LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2024 11:59

Δωρεά οργάνων: Μητέρα τριών παιδιών έδωσε ζωή με τον θάνατό της

 «Έσπασε το φράγμα» των ετήσιων δωρεών οργάνων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Δωρεά οργάνων - μεταμόσχευση - χειρουργείο

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί στο ΠΑΓΝΗ η διαδικασία λήψης οργάνων από μία 56χρονη μητέρα τριών παιδιών, η οποία με τη δωρεά της χάρισε ζωή σε συνανθρώπους της. Η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς των ματιών παρέμειναν στο ΠΑΓΝΗ για μεταμόσχευση.

Το περιστατικό αυτό προήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νευροχειρουργικής, όπου η άτυχη 56χρονη νοσηλευόταν για 8 ημέρες.

Αυτή η δωρεά είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το ΠΑΓΝΗ ξεπερνά για πρώτη φορά το φράγμα των επτά δωρεών, συμπληρώνοντας την 8η δωρεά από την αρχή του χρόνου, ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη 12η δωρεά σε επίπεδο Ηρακλείου σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Γενικά η φετινή είναι μια χρονιά-σταθμός για τις δωρεές σε επίπεδο χώρας, με τα νοσοκομεία του Ηρακλείου να πρωταγωνιστούν!

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου αποτελεί σημαντική επιτυχία όχι μόνο για το ΠΑΓΝΗ, αλλά και για την Κρήτη συνολικά. Το Ηράκλειο προσφέρει ελπίδα και ζωή σε ασθενείς που περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία, αναδεικνύοντας τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης: Ήταν μια σκευωρία και πρέπει να αποκαλυφθεί όσο χρόνο κι αν πάρει

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν και έκλεψαν μαθητή σε προαύλιο σχολείου

Βόλος - Κασσελάκης: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια;

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειαςΣήμερα 13:58 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ότι οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη είναι ακριβότερες από τον υπόλοιπο κόσμο και πως στόχος είναι η μείωσή τους. 

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα τουΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου που είχε επιτεθεί στον πατέρα του με ψαροντούφεκο. Τι εξετάζουν οι αρχές. 

Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτηΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Στο "κυνήγι" εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων έχει αποδυθεί η ΑΑΔΕ για να τους γυρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πολίτης κέρδισε στην φορολοταρία και νόμιζε ότι "του κάνουν πλάκα"!

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδαΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου. Πού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Harrods - Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Κατηγορίες για βιασμούς από πρώην υπαλλήλους του14:27Θεσσαλονίκη: 19χρονη κατήγγειλε τον ιερέα πατέρα της ότι την κλείδωσε για να της “αλλάξει μυαλό”14:13Απάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας13:59Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις (εικόνες)13:45Μαρινάκης για κόκκινα δάνεια: Οι βουλευτές πρέπει να ρωτούν και οι υπουργοί να απαντούν13:32Τραμπ: Ιρανοί χάκερ έκλεψαν αρχεία από την ομάδα του και τα έστειλαν στον Μπάιντεν13:18Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη13:05Νετανιάχου: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να τον δολοφονήσει12:51Πάρος: Βύθιση ταχύπλοου - Οι επιβάτες διασώθηκαν από πλοίο της γραμμής12:38Υπουργείο Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας: Έκλεψαν 30 υπολογιστές από τα γραφεία12:24Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία12:11Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδα11:57ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών11:44ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Κάναμε τεράστιο λάθος με τον Κασσελάκη (βίντεο)11:31Ο Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε καφετέρια στην Άγκυρα (βίντεο)11:17Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του11:04Λίβανος - Κατασκευάστρια βομβητών: Οι ασύρματοι που εξερράγησαν δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια10:51“Jannis Markopoulos: Ephemeral Flames” στην Σύρο10:41Βόλος: Θρίλερ με πτώμα στην θάλασσα - Εξετάζεται αν ανήκει στον γιο που χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του10:37Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς10:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο