτοβολταϊκά φίλτρα και γεννήτρια, με στόχο να ικανοποιεί με οικολογικό τρόπο, τις απολύτως απαραίτητες ενεργειακές του ανάγκες. Πρόκειται για χώρο ο οποίος τους παραχωρήθηκε χωρίς μίσθωμα, με την συμφωνία ο κ. Καλαϊτζιδάκης να προσφέρει, ανταλλακτικά, στην διοίκηση της Μονής, κάποιες οικοδομικές εργασίες.

Στην προσπάθειά τους να βεβαιώσουν τις αρχές ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον, εν αντιθέσει με το προηγούμενο σπήλαιο, είναι πιο κατάλληλο και ασφαλές για το βρέφος, οι δυο γονείς ανέφεραν ότι το κατάλυμα «διαθέτει κρεβάτια, σεντόνια και κούνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι: “Τηλεφώνησα αμέσως στην Μαργαρίτα και της είπα πάρε το παιδί και φύγε...”

Ροζ κοκαΐνη διακινούσαν νεαροί στην Αττική (εικόνες)

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρόλεϊ προσέκρουσε σε κολώνα - Τραυματίστηκε ανήλικο παιδί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡαφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσειςΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντο και 48 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων. 

Ντιόγκο Ζότα: Τρομακτικές οι εικόνες με το αυτοκίνητο του στις φλόγες αμέσως μετά το τροχαίο (βίντεο)Σήμερα 16:36 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ αλλά και στον αδερφό του.

Μητέρα Κ. Γρίβα: Ξέσπασε κατά του δολοφόνου - Είναι η φωτογραφία με το μνήμα της, κράτησε τηνΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Η δίκη για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα συνεχίστηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα με την κατάθεση της μητέρας της.

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)Σήμερα 17:13 | Ειδήσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ειδήσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χρηστών των social media σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:57Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26Από το λιμάνι του Λαυρίου τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα λόγω φωτιάς19:12Χρυσή Αυγή: Εκτός φυλακής Παναγιώταρος και Παππάς18:58Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Τάμπερε18:44Φωτιά στη Ραφήνα: Οι φλόγες στα σπίτια, απεγκλωβισμοί και η μάχη με την πύρινη λαίλαπα (εικόνες)18:30Φωτιά στην Ιεράπετρα: Αναζωπύρωση σε Φέρμα και Αχλιά -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (εικόνες)18:14Αμαλιάδα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ γυναικών - Την κυνηγούσε με ψαλίδι18:00Κερατσίνι: Τέσσερις νεαροί βίασαν ομαδικά 14χρονη17:46Μητέρα Κ. Γρίβα: Ξέσπασε κατά του δολοφόνου - Είναι η φωτογραφία με το μνήμα της, κράτησε την17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο