LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2024 12:01

Γεραπετρίτης: Συναντά τον Φιντάν στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ποια θέματα "τριβής" πρόκειται να συζητήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Γιατί η παρουσία του κ. Φιντάν στην διαδικασία αυτή έχει πολιτικό συμβολισμό.

Γεραπετρίτης - Φιντάν

Διμερής κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη 29.08, πριν το γεύμα το οποίο θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί μαζί του.

Αντικείμενα της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρει έναν πολιτικό συμβολισμό το γεγονός ότι μετά από πέντε χρόνια, θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης, διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία στην Ελλάδα να θέσει  ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που την αφορούν.

Τα θέματα της άτυπης συνεδρίασης

Θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι, μεταξύ άλλων:

  • ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba,
  • η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και
  • η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Κηφισίας - Τροχαίο: Αμάξι προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

“Το καλάθι του μαθητή”: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για οικονομικά σχολικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: άνοδος θερμοκρασίας και πρόσκαιρες βροχές την ΔευτέραΧθες 15:24 | Ειδήσεις

Που αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: “Κλείδωσε” για την Τρίτη η συνάντησηΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Πώς θα διεξαχθεί η συνάντηση των δύο ανδρών και ποια θα είναι η ατζέντα της συζήτησης.

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Θα απαντήσω στον ελληνικό λαό και μόνο (βίντεο)Χθες 18:08 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο Μάριος Σαλμάς, λίγες ώρες πριν βρεθεί αντιμέτωπος με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Γάζα: “Θρίλερ” με τον ηγέτη της Χαμάς - Αναφορές ότι ίσως είναι νεκρόςΧθες 23:02 | Ειδήσεις

Τις πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιώσει καμία από τις δύο πλευρές. Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή. Διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:21Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα06:08Δήμος Αθηναίων: Εκατοντάδες προσλήψεις σε διάφορες θέσεις23:59Μητσοτάκης - Ερντογάν: “Κλείδωσε” για την Τρίτη η συνάντηση23:47Super League: “Έκοψε” την ΑΕΚ η Καλλιθέα23:36Γάζα: “Θρίλερ” με τον ηγέτη της Χαμάς - Αναφορές ότι ίσως είναι νεκρός23:25Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας (εικόνες)23:12Μετρό - Κουρέτας: Η Γραμμή 4 προχωράει σε 25 από τις 26 θέσεις23:00Βόλος: Πετροπόλεμος μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων τα ξημερώματα 22:47Super League: Ο Ατρόμητος επικράτησε άνετα κόντρα στη Λαμία22:33ΗΠΑ - Τραμπ: Αν ηττηθεί δεν θα είναι ξανά υποψήφιος22:20Φωτογράφος διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ξεκίνησε από την Κίνα 22:06Σεισμός στην Αχαΐα21:53Πάτρα: Πέντε διαρρήκτες “μπούκαραν” σε ένα σπίτι21:39Η διαδερμική δισκοπλαστική στην αντιμετώπιση της οσφυϊκής κήλης του μεσοσπονδύλιου δίσκου21:24Τουρκικός Τύπος: Ισραηλινά πλοία ετοιμάζουν επίθεση στον Λίβανο από το Αιγαίο21:10Θεσσαλονίκη: “Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ έκλεβαν ηλικιωμένους20:57Φωτιές - Κικίλιας: 24% κάτω από το μέσο όρο 20ετίας οι καμένες εκτάσεις φέτος20:44Σύνοδος Κορυφής ΟΗΕ - Μητσοτάκης: Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις20:30Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: Ζορίστηκε... αλλά πήρε επιβλητική νίκη το τριφύλλι20:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο