LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2024 09:25

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Σχέδιο για άμεση πρόσβαση καταναλωτών σε παραγωγούς

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την μείωση του πληθωρισμού, τις τιμές των αγαθών και το ύψος των μισθών στην Ελλάδα. Γιατί επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "τρομοκρατία".

Σούπερ Μάρκετ

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το εισόδημα των πολιτών, ενισχύοντας τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε πως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης, όχι μόνο ενός υπουργού.

«Το ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα πέφτουν οι τιμές είναι πολύ θετική είδηση όπως και το ότι αποδίδει το καλάθι του μαθητή», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας είναι 1,8% έναντι 2,4% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε.

«Η πολιτική μας έχει αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε», τόνισε ο υπουργός ενώ στάθηκε και «στην απέραντη καταστροφολογία, όπως είπε χαρακτηριστικά, που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση για να καλυφθούν τα αδιέξοδά της». Επιχειρείται μία τρομοκρατία, είπε ο υπουργός και ανέφερε ως παράδειγμα τη σφαγή 10.000 προβάτων τον Αύγουστο και τις δηλώσεις ορισμένων που έλεγαν ότι θα υπάρχουν ελλείψεις και θα ανέβουν οι τιμές.

«Όλοι μαζί ως καταναλωτές πρέπει να βάλουμε πλάτη επιλέγοντας αυτό που μας συμφέρει: το φθηνότερο και το καλύτερο» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και ανέφερε πως εξετάζονται μέτρα για περισσότερες εναλλακτικές στους πολίτες, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στους παραγωγούς.

«Όσο είναι οι αυξήσεις στα τρόφιμα είναι και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήγησε την πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης που είναι στην αρμοδιότητά του.

Όπως είπε: «Ακολουθούμε την πιο σκληρή νομοθεσία που υπάρχει στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, και τους ζητήσαμε να μειώσουν το μεσοσταθμικό κέρδος για να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη. Ψηφίσαμε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται στις επιχειρήσεις να έχουν κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν τον Δεκέμβριο του 2021, θέμα για το οποίο ελέγχει η ΔΙΜΕΑ 26 μεγάλες εταιρείες σε χιλιάδες κωδικούς».

Είπε ακόμη ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης πενταπλασιάστηκαν τα πρόστιμα και προχωρά η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες και να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως και σημαντικές επιτυχίες μέχρι στιγμής», ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρέβεζα: Αιματηρή επίθεση στη Γιορτή της Σαρδέλας 

Εκλογές - Γερμανία: Το AfD, η Θουριγγία και ο “σεισμός” στο Βερολίνο

IRIS: Τέλος διορίας για επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίαςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμεραΣήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα, για σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω dronesΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Δεκαπέντε πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό το Μόναχο εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, της Νυρεμβέργης, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης.

Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο