LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2024 09:04 | Ανανέωση: 29 Αυγούστου 2024 09:24

Χανιά: Κλούβα των φυλακών με κρατούμενους έμεινε στον δρόμο

Τι αναφέρουν για την κατάσταση των οχημάτων οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών και τι ζητούν από το Υπουργείο.

κλουβα φυλακων

Ανακοίνωση, με την οποία ζητούν να αντικατασταθούν τα οχήματα μεταγωγών των φυλακών Αγιάς ζητούν οι εξωτερικοί φρουροί. Παραθέτουν σε ανακοίνωσή τους σχετικη αναφορά που έχουν κάνει προς το υπουργείο:

«Ως Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων λάβαμε γνώση ότι την 27-08-2024 κατά την διεξαγωγή μεταγωγής κρατουμένων από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων και το Αγροτικό Κατάστημα Αγυιάς προκειμένου να παραστούν σε συμβούλια στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων ένα όχημα μεταγωγών (κλούβα) του Τ.Ε.Φ.Σ.Κ. Χανίων ακινητοποιήθηκε στη διαδρομή λόγω μηχανικής βλάβης με κρατούμενους εντός.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Διοικητή του Τμήματος, τους κρατούμενους παρέλαβε έτερο όχημα από το δρόμο. Ένα τέτοιο περιστατικό αποτελεί ένα από τους σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια της μεταγωγής, θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ατομική ασφάλεια των κρατουμένων, του προσωπικού συνοδείας και την ασφάλεια των πολίτων, με πιθανή απρόβλεπτη κλιμάκωση που μπορεί να προκύψει με σοβαρότατες συνέπειες.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη για την Ένωση μας καθότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα από τα οχήματα μεταγωγών μένει στο δρόμο από μηχανική βλάβη και μάλιστα με κρατούμενους μέσα. Δημιουργεί όμως αίσθημα αγανάκτησης για το λόγο ότι η Πολιτική και η Υπηρεσιακή Ηγεσία γνωρίζουν την τραγική κατάσταση των οχημάτων που διαθέτει το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικών Καταστημάτων Χανίων (Τ.Ε.Φ.Σ.Κ.) για τις μεταγωγές καθότι έχει ενημερωθεί επανειλημμένα από πληθώρα αναφορών από την Διοίκηση, το προσωπικό και στη πρόσφατη επίσκεψη του κ΄ Υφυπουργού Πρ. τ. Π και της κα΄ Γενικής Γραμματέα Αντεγκλ. Πολιτικής και δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Πρόκειται για δύο(2) 9θέσιες κλούβες ειδικά διαμορφωμένες για μεταγωγές οι οποίες βρίσκονται σε υπηρεσία 23 χρόνια, έχουν συνεχή τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα μεγάλα και τακτά διαστήματα να είναι ακινητοποιημένες σε συνεργείο προς επισκευή.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το Τ.Ε.Φ.Σ.Κ Χανιών είναι το τρίτο Τ.Ε.Φ.Σ.Κ στη Επικράτεια όσο αφορά τον πληθυσμό κρατουμένων με τον οποίο είναι επιφορτισμένο, περίπου 820 στο αριθμό και από τα δύο καταστήματα του νομού.

Η κίνηση των 2 αυτών οχημάτων είναι συνεχής λόγω των αυξανόμενων υπηρεσιακών αναγκών που ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από τις αρχές του έτους 2024 μέχρι σήμερα το τμήμα έχει εκτελέσει 1146 μεταγωγές κρατουμένων. Η παλαιότητα των οχημάτων και τα συνεχή μηχανικά προβλήματα που προκύπτουν τα καθιστούν πλέον ακατάλληλα για υπηρεσία και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και φωτογραφικό υλικό από το τραγελαφικό γεγονός της 27-08-2024

Ελπίζουμε σαν Ένωση να μην χρειαστεί να αναφερθούμε ξανά σε ανάλογα περιστατικά που μπορεί να έχουν απρόβλεπτές συνέπειες για την ασφάλεια των κρατουμένων ,του προσωπικού και των πολίτων.

Αναμένουμε για τις ενέργειες σας.»

Πηγή: zarpanews.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Σκυλιά κάηκαν ζωντανά μέσα στο παράπηγμα όπου ζούσαν (εικόνες)

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά

ΟΗΕ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία - Νέα Σμύρνη: Ομολόγησε το έγκλημα η αδερφή του θύματοςΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Η Παραολυμπιονίκης φαίνεται πως ομολόγησε στην αστυνομία, πως δολοφόνησε τον αδερφό της, ενώ οι αρχές φαίνεται πως εντόπισαν και το μαχαίρι με το οποίο τέλεσε την πράξη της. 

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίαςΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Ο Moody's σημειώνει ότι η υγεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει ήδη βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται πλέον πιο κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ σε πολλούς δείκτες χρηματοπιστωτικής ευρωστίας.

Μεταναστευτικό - FRONTEX: Μεγάλη αύξηση στις ροές στην Ανατολική ΜεσόγειοΧθες 16:53 | Ειδήσεις

Διαβάστε τι αναφέρει η αναλυτική έκθεση της Frontex, για τις μεταναστευτικές ροές. Από που προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες. Ποια είναι τα σημεία εισόδου.

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα (εικόνες)Σήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Πολλές από τις εστίες φωτιάς καταγράφονται σε σημαντικές για τη βιοποικιλότητά τους περιοχές, όπως αυτή του Αμαζονίου και του Παντανάλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 20 Σεπτεμβρίου09:11Κως: 63χρονος έχασε τη ζωή του μετά από αδιαθεσία08:56Τσαντ ΜακΚουίν: Πέθανε ο γιος του Στιβ ΜακΚουίν08:43Δολοφονία - Νέα Σμύρνη: Ομολόγησε το έγκλημα η αδερφή του θύματος08:29Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ στην Κρήτη08:16Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα (εικόνες)08:02Μεταναστευτικό - FRONTEX: Μεγάλη αύξηση στις ροές στην Ανατολική Μεσόγειο07:49Εορτολόγιο - 14 Σεπτεμβρίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα07:35Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας07:22Καιρός: Φθινοπωρινό Σάββατο με νεφώσεις και πτώση θερμοκρασίας07:08 Al Jazeera: Το Ισραήλ ανακαλεί τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων 23:59Φωτιές: 16 εστίες το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα23:45Ανατολική Αττική: 20 νέα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ (εικόνες)23:31Υδροστρόβιλος στον Πατραϊκό Κόλπο (βίντεο)23:17Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Το ΚΚΕ στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης23:10H σύγχρονη Καρδιολογία στην Ψηφιακή Εποχή23:02Ενδοοικογενειακή βία - Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μητέρας μπροστά στο παιδί της22:48Missing alert για την εξαφάνιση 12χρονης22:34myPyrasfaleiaLive: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την πυρασφάλεια κτηρίων και εγκαταστάσεων22:20Μετωπική σύγκρουση τρένων - Hellenic Train: Οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους22:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο