LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2024 10:40 | Ανανέωση: 01 Σεπτεμβρίου 2024 11:02

Αεροπλάνο - Αποσκευές στην καμπίνα: Οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιον η οποία αλλάζει το ανώτατο όριο ml στην μεταφορά υγρών, σε συγκεκριμένα αεροδρόμια και υπό προϋποθέσεις.

Χειραποσκευές

Όσοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο από σήμερα 01.09, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η Κομισιόν θέτει νέους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις χειραποσκευές στα αεροπλάνα. Οι αλλαγές θα αφορούν τα υγρά τα οποία μεταφέρουν οι επιβάτες στις χειραποσκευές τους, και θα είναι προσωρινές.

Συγκεκριμένα, οι περιορισμοί θα ισχύουν στα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν εγκαταστήσει Explosive Detection Systems for Cabin Baggage (EDSCB - συστήματα εντοπισμού εκρηκτικών για χειραποσκευές), στα οποία μέχρι τώρα επιτρέπεται οι επιβάτες να μεταφέρουν δοχεία τα οποία περιέχουν πάνω από 100 ml. Αυτό αλλάζει από την 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι, κάθε δοχείο με υγρό θα επιτρέπεται να περιέχει έως 100 ml στα αεροδρόμια τα οποία χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα.

«Το προληπτικό αυτό μέτρο δεν αποτελεί απάντηση σε κάποια νέα απειλή, αλλά αφορά ένα προσωρινό τεχνικό ζήτημα. Η απόφαση αφορά τα C3 σκάνερ, την τελευταία τεχνολογία σε αυτό τον τομέα, η οποία έως τώρα επέτρεπε στους επιβάτες να ταξιδεύουν δίχως όριο για τα υγρά τα οποία είχαν στις χειραποσκευές τους, σημειώνει το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης. Η αλλαγή, πέρα από τα αεροδρόμια της ΕΕ, αφορά επίσης και εκείνα σε Ισλανδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία τα οποία χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία στους ελέγχους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

Δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές τα αεροδρόμια τα οποία ήδη εφήρμοζαν το όριο των 100 ml, ούτε εκείνα τα οποία δεν έχουν εγκαταστήσει EDSCB.

Το ήδη ισχύον νομικό πλαίσιο

Πέρα από την συγκεκριμένη αλλαγή, σύμφωνα με τους γενικούς κανονισμούς της Κομισιόν για τις χειραποσκευές πρέπει να τηρούνται τα εξής:

  • Ποτά, οδοντόκρεμες, καλλυντικές κρέμες ή τζελ πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου.
  • Τα υγρά τα οποία αγοράζονται από τα Αφορολόγητα μπορούν να μεταφέρονται στις χειραποσκευές, υπό τον όρο ότι τόσο αυτά όσο και η απόδειξή τους έχουν τοποθετηθεί σε σφραγισμένη σακούλα ασφαλείας την οποία λαμβάνει ο ταξιδιώτης κατά την αγορά. Μέχρι να φθάσει στον τελικό προορισμό, ο επιβάτης δεν μπορεί να ανοίξει τη σακούλα ασφαλείας, με εξαίρεση τους αξιωματικούς ασφαλείας όταν προβαίνουν σε έλεγχο. Αν η σακούλα ανοιχτεί σε έλεγχο και ο επιβάτης έχει πτήση ανταπόκρισης σε άλλο αεροδρόμιο, πρέπει να ενημερώσει τον αξιωματικό ασφαλείας ώστε τα υγρά να επανατοποθετηθούν σε νέα σακούλα ασφαλείας.
  • Τυχόν αιχμηρά αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, όπως π.χ. ψαλίδια, δεν επιτρέπονται στην καμπίνα του αεροσκάφους.
  • Το μέγεθος και ο αριθμός χειραποσκευών οι οποίες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι επιβάτες στην καμπίνα του αεροσκάφους καθορίζονται από τις αεροπορικές εταιρίες.
  • Εκρηκτικά και εύφλεκτα υλικά -π.χ. πυροτεχνήματα, αεροζόλ για βάψιμο με ψεκασμό ή άλλες εύφλεκτες και τοξικές ουσίες, όπως οξέα- απαγορεύονται στις πτήσεις. Τέτοια υλικά δεν μπορούν να μεταφέρονται ούτε στις χειραποσκευές ούτε στις παραδιδόμενες αποσκευές.
  • Απαγορεύεται η μεταφορά στην καμπίνα του αεροσκάφους, οποιουδήποτε είδους όπλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε εστίαση και σούπερ μάρκετ

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Κλειστα τα σχολεία σε Πάρο και Μύκονο - Εκατοντάδες οι κλήσεις που έλαβε η πυροσβεστικήΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία στις Κυκλάδες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν περιοχές κατά τόπους. Χαλάζι, πλημμύρες και 112 για απαγόρευση μετακινήσεων συνθέτουν το σκηνικό σε Πάρο και Μύκονο. 

Κορωπί - Επίθεση με κατσαβίδι: Τα χειρόγραφα σημειώματα του δράστη (εικόνες)Χθες 15:55 | Ειδήσεις

"Θα σας καρφώσω το κατσαβίδι μέσα στο κεφάλι", αναφέρει ένα από τασημειώματα του 51χρονου. Βίντεο ντοκουμέντο από τον δράστη στην πρώτη επίθεση.

Κακοκαιρία: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε Χίο, Σάμο και ΙκαρίαΧθες 23:49 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα έως και το πρωί της Τετάρτης.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τα νέα μέτρα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων (βίντεο)Χθες 18:24 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες του Τάσου Τέλλογλουγια τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, με στόχο την ασφάλεια των Σιδηροδρόμων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε Χίο, Σάμο και Ικαρία23:59Κακοκαιρία: Κλειστα τα σχολεία σε Πάρο και Μύκονο - Εκατοντάδες οι κλήσεις που έλαβε η πυροσβεστική 23:47Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ): Η πρώιμη διάγνωση σώζει τους νεφρούς και αποφεύγεται η αιμοκάθαρση23:33Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη23:18Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι υποχρέωση του Δημοσίου23:04Παρίσι: Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο (εικόνες) 22:49Μπολσονάρου: Η απόφαση για την Λεπέν είναι αριστερός δικαστικός ακτιβισμός 22:35Κακοκαιρία – Αθήνα: Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος22:20Πέθανε ο Γεώργιος Κορρές22:06Η απάντηση της Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο21:51Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος που αγνοούνταν21:37Σεισμός στην Μιανμάρ: Άνδρας βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 40 ώρες (βίντεο)21:22Μετρό Θεσσαλονίκης - Ταχιάος: Θα χρειαστούν διακοπές για 30-40 μέρες λόγω της επέκτασης στην Καλαμαριά21:08Γερμανία: Η AfD διαλύει την οργάνωση νεολαίας της20:53Περού: Διαιτητής εξουδετέρωσε με χτύπημα καράτε τεχνικό ομάδας (εικόνες)20:39Κακοκαιρία: Κλειστά την Τρίτη όλα τα σχολεία στη Ρόδο20:26Οζέλ: Τα καθεστώς Ερντογάν είναι απολυταρχικό20:13Λιμενικό: Νέος αρχηγός ο αντιναύαρχος Τρύφων Κοντιζάς 19:59Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τα νέα μέτρα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων (βίντεο) 19:46Κακοκαιρία στις Κυκλάδες: Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε Μύκονο και Πάρο - Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι (βίντεο) 19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο