LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2024 20:10

Η Χάρις είναι πιο προβλέψιμη από τον Τραμπ, λέει ο Πεσκόφ

Τι σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για την αποχώρηση του Μπάιντεν και για τυχόν επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Η Ρωσία θεωρεί την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις ως μια πιο προβλέψιμη αντίπαλο από ό,τι τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, αν και σε κάθε περίπτωση η Μόσχα δεν βλέπει κάποια προοπτική βελτίωσης των σχέσεων της με την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Πάβελ Ζαρούμπιν, έναν δημοσιογράφο φίλα προσκείμενο στο Κρεμλίνο, ο Πεσκόφ εμφανίστηκε να απορρίπτει τον κομπασμό Τραμπ ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε μια μέρα αν επανεκλεγεί πρόεδρος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πριν την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου και τη στήριξή του στη Χάρις, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Μόσχα προτιμούσε τον Μπάιντεν από τον Τραμπ, περιγράφοντας τον πρώτο ως ένα έμπειρο πολιτικό «παλιάς σχολής».

Με τον Μπάιντεν εκτός υποψηφιότητας, ο Ζαρούμπιν ρώτησε τον Πεσκόφ γελώντας: «Τότε ποιος είναι ο υποψήφιος που προτιμάμε τώρα;».

Ο Πεσκόφ, απάντησε επίσης γελώντας: «Δεν προτιμάμε κάποιον υποψήφιο. Αλλά, φυσικά, οι Δημοκρατικοί είναι πιο προβλέψιμοι. Και αυτό που είπε ο Πούτιν για την προβλεψιμότητα του Μπάιντεν ισχύει σχεδόν για όλους τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της κας Χάρις», συμπλήρωσε.

Αν και έχουν δηλώσει ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές αποτελούν εσωτερικό ζήτημα των ΗΠΑ, ο Πούτιν και ο Πεσκόφ έχουν εκφράσει ποικίλες απόψεις για αυτές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, ο Πούτιν επαίνεσε τον Μπάιντεν για την προβλεψιμότητά του, αλλά αναφέρθηκε επίσης στο ευαίσθητο θέμα της ψυχικής του ικανότητας για το προεδρικό αξίωμα σε σχόλια που φαίνονταν να είναι υποτιμητικά για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για να πλήξει πολιτικά τον Τραμπ.

Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Πεσκόφ, στη συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, τόνισε ότι τα βήματα των ΗΠΑ προς την «καταπάτηση των συμφερόντων της χώρας μας» έχουν ξεπεράσει τα αποδεκτά όρια. Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, χωρίς «καμία προοπτική» μιας αρχής βελτίωσής τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό ραβδί» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία εν μία νυκτί με τον τρόπο που υποσχέθηκε ο Τραμπ.

Όπως είπε, είναι μια «φαντασίωση» να σκεφτεί κανείς ότι ο ή η επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοίνωνε στην ομιλία της ορκωμοσίας του ότι η Ουάσινγκτον σταματά τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και ζητά ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και ότι αυτό θα άλλαζε τη στάση του Κιέβου.

Ειδήσεις σήμερα:

F1 - GP Ιταλίας: Πίσω στο “θρόνο” της η Ferrari, απίθανη νίκη Leclerc

Δάνης Κατρανίδης: Οι συνεργασίες, οι γάμοι και οι μεγάλες του αγάπες (βίντεο)

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Μίλα καθαρά, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο