Παραολυμπιακοί: μετάλλιο για τον “τοξότη χωρίς χέρια” (βίντεο)
Ο Αμερικανός Ματ Στάτζμαν, με το προσωνύμιο «ο τοξότης χωρίς χέρια», στέφθηκε για πρώτη φορά Παραολυμπιονίκης, ενώ ο Βρετανός, Τζόντι Κάντι κατέκτησε το ένατο (!) χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του σε οκτώ (!) διαφορετικές διοργανώσεις.
Η Κίνα εξακολουθεί να προηγείται στον πίνακα των μεταλλίων μετά από τέσσερις ημέρες, με 33 χρυσά και 71 μετάλλια συνολικά, μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία (23 χρυσά) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (8 χρυσά).
Ο Στάτζμαν νίκησε τον Κινέζο, Αϊ Σινλιάνγκ με 149-147 στον τελικό, πετυχαίνοντας τέσσερα τέλεια σετ στα πέντε. Ο γεννημένος χωρίς χέρια Αμερικανός έγινε σταρ από την πρώτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, γιατί χειρίζεται το σύνθετο τόξο του με τα πόδια!
Η κατηγορία σύνθετου τόξου, περιορίζει την δύναμη που απαιτείται για την διατήρηση της τάσης της χορδής, ενώ οι τοξότες επιχειρούν από απόσταση 50 μέτρων στον στόχο διαμέτρου 80 εκατοστών.
??INCREIBLE!!!... Paralimpicos #Paris2024 | Tiro con arco final - medalla de oro, individual varonil. El estadounidense Matt Stutzman, quien se quedo con la medalla de oro, al derrotar 149 147 en la final al chino Al Xinliang.. Despues de ver la competencia; los pretextos OUT. ?? pic.twitter.com/D7Aw0taUTz
— Adama (@adama1821) September 2, 2024
Στα 41 του χρόνια, ο Αμερικανός Παραολυμπιονίκης είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ εφέτος, καθώς υπέφερε από πόνους στους γοφούς του, λόγω της πολυετούς προπόνησης μέχρι και οκτώ ώρες ημερησίως.
Παράλληλα, ο Κάντι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα των 750 μέτρων ποδηλασίας, επικρατώντας στον τελικό της Ισπανίας. Αυτό ήταν το ένατο χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο για τον 45χρονο Βρετανό, ο οποίος αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες το 1996, στην κολύμβηση, πριν μεταβεί στην ποδηλασία στο Πεκίνο το 2008.
Σαντορίνη: Απάτη και σύλληψη εν μέσω χειροκροτημάτων