LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2024 15:27

ΔΕΘ - Αστυνομία: “Γίνε ερευνητής σκηνής εγκλήματος για μια μέρα”

Oi επισκέπτες στο περίπτερο της ΕΛΑΣ στην ΔΕΘ, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν "ερευνητές σκηνής εγκλήματος για μία μέρα" βιώνοντας τη συναρπαστική εμπειρία της επίλυσης ενός μυστηρίου.

ΔΕΘ - ΕΛΑΣ - Escape Room

Ένα μυστηριώδες έγκλημα που αφορά την κλοπή ενός αρχαίου αγαλματιδίου από μουσείο θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο escape room και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «ερευνητές σκηνής εγκλήματος για μία μέρα» ανακαλύπτοντας τα μυστικά της διερεύνησης εγκλημάτων και βιώνοντας τη συναρπαστική εμπειρία της επίλυσης ενός μυστηρίου.

Αυτή είναι μία μόνο από τις «ατραξιόν» που θα προσφέρει το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη φετινή ΔΕΘ, όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τις πολυδιάστατες δράσεις και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ασφάλεια και την προστασία της κοινωνίας μας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την προσοχή των επισκεπτών αναμένεται να προσελκύσουν και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) που έχουν αναπτυχθεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δοκιμάζοντας αυτά τα γυαλιά, οι επισκέπτες - και ειδικότερα οι νεότερης ηλικίας - θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ώστε μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον να μάθουν πώς να προστατεύονται από τις σύγχρονες απειλές του κυβερνοχώρου. «Αυτή η εμπειρία συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση, κάνοντας την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος προσιτή και ενδιαφέρουσα για όλους», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πέρα από τις παραπάνω δράσεις, το περίπτερο της αστυνομίας στην 88η ΔΕΘ θα προσφέρει μια σειρά από ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικό υλικό και διαδραστικές δραστηριότητες που καλύπτουν θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η αθλητική βία, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η οδική ασφάλεια καθώς και ζητήματα προστασίας, κακοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων. Στα παιδιά που θα επισκεφτούν το περίπτερο θα διανεμηθούν - όπως κάθε χρόνο - εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, καθώς και αναμνηστικά δώρα και άλλες εκπλήξεις.

Ημερομηνίες και Ώρες Λειτουργίας Περιπτέρου:

Από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου: 

  • από 16:00 έως 22:00 τις καθημερινές και
  • από 10:00 έως 22:00 το Σαββατοκύριακο.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα του09:37Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων09:23Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 09:09Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας08:54Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλιστεί η Χαμάς08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Άγκυρα την πρόταση Μητσοτάκη για διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ μητέρα και παιδί – Σε σοβαρή κατάσταση ο ανήλικος21:55Aστυνομική επιχείρηση σε οικισμό της Περαίας - Διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής21:40Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο λόγω βλάβης21:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο