LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2024 14:18

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 περιφέρειες την Δευτερα (χάρτης)

Οι περιοχές που είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία κινδύνου 4. Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά - νύχτα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας .

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Παράλληλα η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες :

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

 Γάμος – Πύργος: Άγριο ξύλο όταν η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει σε ρωσικά εδάφη

Καιρός - Δευτέρα: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειαςΣήμερα 13:58 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ότι οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη είναι ακριβότερες από τον υπόλοιπο κόσμο και πως στόχος είναι η μείωσή τους. 

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα τουΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου που είχε επιτεθεί στον πατέρα του με ψαροντούφεκο. Τι εξετάζουν οι αρχές. 

Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτηΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Στο "κυνήγι" εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων έχει αποδυθεί η ΑΑΔΕ για να τους γυρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πολίτης κέρδισε στην φορολοταρία και νόμιζε ότι "του κάνουν πλάκα"!

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδαΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου. Πού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 15χρονο καταγράφηκε σε βίντεο14:40Harrods - Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Κατηγορίες για βιασμούς από πρώην υπαλλήλους του14:27Θεσσαλονίκη: 19χρονη κατήγγειλε τον ιερέα πατέρα της ότι την κλείδωσε για να της “αλλάξει μυαλό”14:13Απάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας13:59Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις (εικόνες)13:45Μαρινάκης για κόκκινα δάνεια: Οι βουλευτές πρέπει να ρωτούν και οι υπουργοί να απαντούν13:32Τραμπ: Ιρανοί χάκερ έκλεψαν αρχεία από την ομάδα του και τα έστειλαν στον Μπάιντεν13:18Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη13:05Νετανιάχου: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να τον δολοφονήσει12:51Πάρος: Βύθιση ταχύπλοου - Οι επιβάτες διασώθηκαν από πλοίο της γραμμής12:38Υπουργείο Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας: Έκλεψαν 30 υπολογιστές από τα γραφεία12:24Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία12:11Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδα11:57ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών11:44ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Κάναμε τεράστιο λάθος με τον Κασσελάκη (βίντεο)11:31Ο Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε καφετέρια στην Άγκυρα (βίντεο)11:17Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του11:04Λίβανος - Κατασκευάστρια βομβητών: Οι ασύρματοι που εξερράγησαν δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια10:51“Jannis Markopoulos: Ephemeral Flames” στην Σύρο10:41Βόλος: Θρίλερ με πτώμα στην θάλασσα - Εξετάζεται αν ανήκει στον γιο που χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του10:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο